Scannen / Hoe

Geschikte instellingen opgeven

Voor films
Voor documenten en foto's

Voor films

Ga als volgt te werk om de geschikte instellingen op te geven voor het scannen van films in de professionele modus.

Leg uw films op de glasplaat. Raadpleeg indien nodig het volgende gedeelte voor meer informatie:
Film op het apparaat plaatsen

Start EPSON Scan en selecteer de professionele modus. Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie over het selecteren van de scanmodus.

Het instellingenvenster verschijnt. Geef passende instellingen voor het document op aan de hand van de onderstaande illustratie en tabel.

Geef bij Origineel de geschikte instellingen voor uw films op.

Documenttype

Film

Filmtype

Kies een filmtype uit de lijst Filmtype.

Geef bij Bestemming de gewenste instellingen op voor het uiteindelijke afbeeldingsbestand.

Beeldtype

Kies een geschikt beeldtype uit de lijst Beeldtype.

Resolutie

Kies een geschikte resolutie uit de lijst Resolutie.

Opmerking:
Wanneer u een hoge resolutie instelt, neemt het aantal pixels toe en wordt de afbeelding zeer fijn gescand. Een hogere resolutie geeft echter wel grotere bestanden. Laat de resolutie daarom afhangen van wat u met de scan wilt doen.
In de volgende tabel ziet u welke resoluties geschikt zijn voor een bepaalde taak.

Taak

Resolutie

E-mail verzenden

96 tot 150 dpi

Afdrukken

300 dpi

Archivering

300 dpi

Klik op Voorbeeldscan om de afbeeldingen te bekijken.

Geef bij Doelgrootte het uitvoerformaat van de gescande afbeelding op. Geef eventueel de gewenste instellingen op bij Aanpassingen. Zie Schitterende reproducties maken voor meer informatie. (Schuif door naar het onderste deel van het scherm, indien nodig.)

Klik op Scannen om de scanprocedure te starten. De gescande afbeelding wordt opgeslagen in de opgegeven map.

[Boven]

Voor documenten en foto's

Volg de onderstaande instructies om de geschikte instellingen op te geven voor het scannen van documenten en foto's (reflecterende documenten) in de professionele modus.

Leg uw materiaal op de glasplaat. Raadpleeg indien nodig het volgende gedeelte voor meer informatie:
Foto's en documenten op de scanner plaatsen

Start EPSON Scan en selecteer de professionele modus. Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie over het selecteren van een scanmodus.

Het instellingenvenster verschijnt. Geef passende instellingen voor het document op aan de hand van de onderstaande illustratie en tabel.

Origineel

Documenttype

Reflecterend

Documentbron

Glasplaat

Automatische belichting

Selecteer "Document" of "Foto" in de lijst Automatische belichting.

Bestemming

Beeldtype

Selecteer het gewenste beeldtype.

Resolutie

Selecteer een geschikte resolutie. Zie De juiste resolutie kiezen.

Doelgrootte

Wordt in een latere stap ingesteld.

Aanpassingen

Wordt in een latere stap ingesteld.

Klik op Voorbeeldscan om de afbeeldingen te bekijken.

Geef bij Doelgrootte het uitvoerformaat van de gescande afbeelding op. Geef eventueel de gewenste instellingen op bij Aanpassingen. Zie Schitterende reproducties maken voor meer informatie.

Klik op Scannen om de scanprocedure te starten.

De gescande afbeelding wordt opgeslagen in de opgegeven map.

De juiste resolutie kiezen

Wanneer u een hoge resolutie instelt, neemt het aantal pixels toe en wordt de afbeelding zeer fijn gescand. Een hogere resolutie geeft echter wel grotere bestanden. Laat de resolutie daarom afhangen van wat u met de scan wilt doen.

In de volgende tabel ziet u welke resoluties geschikt zijn voor een bepaalde taak.

Taak

Resolutie

E-mail verzenden

96 tot 150 dpi

OCR (Optical Character Recognition, tekstherkenning)

300 dpi

Afdrukken

300 dpi

Archivering

300 dpi

Fax verzenden

200 dpi