Fjerne støvmerker

Ved hjelp av funksjonen Dust Removal (Støvfjerning) i Epson Scan kan du så å si "rense" vekk støvmerker fra originalene mens du skanner dem.
Opprinnelig bilde
Dust Removal (Støvfjerning) er brukt
Obs!
Før du skanner originalene, må du forsiktig fjerne alt støv du kan se på dem.
Ikke bruk Dust Removal (Støvfjerning) til å skanne originaler som ikke har støv eller riper; det kan føre til at det skannede bildet blir ødelagt eller uskarpt.
Se ett av disse avsnittene for instruksjoner om å fjerne støvmerker fra originalene dine.
Full Auto Mode (Helautomatisk modus): Støvfjerning i Helautomatisk modus
Office Mode (Kontormodus): Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Office Mode (Kontormodus). Endre skannemodus til Home Mode (Hjemmemodus) eller Professional Mode (Profesjonell modus). Se Endre skannemodus for instruksjoner.
Home Mode (Hjemmemodus): Støvfjerning i Hjemmemodus
Professional Mode (Profesjonell modus): Støvfjerning i Profesjonell modus

Støvfjerning i Helautomatisk modus

Plasser originaldokumentet på glassplaten. Se brosjyren for instruksjoner.
Start Epson Scan. Se Starte å skanne for instruksjoner.
I vinduet Full Auto Mode (Helautomatisk modus) klikker du Customize (Tilpass). Vinduet Customize (Tilpass) vises.
Klikk i avkrysningsboksen Dust Removal (Støvfjerning).
Hvis du vil lagre filinnstillingene, klikk File Save Settings (Innstillinger for fillagring). Se Velge Innstillinger for fillagring for instruksjoner.
Obs!
Hvis du startet Epson Scan fra et TWAIN-kompatibelt program, som f.eks. Adobe Photoshop Elements, vises ikke knappen File Save Settings (Innstillinger for fillagring).
Når du er ferdig med å endre innstillingene, klikk OK for å komme tilbake til vinduet Full Auto Mode (Helautomatisk modus).
Klikk knappen Scan (Skann) for å skanne og fjerne støvmerker i bildene.
Hva som så skjer, er avhengig av hvordan du startet Epson Scan. Se Fullføre skanningen for instruksjoner.

Støvfjerning i Hjemmemodus

Plasser originaldokumentet på glassplaten. Se brosjyren for instruksjoner.
Start Epson Scan. Se Starte å skanne for instruksjoner.
I vinduet Home Mode (Hjemmemodus) velger du innstillingene Document Type (Dokumenttype), Image Type (Bildetype), og Destination (Mål). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Skanning i Hjemmemodus.
Klikk Preview (Forhåndsvisning) for å forhåndsvise bildet/bildene, og velg deretter skanneområde. Se Forhåndsvise og justere skanneområdet hvis du vil vite mer.
Klikk i avkrysningsboksen Dust Removal (Støvfjerning).
Obs!
Resultatet av Dust Removal (Støvfjerning) vises ikke på bildene i vinduet Preview (Forhåndsvisning).
Hvis du skanner flere bilder på en gang og du ønsker å bruke funksjonen Dust Removal (Støvfjerning) på alle bildene eller skanneområdene dine, klikk på All (Alt) i vinduet Preview (Forhåndsvisning) før du klikker i den neste boksen.
Gjør eventuelle andre nødvendige bildejusteringer. Se Justere fargen og andre bildeinnstillinger hvis du vil vite mer.
Endre størrelse på bildet etter behov. Se Velge skannestørrelse hvis du vil vite mer.
Velg Scan (Skann).
Hva som så skjer, er avhengig av hvordan du startet Epson Scan. Se Fullføre skanningen for instruksjoner.

Støvfjerning i Profesjonell modus

Plasser originaldokumentet på glassplaten. Se brosjyren for instruksjoner.
Start Epson Scan. Se Starte å skanne for instruksjoner.
I vinduet Professional Mode (Profesjonell modus) velger du innstillingene Document Type (Dokumenttype), Document Source (Dokumentkilde), Auto Exposure Type (Automatisk eksponeringstype), Image Type (Bildetype), og Resolution (Oppløsning). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Skanning i Profesjonell modus.
Klikk Preview (Forhåndsvisning) for å forhåndsvise bildet/bildene, og velg deretter skanneområde. Se Forhåndsvise og justere skanneområdet hvis du vil vite mer.
Rull skjermbildet ned til området Adjustments (Justeringer) og klikk i avkrysningsboksen Dust Removal (Støvfjerning) fargegjenoppretting. Hvis du vil øke eller minske nivået av støvfjerningseffekten, klikker du på knappen + (Windows) eller  (Mac OS X) ved siden av valget, og velger en innstilling fra listen Level (Nivå).
Obs!
Resultatet av Dust Removal (Støvfjerning) vises ikke på bildene i vinduet Preview (Forhåndsvisning).
Hvis du skanner flere bilder på en gang og du ønsker å bruke funksjonen Dust Removal (Støvfjerning) på alle bildene eller skanneområdene dine, klikk på All (Alt) i vinduet Preview (Forhåndsvisning) før du klikker i den neste boksen.
Gjør eventuelle andre nødvendige bildejusteringer. Se Justere fargen og andre bildeinnstillinger for instruksjoner.
Endre størrelse på bildet etter behov. Se Velge skannestørrelse for instruksjoner.
Velg Scan (Skann).
Hva som så skjer, er avhengig av hvordan du startet Epson Scan. Se Fullføre skanningen for instruksjoner.