Udskriftskvalitetsproblemer

Hvis du har problemer med udskriftskvaliteten, skal du sammenligne problemet med illustrationerne nedenfor. Klik på billedteksten under den illustration, der ligner udskriften bedst.

Vandrette striber

Sørg for, at den side af papiret, der skal udskrives på, vender opad i arkføderen.
Kør værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning) for at rense evt. tilstoppede dyser.
Se Rensning af skrivehovedet
Brug blækpatroner inden for seks måneder efter åbning af emballagen.
Brug originale Epson-blækpatroner.
Kontroller blækindikatoren . Hvis indikatoren blinker, udskiftes den pågældende patron.
Se Udskiftning af en tom blækpatron
Kontroller, at den papirtype, der er valgt i printerdriveren, er egnet til den type papir, der er lagt i printeren.
Se Valg af den korrekte papirtype

Lodret fejljustering eller striber

Sørg for, at den side af papiret, der skal udskrives på, vender opad i arkføderen.
Kør værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning) for at rense evt. tilstoppede dyser.
Se Rensning af skrivehovedet
Kør værktøjet Print Head Alignment (Skrivehovedjustering).
Se Justering af skrivehoved
Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet High Speed (Høj hastighed) i vinduet Advanced (Avanceret) i din printerdriver (Windows). Yderligere oplysninger finder du i online Hjælp.
Kontroller, at den papirtype, der er valgt i printerdriveren, er egnet til den type papir, der er lagt i printeren.
Se Valg af den korrekte papirtype

Forkerte eller manglende farver

Windows: Fjern indstillingen Grayscale (Gråtoneskala) i vinduet Advanced (Avanceret) i printerdriveren.
Mac OS X: Rediger indstillingen Color (Farve) til Color (Farve) i Print Settings (Udskriftsindstillinger) i dialogboksen Print (Udskriv) i printerdriveren.
Yderligere oplysninger finder du i printerdriverens online Hjælp.
Juster farveindstillingerne i programmet eller under printerdriverindstillingerne.
I Windows skal du markere vinduet Advanced (Avanceret).
I Mac OS X skal du markere dialogboksen Print Settings (Udskriftsindstillinger) fra dialogboksen Print (Udskriv).
Yderligere oplysninger finder du i online Hjælp.
Kør værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning).
Se Rensning af skrivehovedet
Kontroller blækindikatoren . Hvis indikatoren blinker, udskiftes den pågældende patron.
Se Udskiftning af en tom blækpatron
Hvis du lige har udskiftet en blækpatron, skal du kontrollere, at datoen på pakken ikke er udløbet. Hvis du ikke har brugt printeren i lang tid, skal du udskifte blækpatronerne.
Se Udskiftning af en blækpatron, før den er tom

Sløret eller udtværet udskrift

Brug kun papir, der anbefales af Epson.
Se Papir
Brug originale Epson-blækpatroner.
Sørg for at anbringe printeren på en jævn, stabil overflade, der er større end produktets bundflade i alle retninger. Printeren vil ikke fungere korrekt, hvis den står skævt.
Sørg for, at papiret ikke er beskadiget, snavset eller for gammelt.
Sørg for, at papiret er tørt, og at den side, der udskrives på, vender opad.
Hvis papiret er bøjet mod den side, der udskrives på, skal du glatte papiret ud eller bøje det lidt i den modsatte retning.
Kontroller, at den papirtype, der er valgt i printerdriveren, er egnet til den type papir, der er lagt i printeren.
Se Valg af den korrekte papirtype
Fjern hvert enkelt ark fra udskriftsbakken, når det er udskrevet.
Hvis du udskriver på blanke medier, skal du placere et støtteark (eller et ark almindeligt papir) under stakken eller nøjes med at lægge ét ark i ad gangen.
Rør ikke papirets udskriftsside med den blanke overflade, og lad ikke noget komme i kontakt med denne side. Når du har udskrevet på blankt papir, skal du give blækket et par timer til at sætte sig, inden du rører ved udskrifterne.
Kør værktøjet Head Cleaning (Skrivehovedrensning).