Scannen in de Professionele modus

Voor alle modellen
Als u de Professional Mode (Professionele Modus) selecteert, wordt het venster Professional Mode (Professionele modus) van Epson Scan weergegeven.
Zie Scannen in de Professionele modus vanaf de glasplaat als u documenten vanaf de glasplaat wilt scannen in de Professional Mode (Professionele modus).
Zie Scannen in de Professional Mode (Professionele modus) met de ADF als u documenten via de ADF wilt scannen in de Professional Mode (Professionele Modus).

Scannen in de Professionele modus vanaf de glasplaat

Voor alle modellen
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer Professional Mode (Professionele modus) in de lijst Mode (Modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Klik op de pijl om de lijst Document Type (Documenttype) te openen en selecteer Reflective (Reflecterend).
Klik op de pijl om de lijst Document Source (Documentbron) te openen en selecteer Document Table (Documenttabel).
Klik op de pijl om de lijst Auto Exposure Type (Automatische belichting) te openen en selecteer Document of Photo (Foto).
Klik op de pijl om de lijst Image Type (Beeldtype) te openen en selecteer het beeldtype dat u wilt scannen.
Instelling van Image Type (Beeldtype)
Type afbeelding dat u wilt scannen
24-bit Color (24-bit kleuren)
Kleurenfoto’s
Color Smoothing (Gladde kleuren)
Grafisch materiaal in kleur, zoals diagrammen en grafieken
8-bit Grayscale (8-bit grijs)
Zwart-witfoto’s met slechts enkele grijstinten
Black & White (Grijs/kleur)
Documenten met zwarte tekst en/of lijntekeningen
Opmerking:
Als u 8-bit Grayscale (8-bit grijs) of Black & White (Grijs/kleur) selecteert, kunt u ook een instelling selecteren voor Image Option (Beeldoptie). Zie de onderstaande tabel voor meer informatie.
Instelling van Image Option (Beeldoptie)
Beschrijving
Geen
Er worden geen specifieke instellingen toegepast voor Image Option (Beeldoptie).
Color Enhance: Red (Kleur verbeteren: Rood)
Rode kleuren worden verbeterd in de scan.
Color Enhance: Green (Kleur verbeteren: Groen)
Groene kleuren worden verbeterd in de scan.
Color Enhance: Blue (Kleur verbeteren: Blauw)
Blauwe kleuren worden verbeterd in de scan.
Open de lijst Resolution (Resolutie) door op de pijl te klikken en selecteer een resolutie die past bij het origineel. Zie De scanResolution (Resolutie) selecteren voor instructies.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om de scan(s) vooraf te bekijken. Het venster Preview (Voorbeeldscan) wordt geopend waarin u het voorbeeld kunt zien. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Open de lijst Target Size (Doelgrootte) door op de pijl te klikken en selecteer indien nodig de gewenste grootte van de gescande afbeelding(en). U kunt uw afbeeldingen scannen met de grootte van het origineel, of u kunt ze verkleinen of vergroten door een instelling te kiezen bij Target Size (Doelgrootte). Zie Scanformaat selecteren voor instructies.
Pas indien nodig de kwaliteit aan. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van de manier waarop u het scannen bent begonnen. Zie De scan voltooien voor instructies.

Scannen in de Professional Mode (Professionele modus) met de ADF

Voor Office BX300F/Office TX300F, Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW en Photo PX800FW/Photo TX800FW
Leg de eerste pagina van het document in de automatische documententoevoerder. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer Professional Mode (Professionele modus) in de lijst Mode (Modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Klik op de pijl om de lijst Document Type (Documenttype) te openen en selecteer Reflective (Reflecterend).
Klik op de pijl om de lijst Document Source (Documentbron) te openen en selecteer ADF.
Klik op de pijl om de lijst Auto Exposure Type (Automatische belichting) te openen en selecteer Document (Document).
Klik op de pijl om de lijst Image Type (Beeldtype) te openen en selecteer het beeldtype dat u wilt scannen.
Instelling van Image Type (Beeldtype)
Type afbeelding dat u wilt scannen
24-bit Color (24-bit kleuren)
Kleurenfoto’s
Color Smoothing (Gladde kleuren)
Grafisch materiaal in kleur, zoals diagrammen en grafieken
8-bit Grayscale (8-bit grijs)
Zwart-witfoto’s met slechts enkele grijstinten
Black & White (Grijs/kleur)
Documenten met zwarte tekst en/of lijntekeningen
Opmerking:
Als u 8-bit Grayscale (8-bit grijs) of Black & White (Grijs/kleur) selecteert, kunt u ook een instelling selecteren voor Image Option (Beeldoptie). Zie de onderstaande tabel voor meer informatie.
Instelling van Image Option (Beeldoptie)
Beschrijving
None (Geen)
Er worden geen specifieke instellingen toegepast voor Image Option (Beeldoptie).
Color Enhance: Red (Kleur verbeteren: Rood)
Rode kleuren worden verbeterd in de scan.
Color Enhance: Green (Kleur verbeteren: Groen)
Groene kleuren worden verbeterd in de scan.
Color Enhance: Blue (Kleur verbeteren: Blauw)
Blauwe kleuren worden verbeterd in de scan.
Open de lijst Resolution (Resolutie) en selecteer een resolutie die past bij het origineel. Zie De scanResolution (Resolutie) selecteren voor instructies.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om de scan(s) vooraf te bekijken. Het venster Preview (Voorbeeldscan) wordt geopend waarin u het voorbeeld kunt zien. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Open de lijst Target Size (Doelgrootte) door op de pijl te klikken en selecteer indien nodig de gewenste grootte van de gescande afbeelding(en). U kunt uw afbeeldingen scannen met de grootte van het origineel, of u kunt ze verkleinen of vergroten door een instelling te kiezen bij Target Size (Doelgrootte). Zie Scanformaat selecteren voor instructies.
Pas indien nodig de kwaliteit aan. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Leg de eerste pagina opnieuw op de stapel en plaats nu alle pagina's van het document (max. 30 pagina’s of een stapel met een dikte van max. 3 mm) in de ADF.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van de manier waarop u het scannen bent begonnen. Zie De scan voltooien voor instructies.