Kontrollera statusen för bläckpatroner

Använda skrivarknapparna

Mer information om hur du använder knapparna på skrivaren finns i häftet.

För Windows

Anmärkning:
Epson kan inte garantera kvalitet eller funktion för bläck av andra märken än Epson. Om bläckpatroner av andra märken än Epson är installerade kanske bläckpatronernas status inte visas.
När en bläckpatron börjar ta slut visas automatiskt fönstret Low Ink Reminder (Påminnelse om låg bläcknivå). Du kan också kontrollera status för bläckpatroner från denna skärm. Om du inte vill visa denna skärm, öppna först skrivardrivrutinen och klicka sedan på fliken Maintenance (Underhåll) och därefter Monitoring Preferences (Övervakningsinställningar). På skärmen Monitoring Preferences (Övervakningsinställningar) avmarkera kryssrutan See Low Ink Reminder alerts (Se avsnittet Påminnelse om låg bläcknivå).
Förbered en ny bläckpatron när en bläckpatron nästan är slut.
Kontrollera status för bläckpatroner med någon av följande metoder:
Öppna skrivardrivrutinen, klicka på fliken Main (Huvudinställningar) och klicka sedan på knappen Ink Levels (Bläcknivåer).
Dubbelklicka på genvägen till skrivaren i Windows i taskbar (aktivitetsfält). Se avsnittet som följer om du vill lägga till en genväg i taskbar (aktivitetsfält):
Se Från genvägen i taskbar (aktivitetsfält)
Öppna skrivardrivrutinen, klicka på fliken Maintenance (Underhåll) och klicka sedan på knappen EPSON Status Monitor 3. En bild visar status för bläckpatroner.
Anmärkning:
Vid utskrift i svartvitt eller gråskala kan man använda färgat bläck istället för svart bläck beroende på papperstyp eller utskriftskvalitet. Det är för att en blandning av färgbläck används för att få svart.
Om EPSON Status Monitor 3 inte visas, öppna skrivardrivrutinen och klicka på fliken Maintenance (Underhåll) och sedan på knappen Extended Settings (Utökade inställningar). I fönstret Extended Settings (Utökade inställningar) markerar du kryssrutan Enable EPSON Status Monitor 3 (Aktivera EPSON Status Monitor 3).
Beroende på inställningarna kan den förenklade statusövervakaren visas. Klicka på knappen Details (Detaljer) för att visa ovanstående fönster.
De visade bläcknivåerna är ungefärliga.

För Mac OS X

Anmärkning:
Förbered en ny bläckpatron när en bläckpatron nästan är slut.
Du kan kontrollera bläckpatronernas status med EPSON Status Monitor. Gå vidare enligt beskrivningen här nedan.
Öppna dialogrutan Epson Printer Utility 4.
Klicka på knappen EPSON Status Monitor. EPSON Status Monitor öppnas.
Anmärkning:
Bilden visar bläckpatronernas status vid den tidpunkt då EPSON Status Monitor öppnades. Klicka på Update (Uppdatera) om du vill uppdatera status för bläckpatroner.
Epson kan inte garantera kvalitet eller funktion för bläck av andra märken än Epson. Om bläckpatroner av andra märken än Epson är installerade kanske bläckpatronernas status inte visas.
Vid utskrift i svartvitt eller gråskala kan man använda färgat bläck istället för svart bläck beroende på papperstyp eller utskriftskvalitet. Det är för att en blandning av färgbläck används för att få svart.
De visade bläcknivåerna är ungefärliga.