Rengjøre skriverhodet

Hvis du ser at utskriften er uventet uklar, eller at punkter på utskriften mangler, kan du kanskje løse problemet ved å rengjøre skriverhodet slik at blekket kan passere riktig gjennom dysene.
Du kan rengjøre skriverhodet fra datamaskinen ved å bruke verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring) i skriverdriveren, eller fra skriveren ved å bruke knappene.
Merknad:
Siden det forbrukes blekk fra alle patronene under rengjøring av skriverhodet, skal du bare rengjøre skriverhodet hvis utskriftskvaliteten blir dårligere, for eksempel hvis utskriften blir uklar eller fargen er feil eller mangler helt.
Bruk Nozzle Check (Dysekontroll) først for å bekrefte at det er nødvendig å rengjøre skriverhodet. Dette sparer blekk.
Du kan ikke rengjøre skriverhodet når det er lite blekk igjen. Du kan ikke rengjøre skriverhodet når patronen er oppbrukt. Skift ut den riktige blekkpatronen først.

Bruke verktøyet Hoderengjøring for Windows

Følg trinnene under for å rengjøre skriverhodet ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring).
Pass på at skriveren er skrudd på.
Pass på at ingen lys indikerer feil.
Høyreklikk skriverikonet på taskbar (oppgavelinje), og velg deretter Head Cleaning (Hoderengjøring).
Hvis skriverikonet ikke vises, les kan avsnittet nedenfor om hvordan du legger til ikonet.
Følg instruksjonene på skjermen.
På-lyset blinker mens skriveren gjennomfører rengjøringssyklusen.
Forsiktig:
Skru aldri av skriveren mens på-lyset blinker. Dette kan påføre skriveren skade.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du av skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen. Om nødvendig gjentar du rengjøringen av skriverhodet. Kontakt Epsons kundestøtte hvis kvaliteten fremdeles ikke er bedre.
For å opprettholde utskriftskvaliteten anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.

Bruke verktøyet Hoderengjøring for Mac OS X

Følg trinnene under for å rengjøre skriverhodet ved hjelp av verktøyet Head Cleaning (Hoderengjøring).
Pass på at skriveren er skrudd på.
Pass på at ingen lys indikerer feil.
Få tilgang til EPSON Printer Utility3.
Klikk knappen Head Cleaning (Hoderengjøring) i dialogboksen Utility (Verktøy).
Følg instruksjonene på skjermen.
På-lyset blinker mens skriveren gjennomfører rengjøringssyklusen.
Forsiktig:
Skru aldri av skriveren mens på-lyset blinker. Dette kan påføre skriveren skade.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du av skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen. Om nødvendig gjentar du rengjøringen av skriverhodet. Kontakt Epsons kundestøtte hvis kvaliteten fremdeles ikke er bedre.
For å opprettholde utskriftskvaliteten anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.

Bruke knappene på skriveren

Følg trinnene nedenfor for å rengjøre skriverhodet ved hjelp av skriverknappene.
Pass på at ingen lys indikerer feil.
Pass på at det er lagt papir i A4-størrelse i arkmateren.
Trykk på og hold nede vedlikeholdsknappen i tre sekunder.
Skriveren begynner å rengjøre skriverhodet, og på-lyset begynner å blinke.
Forsiktig:
Skru aldri av skriveren mens på-lyset blinker. Dette kan påføre skriveren skade.
Når på-lyset slutter å blinke, bør du skrive ut et dysekontrollmønster for å bekrefte at hodet er rent.
Merknad:
Hvis utskriftskvaliteten ikke er blitt bedre etter at denne prosessen er gjentatt omtrent fire ganger, slår du av skriveren og venter i minst seks timer. Deretter utfører du dysekontrollen igjen. Om nødvendig gjentar du rengjøringen av skriverhodet. Kontakt Epsons kundestøtte hvis kvaliteten fremdeles ikke er bedre.
For å opprettholde utskriftskvaliteten anbefaler vi at du skriver ut et par sider med jevne mellomrom.