Problem med utskriftskvalitet

Jämför problemet med bilderna nedan om du har problem med utskriftskvaliteten. Klicka på texten under den bild som mest liknar utskriften.

Horisontella band

Kontrollera att papperets utskriftssida ligger nedåt i papperskassetterna.
Kör verktyget för munstyckeskontroll och rengör sedan skrivarhuvudena som uppvisade defekter i munstyckeskontrollen.
Se Kontrollera skrivarhuvudets munstycken
Bäst resultat får du om du använder bläckpatroner inom sex månader efter det att förpackningen har öppnats.
Försök att använda originalbläckpatroner från Epson.
Kontrollera bläckpatronernas status med EPSON Status Monitor 3 (Windows) eller EPSON Status Monitor (Mac OS X).
Se Kontrollera statusen för bläckpatroner

Byt lämplig bläckpatron om bilden visar att bläcket är slut eller nästan slut.
Se Byta en bläckpatron
Kontrollera att den papperstyp som har valts i skrivardrivrutinen är lämplig för det papper som fyllts på i skrivaren.
Se Välja rätt papperstyp

Vertikala band eller feljustering

Kontrollera att papperets utskriftssida ligger nedåt i papperskassetterna.
Kör verktyget för munstyckeskontroll och rengör sedan skrivarhuvudena som uppvisade defekter i munstyckeskontrollen.
Se Kontrollera skrivarhuvudets munstycken
Kör verktyget Print Head Alignment (Skrivarhuvudjustering).
Se Justering av av skrivarhuvudet
För Windows, avmarkera kryssrutan High Speed (Hög hastighet) i fönstret More Options (Fler alternativ) i skrivardrivrutinen. Mer information finns i onlinehjälpen.
I Mac OS X 10.5 eller senare, välj Off (Av) i High Speed Printing (Höghastighetsutskrift). För at visa High Speed Printing (Höghastighetsutskrift), klicka igenom följande menyer: System Preferences (Systeminställningar), Print & Fax (Skrivare och fax), din skrivare (i listrutan Printers (Skrivare)), Options & Supplies (Alternativ och förbrukningsmaterial) och sedan Driver (Drivrutin).
I Mac OS X 10.4, välj bort inställningen High Speed Printing (Höghastighetsutskrift) i Extension Settings (Tilläggsinställningar) i dialogrutan Print (Skriv ut) i skrivardrivrutinen.
Kontrollera att den papperstyp som har valts i skrivardrivrutinen är lämplig för det papper som fyllts på i skrivaren.
Se Välja rätt papperstyp

Felaktiga eller saknade färger

I Windows, avmarkera inställningen Grayscale (Gråskala) i fönstret Main (Huvudinställningar) i skrivardrivrutinen.
I Mac OS X, ska du avmarkera inställningen Grayscale (Gråskala) i Print Settings (Utskriftsinställningar) i dialogrutan Print (Skriv ut) i skrivardrivrutinen.
Mer information finns i skrivardrivrutinens direkthjälp.
Justera färginställningarna i programmet eller i skrivardrivrutinernas inställningar.
I Windows kontrollerar du fönstret More Options (Fler alternativ).
För Mac OS X ska du kontrollera dialogrutan Color Options (Färgalternativ) i dialogrutan Print (Skriv ut).
Mer information finns i skrivardrivrutinens direkthjälp.
Kör verktyget för munstyckeskontroll och rengör sedan skrivarhuvudena som uppvisade defekter i munstyckeskontrollen.
Se Kontrollera skrivarhuvudets munstycken
Kontrollera bläckpatronernas status med EPSON Status Monitor 3 (Windows) eller EPSON Status Monitor (Mac OS X).
Se Kontrollera statusen för bläckpatroner

Byt lämplig bläckpatron om bilden visar att bläcket är slut eller nästan slut.
Se Byta en bläckpatron
Om du just bytt bläckpatron kan du kontrollera att datumet på förpackningen inte har gått ut. Om du inte har använt skrivaren på länge rekommenderar Epson att du byter ut bläckpatronerna.
Mer information om hur man byter en bläckpatron innan den är tom finns i häftet.

Suddig eller kladdig utskrift

Vi rekommenderar Epson-papper.
Klicka på fliken Bilaga överst till höger i fönstret Användarhandbok om du vill ha mer information om Epson specialmedier. Klicka sedan på Product Information och Ink and Paper.
Försök att använda originalbläckpatroner från Epson.
Kontrollera att skrivaren står på en plan, stabil yta som sträcker sig utanför bottenplattan i alla riktningar. Skrivaren fungerar inte korrekt om den lutar.
Kontrollera att papperet inte är sönderrivet, smutsigt eller för gammalt.
Kontrollera att papperet är torrt och att utskriftssidan är riktad nedåt i papperskassetterna.
Om papperet är böjt mot utskriftssidan plattar du till det eller böjer det en aning åt andra hållet.
Kontrollera att den papperstyp som har valts i skrivardrivrutinen är lämplig för det papper som fyllts på i skrivaren.
Se Välja rätt papperstyp
Ta bort arken från utmatningsfacket i takt med att de matas ut.
Vidrör inte och låt inte något komma i kontakt med den tryckta sidan på papper med blank yta. Följ instruktionerna för papperet när du hanterar utskrifterna.
Kör verktyget för munstyckeskontroll och rengör sedan skrivarhuvudena som uppvisade defekter i munstyckeskontrollen.
Se Kontrollera skrivarhuvudets munstycken
Kontrollera inuti skrivaren om papperet är kladdigt av bläck efter utskrift. Klicka på fliken Bilaga överst till höger i fönstret Användarhandbok om du vill ha mer information om att rengöra skrivaren. Klicka sedan på Underhåll och Rengöra produkten.
Windows-användare kan ställa in skjutreglaget Print Density (Utskriftsdensitet) i fönstret Extended Settings (Utökade inställningar) till ett lägre värde. Om du vill visa fönstret Extended Settings (Utökade inställningar), klicka på knappen Extended Settings (Utökade inställningar) i fönstret Maintenance (Underhåll) i skrivardrivrutinen.