Scannen / Materiaal op het apparaat plaatsen om te scannen

Film op het apparaat plaatsen

Dia's en films plaatsen
De filmhouder opbergen

Dia's en films plaatsen

U kunt 35-mm-filmstroken en -dia's scannen. Het deksel doet ook dienst als filmadapter.

Let op:
Houd de film aan de randen vast of gebruik handschoenen. Wanneer u de film met uw blote handen aanraakt, kunnen er vingerafdrukken of andere ongerechtigheden op de film komen.

Opmerking:
  • Veeg de binnenkant van het deksel en de glasplaat schoon voordat u transparante materialen scant.
  • In de volautomatische modus kunt u 35-mm-kleurenfilms en 35-mm-kleurendia's scannen. Schakel over op de thuismodus of de professionele modus als u zwart-witnegatieven wilt scannen.

Controleer of de kabel van het deksel is aangesloten op de interfaceconnector voor de transparanteneenheid.

Opmerking:
Controleer of het apparaat uit is voordat u de kabel van het deksel aansluit of loskoppelt.

Open het deksel.

Schuif de reflecterende mat voorzichtig uit het deksel.

Plaats uw transparante materiaal in de filmhouder en leg de houder op de glasplaat. Ga naar het gedeelte dat overeenkomt met het type transparant dat u wilt scannen (zie hieronder). Raadpleeg de volgende gedeelten voor meer informatie.

Opmerking:
  • De basiszijde van de film is de zijde waar de naam van de fabrikant en de nummers duidelijk zichtbaar zijn. Ook wordt de afbeelding aan de basiszijde normaal (dus niet tegengesteld) weergegeven.
  • De mogelijkheid bestaat dat een film niet kan worden gelezen als gevolg van een verschil in pitch-breedte binnen 6 frames.
  • Let er op dat u nooit te hard op de glasplaat drukt.

Sluit het deksel.

Opmerking:
  • Zorg ervoor dat het deksel volledig gesloten is. Anders kunnen kleurafwijkingen optreden.
  • Wanneer u de filmhouder niet gebruikt, kunt u deze bewaren in het deksel. Zie De filmhouder opbergen voor meer informatie.

35-mm-filmstroken

Open de filmbevestiging.

Schuif de filmstrook met de voorzijde naar beneden in de 35-mm-filmhouder, goed tegen de rand aan. Schuif de strook volledig door, zodat alles zich in de filmhouder bevindt, en sluit nu de filmbevestiging.

Bevestig de filmhouder in de daarvoor bestemde opening op het apparaat en zorg er daarbij voor dat het filmstrookgedeelte in het midden van de glasplaat ligt.

35-mm-dia's

Bevestig de filmhouder in de daarvoor bestemde opening op het apparaat en zorg er daarbij voor dat het diagedeelte in het midden van de glasplaat ligt.

Plaats dia's in de 35-mm-diahouder, zoals hierna getoond.

[Boven]

De filmhouder opbergen

Wanneer u de filmhouder niet gebruikt, kunt u deze bewaren in het deksel.

Open het deksel.

Schuif de filmhouder in het deksel.

Schuif de reflecterende mat weer in het deksel.

Sluit het deksel.