Rensning af skrivehovedet

Hvis udskriften er usædvanligt utydelig, eller hvis der mangler punkter, kan du muligvis løse disse problemer ved at rense skrivehovedet. Dette sikrer, at dyserne leverer blækket korrekt.
Du kan rense skrivehovedet fra computeren ved hjælp af værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning) i printerdriveren eller fra printeren ved hjælp af knapperne.
Epson anbefaler, at du bruger værktøjet Auto Nozzle Check and Cleaning (Automatisk dysecheck og rensning), som udskriver et specielt dysecheckmønster og automatisk renser skrivehovedets dyser, hvis de er tilstoppede.
Bemærk:
Rens kun skrivehovedet, hvis udskriftskvaliteten forringes - f.eks. hvis udskriften er sløret, eller hvis farverne er forkerte eller mangler helt.
Brug først værktøjet Nozzle Check (Dysecheck) til at kontrollere, om der er behov for at rense skrivehovedet. På den måde sparer du blæk.
Når blækniveauet er lavt, kan du muligvis ikke rense skrivehovedet. Når blækket er brugt op, kan du ikke rense skrivehovedet. Udskift først den relevante blækpatron.

Sådan bruger du værktøjet Auto Nozzle Check and Cleaning (Automatisk dysecheck og rensning) i Windows

Følg nedenstående trin for at rense skrivehovedet vha. værktøjet Auto Nozzle Check and Cleaning (Automatisk dysecheck og rensning).
Kontroller, at ingen fejlindikatorer lyser, og at frontdækslet er lukket.
Kontroller, at der ligger papir i A4-format i arkføderen.
Åbn printersoftwaren.
Klik på fanen Maintenance (Vedligeholdelse), og klik derefter på knappen Auto Nozzle Check and Cleaning (Automatisk dysecheck og rensning).
Følg vejledningen på skærmen. Strømindikatoren blinker, mens printeren udfører rensningen.
Forsigtig:
Sluk ikke for printeren, mens strømindikatoren blinker. Dette kan beskadige printeren.
Bemærk:
Hvis udskriftskvaliteten ikke forbedres, skal du slukke for printeren og vente i mindst seks timer. Kør derefter dysechecket igen, og gentag rensningen af skrivehovedet, hvis det er nødvendigt.
Hvis udskriftskvaliteten stadig ikke er forbedret, kan mindst én af blækpatronerne være gammel eller beskadiget, og den skal muligvis udskiftes.
Se Udskiftning af en blækpatron, før den er tom
Hvis der stadig er problemer med udskriftskvaliteten, efter at du har udskiftet blækpatronerne, skal du kontakte din forhandler.
Vi anbefaler, at du jævnligt udskriver nogle sider, så udskriftskvaliteten opretholdes.

Sådan bruger du værktøjet Auto Nozzle Check and Cleaning (Automatisk dysecheck og rensning) i Mac OS X

Følg nedenstående trin for at rense skrivehovedet vha. værktøjet Auto Nozzle Check and Cleaning (Automatisk dysecheck og rensning).
Kontroller, at ingen fejlindikatorer lyser, og at frontdækslet er lukket.
Kontroller, at der ligger papir i A4-format i arkføderen.
Adgang til EPSON Printer Utility2.
Vælg printeren i vinduet Printer List (Printerliste), og klik på OK.
Klik på knappen Auto Nozzle Check and Cleaning (Automatisk dysecheck og rensning) i dialogboksen Utility (Værktøj).
Følg vejledningen på skærmen. Strømindikatoren blinker, mens printeren udfører rensningen.
Forsigtig:
Sluk ikke for printeren, mens strømindikatoren blinker. Dette kan beskadige printeren.
Bemærk:
Hvis udskriftskvaliteten ikke forbedres, skal du slukke for printeren og vente i mindst seks timer. Kør derefter dysechecket igen, og gentag rensningen af skrivehovedet, hvis det er nødvendigt.
Hvis udskriftskvaliteten stadig ikke er forbedret, kan mindst én af blækpatronerne være gammel eller beskadiget, og den skal muligvis udskiftes.
Se Udskiftning af en blækpatron, før den er tom
Hvis der stadig er problemer med udskriftskvaliteten, efter at du har udskiftet blækpatronerne, skal du kontakte din forhandler.
Vi anbefaler, at du jævnligt udskriver nogle sider, så udskriftskvaliteten opretholdes.

Sådan bruges værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning) i Windows

Benyt fremgangsmåden nedenfor for at rense skrivehovedet med værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning).
Kontroller, at printeren er tændt.
Kontroller, at ingen fejlindikatorer lyser, og at CD/DVD-bakken ikke er sat i printeren.
Kontroller, at der ligger papir i A4-format i arkføderen.
Højreklik på printerikonet på proceslinjen, og vælg derefter Head Cleaning (Skrivehovedrensning).
Se følgende afsnit vedrørende tilføjelse af printerikonet, hvis det ikke vises.
Følg vejledningen på skærmen.
Strømindikatoren blinker, mens printeren udfører rensningen.
Forsigtig:
Sluk ikke for printeren, mens strømindikatoren blinker. Dette kan beskadige printeren.
Sæt ikke CD/DVD-bakken i, før rensningen er færdig.
Bemærk:
Hvis udskriftskvaliteten ikke er forbedret, efter at du har gentaget denne procedure fire til fem gange, skal du slukke printeren og vente i mindst seks timer. Kør derefter dysechecket igen, og gentag rensningen af skrivehovedet, hvis det er nødvendigt.
Hvis udskriftskvaliteten stadig ikke er forbedret, kan mindst én af blækpatronerne være gammel eller beskadiget, og den skal muligvis udskiftes.
Se Udskiftning af en blækpatron, før den er tom
Hvis der stadig er problemer med udskriftskvaliteten, efter at du har udskiftet blækpatronerne, skal du kontakte din forhandler.
Vi anbefaler, at du jævnligt udskriver nogle sider, så udskriftskvaliteten opretholdes.

Sådan bruges værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning) i Mac OS X

Benyt fremgangsmåden nedenfor for at rense skrivehovedet med værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning).
Kontroller, at printeren er tændt.
Kontroller, at ingen fejlindikatorer lyser, og at CD/DVD-bakken ikke er sat i printeren.
Kontroller, at der ligger papir i A4-format i arkføderen.
Adgang til EPSON Printer Utility2.
Klik på knappen Head Cleaning (Skrivehovedrensning) i dialogboksen Utility (Værktøj).
Følg vejledningen på skærmen.
Strømindikatoren blinker, mens printeren udfører rensningen.
Forsigtig:
Sluk ikke for printeren, mens strømindikatoren blinker. Dette kan beskadige printeren.
Sæt ikke CD/DVD-bakken i, før rensningen er færdig.
Bemærk:
Hvis udskriftskvaliteten ikke er forbedret, efter at du har gentaget denne procedure fire til fem gange, skal du slukke printeren og vente i mindst seks timer. Kør derefter dysechecket igen, og gentag rensningen af skrivehovedet, hvis det er nødvendigt.
Hvis udskriftskvaliteten stadig ikke er forbedret, kan mindst én af blækpatronerne være gammel eller beskadiget, og den skal muligvis udskiftes.
Se Udskiftning af en blækpatron, før den er tom
Hvis der stadig er problemer med udskriftskvaliteten, efter at du har udskiftet blækpatronerne, skal du kontakte din forhandler.
Vi anbefaler, at du jævnligt udskriver nogle sider, så udskriftskvaliteten opretholdes.

Sådan bruges printerknapperne

Følg nedenstående trin for at rense skrivehovedets dyser vha. af printerknapperne.
Kontroller, at ingen fejlindikatorer lyser, og at CD/DVD-bakken ikke er sat i printeren.
Kontroller, at der ligger papir i A4-format i arkføderen.
Tryk på knappen , og hold den nede i tre sekunder.
Printeren begynder rensningen af skrivehovedet, og strømindikatoren begynder at blinke.
Forsigtig:
Sluk ikke for printeren, mens strømindikatoren blinker. Dette kan beskadige printeren.
Sæt ikke CD/DVD-bakken i, før rensningen er færdig.
Når strømindikatoren holder op med at blinke, kan du udskrive et dysecheckmønster for at kontrollere, at skrivehovedet er rent.
Se Kontrol af skrivehovedets dyser
Bemærk:
Hvis udskriftskvaliteten ikke er forbedret, efter at du har gentaget denne procedure fire til fem gange, skal du slukke printeren og vente i mindst seks timer. Kør derefter dysechecket igen, og gentag rensningen af skrivehovedet, hvis det er nødvendigt.
Hvis udskriftskvaliteten stadig ikke er forbedret, kan mindst én af blækpatronerne være gammel eller beskadiget, og den skal muligvis udskiftes.
Se Udskiftning af en blækpatron, før den er tom
Hvis der stadig er problemer med udskriftskvaliteten, efter at du har udskiftet blækpatronerne, skal du kontakte din forhandler.
Vi anbefaler, at du jævnligt udskriver nogle sider, så udskriftskvaliteten opretholdes.