Scannen / Hoe

De juiste scanmodus kiezen

De scanmodus wijzigen

EPSON Scan heeft drie modi voor het scannen van afbeeldingen: volautomatische modus, thuismodus en professionele modus.

Volautomatische modus:
De volautomatische modus maakt scannen gemakkelijk, omdat u hiermee zelf geen ingewikkelde instellingen hoeft op te geven.

Thuismodus:
In de thuismodus kunt u snel en eenvoudig scannen zonder dat u daarvoor ingewikkelde instellingen hoeft op te geven.

Professionele modus:
In de professionele modus zijn er veel meer opties beschikbaar voor een grotere controle over uw scans. U kunt de beelden vóór het scannen bewerken, corrigeren of optimaliseren.

In de volgende tabel ziet u welke modi geschikt zijn voor een bepaalde taak.

Taak

Volautomatische modus

Thuismodus

Professionele modus

Film scannen

Zelf een doelformaat definiëren

N.v.t.

Zelf de helderheid en kleur van de afbeelding optimaliseren

N.v.t.

Moiré verwijderen

N.v.t.

Het scannen van tekst of lijntekeningen optimaliseren

N.v.t.

Een document scannen dat groter is dan de glasplaat

N.v.t.

N.v.t.

Een verkleurde afbeelding herstellen

Stof op films verwijderen

: Aanbevolen
: mogelijk

U kunt de scanmodus kiezen en aanpassen zoals beschreven in het volgende gedeelte.

De scanmodus wijzigen

U kunt de scanmodus kiezen via de keuzelijst rechtsboven in het venster.

Klik op het kleine pijltje rechts van de keuzelijst en klik vervolgens op de gewenste modus.

Opmerking:
Wanneer u EPSON Scan opnieuw start, wordt automatisch de laatst gebruikte modus actief.