Stof verwijderen

Voor alle modellen
Met de functie Dust Removal (Stof verwijderen) van Epson Scan zorgt u ervoor dat stof op de originelen niet meer zichtbaar is in uw scans.
Verwijder al het zichtbare stof van de originelen voordat u het materiaal scant.
Origineel
Stof verwijderd
Opmerking:
Verwijder al het zichtbare stof van de originelen voordat u het materiaal scant.
Gebruik Dust Removal (Stof verwijderen) niet bij het scannen van originelen waarop geen stof of krassen zitten. Daardoor kan de gescande afbeelding vervormd of wazig worden.
Meer informatie over het verwijderen van stof vindt u hier:
Office Mode (Kantoormodus): Deze functie is niet beschikbaar in de Office Mode (Kantoormodus). Gebruik de scanmodus Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.

Dust Removal (Stof verwijderen) in de Full Auto Mode (Volautomatische modus)

Voor Photo PX700W/Photo TX700W
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Klik in het venster Full Auto Mode (Volautomatische modus) op Customize (Aanpassen). Het venster Customize (Aanpassen) verschijnt.
Schakel het selectievakje Dust Removal (Stof verwijderen) in.
Als u instellingen wilt selecteren voor het opslaan van de gescande afbeeldingen, klikt u op File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand). Zie Instellingen voor Bewaar bestand selecteren voor instructies.
Opmerking:
Als u Epson Scan start vanuit een TWAIN-programma zoals Adobe Photoshop Elements, is de knop File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) niet beschikbaar.
Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de instellingen, klikt u op OK om terug te keren naar het venster Full Auto Mode (Volautomatische modus).
Klik op Scan (Scannen) om de afbeelding te scannen en tegelijk kleine stofjes uit uw afbeelding(en) te verwijderen.
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor instructies.

Dust Removal (Stof verwijderen) in de Home Mode (Thuismodus)

Voor alle modellen
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer in het venster Home Mode (Thuismodus) instellingen voor Document Type (Documenttype), Image Type (Beeldtype) en Destination (Bestemming). Zie Scannen in de Thuismodus voor meer informatie.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie hierover.
Schakel het selectievakje Dust Removal (Stof verwijderen) in.
Opmerking:
Het resultaat van Dust Removal (Stof verwijderen) is niet zichtbaar in het venster Preview (Voorbeeldscan).
Om Dust Removal (Stof verwijderen) toe te passen op verschillende afbeeldingen of scangebieden tegelijkertijd, klikt u in het venster Preview (Voorbeeldscan) op All (Alle) voordat u het selectievakje inschakelt.
Wijzig eventueel nog meer instellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie hierover.
Geef uw afbeelding(en) het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren voor meer informatie hierover.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor instructies.

Dust Removal (Stof verwijderen) in de Professional Mode (Professionele modus)

Voor alle modellen
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer in het venster Professional Mode (Professionele modus) instellingen voor Document Type (Documenttype), Document Source (Documentbron), Auto Exposure Type (Automatische belichting), Image Type (Beeldtype), en Resolution (Resolutie). Zie Scannen in de Professionele modus voor meer informatie.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie hierover.
Scroll omlaag naar het vak Adjustments (Aanpassingen) en schakel het selectievakje Dust Removal (Stof verwijderen) in. Als u het effect van de functie Dust Removal (Stof verwijderen) wilt vergroten of verkleinen, klikt u op de knop + (Windows) of  (Mac OS X) naast de optie en selecteert u de gewenste instelling in de lijst Level (Niveau).
Opmerking:
Het resultaat van Dust Removal (Stof verwijderen) is niet zichtbaar in het venster Preview (Voorbeeldscan).
Met het selectievakje Grain Reduction (Korrelvermindering) regelt u hoe grof uw films of dia's eruitzien. Klik op de knop + (Windows) of (Mac OS X) en selecteer indien nodig een instelling in de lijst Level (Niveau) om het effect aan te passen.
Om Dust Removal (Stof verwijderen) toe te passen op verschillende afbeeldingen of scangebieden tegelijkertijd, klikt u in het venster Preview (Voorbeeldscan) op All (Alle) voordat u het selectievakje inschakelt.
Wijzig eventueel nog meer instellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Geef uw afbeelding(en) het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren voor instructies.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor instructies.