Foto's met tegenlicht corrigeren

Voor alle modellen
Met de functie Backlight Correction (Tegenlichtcorrectie) van Epson Scan verwijdert u schaduw uit foto's met te veel tegenlicht. U kunt afgedrukte foto’s automatisch corrigeren tijdens het scannen.
Origineel
Met tegenlichtcorrectie
Meer informatie over het corrigeren van foto’s met tegenlicht vindt u hier:
Full Auto Mode (Volautomatische modus): Deze functie is niet beschikbaar in de Full Auto Mode (Volautomatische modus). Gebruik de scanmodus Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Office Mode (Kantoormodus): Deze functie is niet beschikbaar in de Office Mode (Kantoormodus). Gebruik de scanmodus Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.

Backlight Correction (Tegenlichtcorrectie) in de Home Mode (Thuismodus)

Voor alle modellen
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer in het venster Home Mode (Thuismodus) instellingen voor Document Type (Documenttype), Image Type (Beeldtype) en Destination (Bestemming). Zie Scannen in de Thuismodus voor meer informatie.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie hierover.
Schakel het selectievakje Backlight Correction (Tegenlichtcorrectie) in.
Opmerking:
Om Backlight Correction (Tegenlichtcorrectie) toe te passen op verschillende afbeeldingen of scangebieden tegelijkertijd, klikt u in het venster Preview (Voorbeeldscan) op All (Alle) voordat u het selectievakje inschakelt.
Wijzig eventueel nog meer instellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie hierover.
Geef uw afbeelding(en) het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren voor meer informatie hierover.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor instructies.

Backlight Correction (Tegenlichtcorrectie) in de Professional Mode (Professionele modus)

Voor alle modellen
Leg het origineel of de originelen op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
Selecteer in het venster Professional Mode (Professionele modus) instellingen voor Document Type (Documenttype), Document Source (Documentbron), Auto Exposure Type (Automatische belichting), Image Type (Beeldtype), en Resolution (Resolutie). Zie Scannen in de Professionele modus voor meer informatie.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie hierover.
Scroll omlaag naar het vak Adjustments (Aanpassingen) en schakel het selectievakje Backlight Correction (Tegenlichtcorrectie) in. Als u het effect van de tegenlichtcorrectie wilt vergroten of verkleinen, klikt u op de knop + (Windows) of  (Mac OS X) naast de optie en selecteert u de gewenste instelling in de lijst Level (Niveau).
Opmerking:
Om Backlight Correction (Tegenlichtcorrectie) toe te passen op verschillende afbeeldingen of scangebieden tegelijkertijd, klikt u in het venster Preview (Voorbeeldscan) op All (Alle) voordat u het selectievakje inschakelt.
Wijzig eventueel nog meer instellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie hierover.
Geef uw afbeelding(en) het gewenste formaat. Zie Scanformaat selecteren voor meer informatie hierover.
Klik op Scan (Scannen).
Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u Epson Scan hebt gestart. Zie De scan voltooien voor instructies.