Diagnosticering af problemet

Fejlfinding af printerproblemer håndteres bedst i to trin: diagnosticer først problemet, og anvend derefter de sandsynlige løsninger, indtil problemet er løst.
De oplysninger, du skal bruge for at diagnosticere og løse de mest almindelige problemer, finder du i form af online-problemløsning, kontrolpanelet, værktøjet EPSON Status Monitor eller ved at kontrollere printerens funktioner. Se det relevante afsnit nedenfor.
Hvis du har et bestemt problem i forbindelse med udskriftskvaliteten, et udskrivningsproblem, som ikke har at gøre med udskriftskvaliteten, et problem med papirindføringen, eller hvis printeren slet ikke udskriver, kan du finde oplysninger i det relevante afsnit.
Det kan være nødvendigt at annullere udskrivningen for at løse et problem.
Se Annullering af udskrivning

Fejlindikatorer

Du kan identificere mange almindelige printerproblemer vha. indikatorerne på printeren. Hvis printeren holder op med at arbejde, og indikatorerne lyser eller blinker, skal du bruge nedenstående skema til at diagnosticere problemet og derefter foretage de anbefalede korrigerende handlinger.
Indikatorer
Problem og løsning
Der er ikke mere papir
Der er ikke lagt papir i.
Læg papir i arkføderen, og tryk derefter på papirknappen . Printeren genoptager udskrivningen, og indikatorerne slukkes.
CD/DVD-bakkefejl
CD/DVD-bakken er ikke isat, når du udskriver på en cd eller dvd.
Sæt CD/DVD-bakken i printeren og tryk på papirknappen.
Se Placering af en CD/DVD
Indføring af flere sider
Printeren indfører mere end ét stykke papir ad gangen under.
Læg papir i arkføderen og tryk på papirknappen for at genoptage udskrivningen.
Papirstop
Der sidder papir fast i printeren.
CD/DVD-bakkefastklemning
CD/DVD-bakken bliver ikke skubbet ud, når du udskriver på en cd eller dvd.
Træk CD/DVD-bakken ud og tryk på papirknappen.
Dæksel står åbent
Printerdækslet er åbent, når du starter udskrivningen.
Luk printerdækslet.
Papiruoverensstemmelsesfejl
Den udskriftssti, som er angivet med printerdriveren, stemmer ikke overens med den sti, papiret er lagt i.
Læg papiret i den sti, der er angivet med printerdriveren.
Ikke mere blæk
En blækpatron er tom eller ikke installeret.
Udskift blækpatronen med en ny. Hvis indikatoren stadig lyser, selvom du har udskiftet patronen, er den muligvis ikke installeret korrekt. Installer patronen igen, så den klikker på plads.
Se Udskiftning af en tom blækpatron
Forkert patron
Den blækpatron, der er installeret, kan ikke bruges til denne printer.
Udskift den inkompatible patron med en korrekt blækpatron.
Se Udskiftning af en blækpatron, før den er tom
Forkert installeret blækpatron
En blækpatron er ikke installeret korrekt.
Næsten ikke mere blæk
En blækpatron er næsten tom.
Anskaf en ny blækpatron. Kontroller status for blækpatroner for at konstatere, hvilken patron, der er næsten tom.
Se Kontrol af status for blækpatroner
Frontdækslet er åbent
Papiret er lagt i arkføderen, og frontdækslet er åbent.
Luk frontdækslet.
Blinker skiftevis
En uunderstøttet enhed er tilsluttet
En uunderstøttet enhed er sluttet til EXT. I/F USB-porten.
Kun digitale kameraer, der er kompatible med PictBridge eller USB DIRECT-PRINT, understøttes med denne printer.
Se Direkte udskrivning fra et digitalt kamera
USB-hub ikke understøttet
En USB-hub er sluttet til EXT. I/F USB-porten.
Der kan ikke anvendes en USB-hub sammen med EXT. I/F USB-porten på denne printer.
Patronholder i den forkerte position
Skrivehovedet er blokeret af fastsiddende papir eller andet fremmed materiale og kan ikke vende tilbage til sin udgangsposition.
Sluk for printeren. Åbn printerdækslet og fjern papir eller andre forhindringer fra papirbanen. Tænd for printeren igen. Hvis fejlen stadig findes, skal du kontakte din forhandler.
Blinker skiftevis
Ukendt printerfejl
Der er opstået en ukendt fejl.
Sluk for printeren, og kontakt din forhandler.
: lyser, : slukket, : blinker, : blinker hurtigt

EPSON Status Monitor (kun Windows)

Hvis der opstår et problem under udskrivningen, vises der en fejlmeddelelse i vinduet Status Monitor.
Hvis det er nødvendigt at udskifte en blækpatron, skal du klikke på knappen How To (Sådan) i vinduet, hvorefter EPSON Status Monitor fører dig gennem proceduren for udskiftning af patronerne trin for trin.
Hvis der vises en fejlmeddelelse om, at delen inde i printeren er næsten brugt op, er beholderen til spildt blæk inde i printeren mættet. Kontakt forhandleren for at få den udskiftet.
Bemærk:
Når du bruger printeren som en delt printer i et netværk med følgende computerkombinationer, er klientoperativsystemet ikke i stand til at kommunikere med printeren, så nogle funktioner er ikke til rådighed for den pågældende klient.
Server
Klient
Windows Vista/XP
Windows 2000
Windows 2000
Windows Vista/XP

Sådan udføres en kontrol af printerfunktionerne

Hvis du ikke kan finde kilden til problemet, kan en kontrol af printerens funktioner hjælpe dig med at afgøre, om problemet skyldes printeren eller computeren.
Følg nedenstående trin for at kontrollere printerens funktioner.
Kontroller at der er slukket for både printeren og computeren.
Fjern kablet fra printerens interfacestik.
Kontroller, at der er lagt papir af A4-størrelse i arkføderen, og at frontdækslet er lukket.
Hold papirknappen nede, og tryk på strømknappen for at tænde printeren. Slip begge knapper, når printeren tændes. Printeren udskriver et dysecheckmønster.
Der udskrives en testside med en dysecheckmønster. Hvis der er huller i mønsteret, skal skrivehovedet renses.
Se Rensning af skrivehovedet
Hvis testsiden udskrives, ligger problemet formentlig i dine softwareindstillinger, kablet eller computeren. Det er også muligt, at softwaren ikke er installeret korrekt. Prøv at afinstallere softwaren og geninstallere den.
Se Afinstallation af printersoftwaren
Hvis testsiden ikke udskrives, kan der være et problem med printeren. Prøv forslagene i følgende afsnit.
Se Printeren udskriver ikke