Instellingen van de printersoftware / Voor Mac OS X

Afdrukvenster

Instellingen van het afdrukvenster

Opmerking:
Het afdrukvenster maakt standaard deel uit van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Instellingen van het afdrukvenster

Hiermee kunt u de gewenste instellingen opgeven bij Printer en Instellingen.

Printer

Stylus Photo R800

Hiermee drukt u af met standaardmarges.

Stylus Photo R800 (Handinvoer)

Selecteer deze optie om af te drukken op een cd of dvd en Matte Board.

Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier)

Selecteer deze modus wanneer u gegevens die uit meerdere pagina's bestaan doorlopend wilt afdrukken op de rol papier in plaats van als afzonderlijke pagina's zonder marges.

Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos)

Selecteer deze optie om zonder marges af te drukken op rolpapier.

Stylus Photo R800(Rolpapier)

Selecteer deze optie om met de standaardmarges af te drukken op rolpapier.

Stylus Photo R800(Sheet Feeder-Borderless)

Hiermee drukt u af zonder marges.

Instellingen

Standaard

Hiermee drukt u af met de huidige instellingen.

Aangepast

Hiermee drukt u af met de aangepaste instellingen die u hebt opgeslagen.

Opmerking:
Bewaar speciale instellingen maakt standaard deel uit van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Zie Afdrukgebied

Opmerking:
  • Als Stylus Photo R800(Sheet Feeder - Borderless), Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier) of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos) niet is toegevoegd aan het Afdrukbeheer (Print Center), kan de functie voor randloos afdrukken niet worden gebruikt. Voeg Stylus Photo R800(Sheet Feeder - Borderless), Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier) of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos) toe aan het Afdrukbeheer (Print Center). U doet dit als volgt.
    Zet de printer aan, open de programmamap op de vaste schijf, open de map met hulpprogramma's en dubbelklik op het pictogram Afdrukbeheer (Print Center). Klik op het pictogram Voeg toe (Add) (Mac OS X 10.1.x: klik op Voeg printer toe (Add Printer) in het dialoogvenster Printers (Printer List) en selecteer EPSON USB in het venstermenu. Selecteer Stylus Photo R800 in de lijst met producten en selecteer vervolgens Sheet Feeder - Borderless, Rolpapier - Randloos of Rolpapier - Randloze banierin het venstermenu Pagina-instelling. Klik op Voeg toe (Add) en kijk of Stylus Photo R800(Sheet Feeder - Borderless), Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloze banier) of Stylus Photo R800(Rolpapier - Randloos) wordt weergegeven in het venster Printers (Printer List). Sluit het dialoogvenster Printers (Printer List).
  • Zorg ervoor dat de instelling bij Stel in voor in het dialoogvenster voor de pagina-instelling en de instelling bij Printer in het afdrukvenster altijd met elkaar overeenkomen. Anders worden de gegevens misschien niet goed afgedrukt.

Aantal en pagina's

Hiermee kunt u de gewenste instellingen opgeven bij Aantal, Gesorteerd en Pagina's.

Opmerking:
Aantal en pagina's maakt standaard deel uit van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Lay-out

Hiermee kunt u de gewenste instellingen opgeven bij Pagina's per vel, Lay-outrichting en Rand.

Opmerking:
Lay-out maakt standaard deel uit van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Uitvoeropties

Schakel het selectievakje Bewaar als bestand uit wanneer u wilt afdrukken.

Opmerking:
Uitvoeropties maakt standaard deel uit van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Printerinstellingen

Afdrukmateriaal

Bepaalt welke andere opties in het afdrukvenster beschikbaar zijn. Daarom moet u deze optie altijd eerst instellen. Selecteer bij Afdrukmateriaal het type papier dat u in de printer hebt geladen. Zoek het afdrukmateriaal dat u gebruikt op in de lijst Afdrukmateriaal en kijk tot welk type het behoort.

Afdrukmateriaal

Opmerking:
Kijk op de regionale website met klantenservice voor informatie over de afdrukmaterialen die in uw regio verkrijgbaar zijn.
Zie Hulp inroepen

Kleur

Kleur

Hiermee drukt u af in kleur.

Grijstinten

Hiermee wordt afgedrukt in grijstinten.

De modus Automatisch

Dit is de snelste en eenvoudigste manier om te beginnen met afdrukken. Alle gedetailleerde instellingen worden automatisch door de printerdriver verzorgd op basis van de huidige instellingen bij Afdrukmateriaal en Kleur.

Opmerking:
Afhankelijk van de optie die is geselecteerd in de lijst Afdrukmateriaal (terwijl Automatisch is ingeschakeld), wordt rechts van de Modus-opties een schuifbalk weergegeven die u kunt verplaatsen tussen Kwaliteit en Snelheid. Schuif de balk naar Kwaliteit als de afdrukkwaliteit belangrijker is dan de afdruksnelheid.

De modus Geavanceerd

Als u bij Modus de optie Geavanceerd selecteert, krijgt u de volledige controle over de afdrukomgeving. Met deze instellingen kunt u nieuwe afdrukideeën uitproberen of een reeks afdrukinstellingen op uw behoeften afstemmen.

Afdrukkwaliteit

Selecteer de gewenste afdrukkwaliteit.

Hoge snelheid

Hiermee schakelt u bidirectioneel afdrukken in. Dit wil zeggen dat de printer zowel van links naar rechts als van rechts naar links afdrukt. Met Hoge snelheid wordt sneller afgedrukt, maar wel met een lagere kwaliteit.

Spiegel afbeelding

Hiermee wordt een afbeelding in spiegelbeeld afgedrukt. Tekst en afbeeldingen komen dus achterstevoren te staan.

Opmerking:
Afhankelijk van de instellingen die bij Afdrukmateriaal, Kleur en Afdrukkwaliteit zijn opgegeven, zijn sommige andere instellingen mogelijk niet beschikbaar.

Kleurenbeheer

Als u in het venstermenu Kleurenbeheer selecteert, kunt u de kleuraanpassing en correctiemethoden van de printerdriver instellen. Met deze instellingen kunt u nieuwe afdrukideeën uitproberen of een reeks afdrukinstellingen op uw behoeften afstemmen.

Kleurencontrole

Selecteer deze optie om de methoden voor kleuraanpassing en beeldverbetering te gebruiken die door de printerdriver worden geboden.

Gamma

Hiermee regelt u het contrast van de afbeelding door aanpassing van de middentonen en de grijstinten halverwege het bereik.

Modus

EPSON Standaard

Hiermee krijgt u een resultaat dat nauw overeenkomt met de originele gegevens.

EPSON Levendig

Hiermee wordt, afhankelijk van uw gegevens, de kleurbalans verbeterd voor een optimaal afdrukresultaat. Deze instelling wordt aanbevolen voor de meeste afdruktaken.

Schuifbalken

Met de schuifbalken kunt u de kleuren aanpassen van -25% tot +25%. Pas de instellingen aan door het blokje van de schuifbalk te verslepen. U kunt ook rechtstreeks een waarde van -25% tot +25% typen in de vakken naast de schuifbalken.

ColorSync

Deze methode zorgt ervoor dat de afgedrukte kleuren overeenkomen met de schermkleuren.

Geen kleuraanpassing

Hiermee drukt u af zonder enige vorm van kleuraanpassing.

Uitbreiding

Met deze schuifbalk kunt u zelf regelen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt bij het randloos afdrukken.

Voor de meeste afdruktaken wordt Max aangeraden, zodat de marges aan alle randen van het papier volledig wegvallen. Wanneer u de schuifbalk naar Min beweegt, valt een minder groot deel van de afbeelding buiten de randen van het papier. Dit betekent echter ook dat er marges zichtbaar kunnen worden aan één of meer zijden van het papier.

Geavanceerde instellingen

Dik papier en enveloppen

Hiermee wijzigt u de afstand tussen de rol en de printkop. Schakel dit selectievakje in als uw afdrukken vegen vertonen.

Overzicht

Hiermee geeft u een lijst met actuele instellingen weer.

Opmerking:
Overzicht maakt standaard deel uit van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Voorvertoning

Hiermee kunt u een afdrukvoorbeeld van uw document bekijken voordat u het afdrukt.

Opmerking:
Voorvertoning maakt standaard deel uit van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.