Scannen in de Thuismodus

Voor alle modellen
Als u de Home Mode (Thuismodus) selecteert, wordt het venster Home Mode (Thuismodus) van Epson Scan weergegeven.
Opmerking:
In de Home Mode (Thuismodus) kunt alleen vanaf de glasplaat scannen. Als u met de ADF wilt scannen, schakelt u over naar de Office Mode (Kantoormodus) of de Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie hierover.
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer Home Mode (Thuismodus) in de lijst Mode (Modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Open de lijst Document Type (Documenttype) door op de pijl te klikken en selecteer het type origineel dat u wilt scannen.
Selecteer Color (Kleuren), Grayscale (Grijs), of Black&White (Grijs/kleur) bij Image Type (Beeldtype).
Geef bij Destination (Bestemming) aan waarvoor u de gescande afbeelding(en) wilt gebruiken.
Screen/Web (Scherm/web) is geschikt voor afbeeldingen die alleen worden weergegeven op een computerscherm of op internet.
Printer is geschikt voor afbeelding(en) die worden afgedrukt of die worden omgezet in tekst met een OCR-programma voor optische tekstherkenning (Optical Character Recognition).
Selecteer Other (Aangepast) als u een specifieke resolutie wilt selecteren voor andere doeleinden.
Epson Scan selecteert een standaardresolutie op basis van de gekozen optie bij Destination (Bestemming). Zie De scanResolution (Resolutie) selecteren als u Other (Aangepast) hebt geselecteerd bij Destination (Bestemming) en een specifieke resolutie wilt selecteren.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om de scan(s) vooraf te bekijken. Het venster Preview (Voorbeeldscan) wordt geopend waarin u het voorbeeld kunt zien. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Pas indien nodig de kwaliteit aan. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Open de lijst Target Size (Doelgrootte) door op de pijl te klikken en selecteer indien nodig de grootte van de gescande afbeelding(en). U kunt uw afbeeldingen scannen met de grootte van het origineel, of u kunt ze verkleinen of vergroten door een instelling te kiezen bij Target Size (Doelgrootte). Zie Scanformaat selecteren voor instructies.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van de manier waarop u het scannen bent begonnen. Zie De scan voltooien voor instructies.