Kleuren herstellen

Voor alle modellen
Met de functie Color Restoration (Kleurherstel) van Epson Scan kunt u oude, verkleurde of slecht belichte foto's scherper maken en levensechte kleuren geven. U kunt afgedrukte foto’s automatisch herstellen tijdens het scannen.
Origineel
Kleuren hersteld
Meer informatie over het herstellen van kleuren vindt u in de volgende gedeelten.
Office Mode (Kantoormodus): Deze functie is niet beschikbaar in de Office Mode (Kantoormodus). Gebruik de scanmodus Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.

Color Restoration (Kleurherstel) in de Full Auto Mode (Volautomatische modus)

Voor Photo PX700W/Photo TX700W
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Klik in het venster Full Auto Mode (Volautomatische modus) op Customize (Aanpassen). Het venster Customize (Aanpassen) verschijnt.
Schakel het selectievakje Color Restoration (Kleurherstel) in.
Als u instellingen wilt selecteren voor het opslaan van de gescande afbeeldingen, klikt u op File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand). Zie Instellingen voor Bewaar bestand selecteren voor instructies.
Opmerking:
Als u Epson Scan start vanuit een TWAIN-programma zoals Adobe Photoshop Elements, is de knop File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) niet beschikbaar.
Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de instellingen, klikt u op OK om terug te keren naar het venster Full Auto Mode (Volautomatische modus).
Klik op Scan (Scannen).
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor instructies.

Color Restoration (Kleurherstel) in de Home Mode (Thuismodus)

Voor alle modellen
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer in het venster Home Mode (Thuismodus) instellingen voor Document Type (Documenttype), Image Type (Beeldtype) en Destination (Bestemming). Zie Scannen in de Thuismodus voor meer informatie.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie hierover.
Schakel het selectievakje Color Restoration (Kleurherstel) in.
Opmerking:
Om Color Restoration (Kleurherstel) toe te passen op verschillende afbeeldingen of scangebieden tegelijkertijd, klikt u in het venster Preview (Voorbeeldscan) op All (Alle) voordat u het selectievakje inschakelt.
Wijzig eventueel nog meer instellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie hierover.
Geef uw afbeelding(en) het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren voor meer informatie hierover.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor instructies.

Color Restoration (Kleurherstel) in de Professional Mode (Professionele modus)

Voor alle modellen
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer in het venster Professional Mode (Professionele modus) instellingen voor Document Type (Documenttype), Document Source (Documentbron), Auto Exposure Type (Automatische belichting), Image Type (Beeldtype), en Resolution (Resolutie). Zie Scannen in de Professionele modus voor meer informatie.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie hierover.
Scroll omlaag naar het vak Adjustments (Aanpassingen) en schakel het selectievakje Color Restoration (Kleurherstel) in.
Opmerking:
Om Color Restoration (Kleurherstel) toe te passen op verschillende afbeeldingen of scangebieden tegelijkertijd, klikt u in het venster Preview (Voorbeeldscan) op All (Alle) voordat u het selectievakje inschakelt.
Wijzig eventueel nog meer instellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie hierover.
Om de kleuraanpassing verder te verfijnen, klikt u op het pictogram  Color Palette (Kleurenpalet). Zie De functie Color Palette (Kleurenpalet) gebruiken (alleen in de Professional Mode (Professionele modus)) voor instructies.
Geef uw afbeelding(en) het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren voor meer informatie hierover.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor instructies.

De functie Color Palette (Kleurenpalet) gebruiken (alleen in de Professional Mode (Professionele modus))

Voor alle modellen
Ga als volgt te werk om de kleuren in uw afbeelding bij te regelen met het Color Palette (Kleurenpalet) in de Professional Mode (Professionele modus).
Deze functie is alleen beschikbaar nadat u een voorbeeld hebt bekeken van uw afbeelding. Klik op Preview (Voorbeeldscan) om deze functie te activeren.

Een kleur selecteren in een afbeelding

Voor alle modellen
Klik op het pictogram  Color Palette (Kleurenpalet).
Klik op het pictogram  voor kleur selecteren. De cursor verandert in een pipet.
Klik in het venster Preview (Voorbeeldscan) op de kleur in de afbeelding die moet worden gewijzigd.
De geselecteerde kleur wordt nu in de middelste cel van het venster Color Palette (Kleurenpalet) geplaatst. In de omringende cellen worden licht afwijkende tinten van die kleur weergegeven.
Selecteer de cel met de tint die u in de afbeelding in plaats van de oorspronkelijke kleur wilt gebruiken. Deze kleur wordt nu weergegeven in de middelste cel en de gewijzigde kleur wordt weergegeven in de afbeelding.
Opmerking:
Met de cellen rechts in het venster kunt u indien gewenst de helderheid aanpassen.
Voer stap 4 opnieuw uit als u wilt doorgaan met het aanpassen van de kleur.
Klik op het pictogram  voor opslaan als u de kleur wilt opslaan voor latere scantaken. De kleur wordt weergegeven in het opslaggebied.
Opmerking:
Als u een eerder opgeslagen kleur wilt gebruiken, selecteert u eerst die kleur en klik u vervolgens op het pictogram  voor toepassen op palet.
Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de kleur, klikt u op Close (Sluiten) om terug te keren naar het venster Professional Mode (Professionele modus).
Zie de Epson Scan Help voor meer informatie over de functie Color Palette (Kleurenpalet).

Kleur aanbrengen in een afbeelding

Voor alle modellen
Klik op het pictogram  Color Palette (Kleurenpalet).
Selecteer de cel met de tint die u in de afbeelding in plaats van de oorspronkelijke kleur wilt gebruiken. Deze kleur wordt nu weergegeven in de middelste cel.
Opmerking:
Met de cellen rechts in het venster kunt u indien gewenst de helderheid aanpassen.
Klik op het pictogram  voor kleur toepassen. De cursor verandert in een druppel.
Klik in het venster Preview (Voorbeeldscan) op de kleur in de afbeelding die moet worden gewijzigd. De kleurwijziging wordt zichtbaar gemaakt in de afbeelding.
Voer stap 2 t/m 4 opnieuw uit als u wilt doorgaan met het aanpassen van de kleur.
Klik op het pictogram  voor opslaan als u de kleur wilt opslaan voor latere scantaken. De kleur wordt weergegeven in het opslaggebied.
Opmerking:
Als u een eerder opgeslagen kleur wilt gebruiken, selecteert u eerst die kleur en klik u vervolgens op het pictogram  voor toepassen op palet.
Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de kleur, klikt u op Close (Sluiten) om terug te keren naar het venster Professional Mode (Professionele modus).
Zie de Epson Scan Help voor meer informatie over de functie Color Palette (Kleurenpalet).