Scannen / Materiaal op het apparaat plaatsen om te scannen

Foto's en documenten op de scanner plaatsen

Het deksel verwijderen voor dikke of grote documenten

Houd rekening met de auteursrechten voordat u een document scant. Scan geen gepubliceerde teksten of afbeeldingen voordat u heb gecontroleerd welke auteursrechten erop rusten.

Open het deksel. Plaats originelen met de bedrukte zijde op de glasplaat. Plaats het document recht langs de lijnen op de glasplaat.

Let op:
Klap het deksel nooit te ver open.

Opmerking:
  • Zorg ervoor dat alle delen van het document de glasplaat raken, anders wordt de gescande afbeelding onscherp.
  • Wanneer u foto's wilt scannen, moet u het document 5 mm van de rand van de glasplaat houden.

* Onleesbaar gebied van maximaal 5 mm

Sluit het deksel voorzichtig en zorg ervoor dat het document niet verschuift.

Opmerking:
  • Sluit tijdens het scannen het deksel om te voorkomen dat licht van buiten op het document valt.
  • Laat foto's niet te lang op de glasplaat liggen. Deze kunnen anders aan het glas blijven kleven.
  • Plaats geen zware voorwerpen op het apparaat.

Het deksel verwijderen voor dikke of grote documenten

Wanneer u dikke of grote documenten wilt scannen, kunt u het deksel verwijderen.

Opmerking:
  • Druk een document eerst plat voordat u het deksel naar beneden doet.
  • Zorg er daarbij voor dat u het document niet verschuift of te veel kracht op het apparaat zet.

Het deksel verwijderen en installeren

Zorg ervoor dat het apparaat uitstaat.

Maak de kabel van het deksel los.

Open het deksel en trek het recht omhoog.

Herhaal de stappen in omgekeerde volgorde om het deksel weer te installeren.

Let op:
  • Oefen niet te veel kracht uit op het deksel en verbuig het niet overdwars. Hierdoor kan het deksel beschadigd raken.
  • Open en sluit de scannereenheid niet wanneer het deksel verwijderd is. Dit kan ongelukken en schade aan het apparaat veroorzaken.