Finne problemet

Feilsøking av skriverproblemer foregår best i to trinn: først finner du problemet, og deretter prøver du ut sannsynlige løsninger inntil problemet er løst.
Informasjonen du trenger for å finne og løse de vanligste problemene, blir gitt via problemløsing på Internett, kontrollpanelet, verktøyet Status Monitor, eller ved å kjøre en driftskontroll for skriveren. Se den aktuelle delen nedenfor.
Hvis du har et bestemt problem som har med utskriftskvaliteten å gjøre, et utskriftsproblem som ikke er knyttet til utskriftskvaliteten, et problem med arkmatingen, eller hvis skriveren ikke skriver ut i det hele tatt, kan du se den aktuelle delen.
Du må kanskje avbryte utskriften før du kan løse problemet.

Fileindikatorer

Du kan identifisere mange vanlige skriverproblemer ved hjelp av lampene på skriveren. Hvis skriveren slutter å fungere, og lampene er tent eller blinker, kan du bruke følgende tabell til å diagnostisere problemet og deretter prøve å rette feilen.
Lamper
Problemer og løsninger
Tomt for papir
Det er ikke lagt i noe papir.
Legg papir i arkmateren, og trykk deretter på vedlikeholdsknappen. Skriveren fortsetter utskriften, og lampen slukkes.
Papirstopp
Papiret har satt seg fast i skriveren.
Tomt for blekk
Én av blekkpatronene er oppbrukt eller ikke installert.
Skift ut blekkpatronen med en ny. Hvis lampen fremdeles lyser etter at du har skiftet ut patronen, kan det hende den ikke er riktig satt inn. Sett inn blekkpatronen på nytt slik at den klikker på plass.
Se Skifte ut en oppbrukt blekkpatron
Feil patron
Den installerte patronen kan ikke brukes med skriveren.
Skift ut den inkompatible patronen med en riktig patron.
Se Skifte ut en blekkpatron før den er oppbrukt
Feilinstallert blekkpatron
Én av blekkpatronene er ikke riktig satt inn.
Flermatingsfeil
Ved dobbeltsidig utskrift mater skriveren inn flere ark om gangen.
Legg papir i arkmateren, og trykk  vedlikeholdsknappen for å fortsette utskriften.
Lite blekk
Én av blekkpatronene er nesten oppbrukt.
Skaff deg en erstatningspatron. For å se hvilken patron som nesten er tom for blekk, må du kontrollere statusen til blekkpatronene.
Se Kontrollere statusen til blekkpatronene
Blekkpatronholder i feil posisjon
Skriverhodet er blokkert av fastkjørt papir eller andre fremmedlegemer, og kan ikke gå tilbake til utgangsposisjon.
Slå av skriveren. Åpne skriverdekselet og fjern eventuelt papir eller andre hindringer fra papirbanen. Deretter slår du på skriveren igjen. Kontakt forhandleren hvis feilen ikke blir borte.
Blinker vekselvis
Vedlikehold
Brukstiden for skriverens blekkputer er utløpt.
Kontakt Epsons kundestøtte for å skifte ut blekkputene.
: lyser, : slukket, : blinker

EPSON Status Monitor 3 (bare for Windows)

Hvis det oppstår et problem når du skriver ut, vises det en feilmelding i vinduet Status Monitor.
Klikk How To (Slik) i vinduet når det er nødvendig å skifte ut en blekkpatron, så vil EPSON Status Monitor 3 føre deg gjennom patronutskiftingsprosedyren trinn for trinn.
Hvis det vises en feilmelding om at brukstiden for skriverens blekkputer er nesten utløpt, kontakter du Epsons kundestøtte for å skifte dem ut. Når skriverens blekkputer er mettet, stanser skriveren og du trenger hjelp fra Epson til å fortsette utskriften.

Kjøre driftskontroll for skriveren

Hvis du ikke finner årsaken til problemet, kan du utføre en operasjonskontroll for skriveren for å få hjelp til å finne ut om problemet skyldes skriveren eller datamaskinen.
Følg trinnene nedenfor for å kjøre en operasjonskontroll for skriveren.
Kontroller at både skriveren og datamaskinen er slått av.
Koble kabelen fra grensesnittkontakten til skriveren.
Pass på at det er lagt papir i A4-størrelse i arkmateren.
Hold nede vedlikeholdsknappen og trykk på strømknappen for å slå på skriveren. Når skriveren slås på, slipper du begge knappene.
Det skrives ut et kontrollark med et dysekontrollmønster. Hvis mønsteret inneholder blanke felt, må du rengjøre skriverhodet.
Hvis kontrollarket blir skrevet ut, skyldes problemet trolig programvareinnstillingene, kabelen eller datamaskinen. Det kan også hende at programvaren ikke er riktig installert. Prøv å avinstallere programvaren og deretter installere den på nytt.
Se Avinstallere skriverprogramvaren
Hvis kontrollarket ikke blir skrevet ut, kan det være problemer med skriveren. Prøv forslagene i avsnittet nedenfor.
Se Skriveren skriver ikke ut