Enkele afdrukopties

Afdrukken zonder marges (randloos)

Geschikt afdrukmateriaal
De afdrukgegevens voorbereiden
Papier plaatsen
Instellingen van de printerdriver voor Windows
Instellingen van de printerdriver voor Mac OS 8.6 tot 9.x
Instellingen van de printerdriver voor Mac OS X

Met deze printer is het mogelijk om af te drukken zonder enige marge tot aan alle vier de randen van het papier. Volg de onderstaande instructies om randloos af te drukken.

Opmerking:
  • Met EPSON PhotoQuicker (bijgeleverd op cd-rom) kunt u snel en eenvoudig randloze foto's maken op deze printer. EPSON PhotoQuicker heeft bovendien diverse functies voor het afdrukken van de mooiste foto's. Dubbelklik voor meer informatie op het pictogram ESPR800-softwarehandleiding op het bureaublad om de installatiehandleiding voor de fotoafdruksoftware weer te geven.
  • Deze functie is niet beschikbaar voor alle soorten afdrukmateriaal en driverinstellingen.

Geschikt afdrukmateriaal

U kunt deze functie gebruiken met het volgende afdrukmateriaal:

Matte Paper - Heavyweight

8 x 10", A4

Premium Glossy Photo Paper

5 x 7", 8 x 10", 4 x 6", A4, 100 mm x 8 m, 210 mm x 10 m

Premium Luster Photo Paper

8.3" x 10 m

Premium Semigloss Photo Paper

A4, 4" x 26', 100 mm x 8 m, 210 mm x 10 m

Archival Matte Paper

A4, 100 mm x 8 m

Opmerking:
  • Afdrukken met deze functie ingeschakeld duurt langer dan normaal.
  • De afdrukkwaliteit kan minder zijn aan de boven- en onderkant van de afdruk, of deze gedeelten kunnen vegen vertonen wanneer ander afdrukmateriaal wordt gebruikt dan hierboven aangegeven. Druk eerst één vel af om de kwaliteit te controleren voordat u een grote taak afdrukt.

[Boven]

De afdrukgegevens voorbereiden

Omdat deze functie de afbeelding iets groter maakt dan het eigenlijke papierformaat, wordt het deel van de afbeelding dat buiten de randen van het papier valt niet afgedrukt.

Houd rekening met het volgende wanneer u de gegevens in het programma waarmee u werkt geschikt wilt maken om afgedrukt te worden:

Afdrukken op rolpapier

Wanneer u deze functie gebruikt met rolpapier en Baniermodus is geselecteerd bij Rolpapieropties (Windows) of Banier is geselecteerd als Rolpapieroptie in het dialoogvenster voor de pagina-instelling (Macintosh), dan moet u de afbeelding met behulp van uw beeldbewerkingssoftware 4 mm breder maken dan de rol papier.

Als u in uw toepassing marges kunt instellen, zet die dan op nul voordat u gaat afdrukken.

Afdrukken op losse vellen

U moet uw gegevens aanpassen aan het papierformaat. Als u in uw toepassing marges kunt instellen, zet die dan op nul voordat u gaat afdrukken.

[Boven]

Papier plaatsen

Plaats het afdrukmateriaal in de printer na selectie van het gewenste materiaal. Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte voor meer informatie.

Losse vellen papier laden
Rolpapier laden

[Boven]

Instellingen van de printerdriver voor Windows

Na het laden van het afdrukmateriaal stelt u de printerdriver in op randloos afdrukken.

Open de printerdriver.
De printersoftware voor Windows openen

Klik op het tabblad Hoofdgroep en geef de gewenste instelling op bij Kwaliteitoptie. Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte voor meer informatie over de instellingen voor Kwaliteitoptie.
Zie Kwaliteitoptie

Selecteer Papiertoevoer of Rolpapier bij Bron.

Schakel het selectievakje Randloos in.

Geef de gewenste instelling op bij Type.
Afdrukmateriaal

Geef de gewenste instelling op bij Formaat.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, kunt u beginnen met afdrukken. Maak eerst één proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

Opmerking:
U kunt zelf regelen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt bij het randloos afdrukken. Wanneer het selectievakje Randloos wordt ingeschakeld op het tabblad Hoofdgroep, kan de schuifbalk Randloos - Uitbreiding worden gebruikt op het tabblad Paginalay-out.

[Boven]

Instellingen van de printerdriver voor Mac OS 8.6 tot 9.x

Na het laden van het afdrukmateriaal stelt u de printerdriver in op randloos afdrukken.

Open het dialoogvenster voor de pagina-instelling.
De printersoftware voor Mac OS 8.6 en 9.x openen

Geef de gewenste instelling op bij Papierformaat.

Selecteer Automatische papiertoevoer of Rolpapier bij Papierbron.

Schakel het selectievakje Randloos in.

Klik op OK om de instellingen op te slaan en het dialoogvenster te sluiten.

Open het afdrukvenster.
De printersoftware voor Mac OS 8.6 en 9.x openen

Geef de gewenste instelling op bij Afdrukmateriaal.
Afdrukmateriaal

Klik op Print om te beginnen met afdrukken.

Opmerking:
  • Maak eerst één proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.
  • U kunt zelf regelen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt bij het randloos afdrukken. Wanneer het selectievakje Randloos wordt ingeschakeld in het dialoogvenster voor de pagina-instelling, kan de schuifbalk Randloos - Uitbreiding worden gebruikt.

[Boven]

Instellingen van de printerdriver voor Mac OS X

Na het laden van het afdrukmateriaal stelt u de printerdriver in op randloos afdrukken.

Open het dialoogvenster voor de pagina-instelling.
De printersoftware voor Mac OS X openen

Selecteer bij Stel in voor de optie Stylus Photo R800(Sheet Feeder - Borderless) voor losse vellen of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier) of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos) voor rolpapier.

Opmerking:
Als Stylus Photo R800(Sheet Feeder - Borderless), Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier) of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos) niet is toegevoegd aan het Afdrukbeheer (Print Center), kan de functie voor randloos afdrukken niet worden gebruikt. Voeg Stylus Photo R800(Sheet Feeder - Borderless), Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier) of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos) toe aan het Afdrukbeheer (Print Center). U doet dit als volgt.
Zet de printer aan, open de programmamap op de vaste schijf, open de map met hulpprogramma's en dubbelklik op het pictogram Afdrukbeheer (Print Center). Klik op het pictogram Voeg toe (Add) (voor Mac OS X 10.1.x: klik op Voeg printer toe (Add Printer)) in het dialoogvenster Printers (Printer List) en selecteer EPSON USB in het venstermenu. Selecteer Stylus Photo R800 in de lijst met producten en selecteer vervolgens Sheet Feeder - Borderless, Rolpapier - Randloos of Rolpapier - Randloze banierin het venstermenu Pagina-instelling. Klik op Voeg toe (Add) en kijk of Stylus Photo R800(Sheet Feeder - Borderless), Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier) of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos) wordt weergegeven in het venster Printers (Printer List). Sluit het dialoogvenster Printers (Printer List).

Geef de gewenste instellingen op bij Papierformaat en Richting.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Open het afdrukvenster.
De printersoftware voor Mac OS X openen

Selecteer bij Printer de optie Stylus Photo R800(Sheet Feeder - Borderless) voor losse vellen of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier) of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos) voor rolpapier. Geef vervolgens de gewenste instellingen op bij Aantal en pagina's.

Opmerking:
  • De instellingen voor Aantal en pagina's zijn de standaardinstellingen van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

• Zorg ervoor dat de instelling bij Stel in voor in het dialoogvenster voor de pagina-instelling en de instelling bij Printer in het afdrukvenster altijd met elkaar overeenkomen. Anders worden de gegevens misschien niet goed afgedrukt.

Selecteer Printerinstellingen in het venstermenu.

Geef de gewenste instelling op bij Afdrukmateriaal, Kleur en Modus.
Zie Printerinstellingen
Afdrukmateriaal

Klik op Print om te beginnen met afdrukken.

Opmerking:
  • Maak eerst één proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

• U kunt zelf regelen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt bij het randloos afdrukken.
    Zie Uitbreiding