Problem med utskriftskvalitet

Jämför problemet med bilderna nedan om du har problem med utskriftskvaliteten. Klicka på texten under den bild som mest liknar utskriften.

Horisontella band

Kontrollera att papperets utskriftssida ligger uppåt i arkmataren.
Kör verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) för att rensa igensatta bläckmunstycken.
Se Rengöring av skrivarhuvudet.
Bäst resultat får du om du använder bläckpatroner inom sex månader efter det att förpackningen har öppnats.
Försök att använda originalbläckpatroner från Epson.
Kontrollera att den papperstyp som har valts i skrivardrivrutinen är lämplig för det papper som fyllts på i skrivaren.
Se Välja rätt papperstyp.

Vertikala band eller feljusteringar

Kontrollera att papperets utskriftssida ligger uppåt i arkmataren.
Kör verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) för att rensa igensatta bläckmunstycken.
Se Rengöring av skrivarhuvudet.
Kör verktyget Print Head Alignment (Skrivarhuvudjustering).
Se Justering av skrivarhuvudet.
I Windows, avmarkera kryssrutan High Speed (Hög hastighet) från fönstret Advanced (Avancerad) i skrivardrivrutinen. Mer information finns i onlinehjälpen.
I Mac OS X, välj Off (Av) i High Speed Printing (Höghastighetsutskrift). Klicka dig igenom följande menyer för att visa High Speed Printing (Höghastighetsutskrift): System Preferences (Systeminställningar), Print & Scan (Skrivare och skanner) (vid Mac OS X 10.7) eller Print & Fax (Skrivare och fax) (vid Mac OS X 10.6 eller 10.5), din skrivare (i listrutan Printers (Skrivare)), Options & Supplies (Alternativ och förbrukningsmaterial) och därefter Driver (Drivrutin).
Kontrollera att den papperstyp som har valts i skrivardrivrutinen är lämplig för det papper som fyllts på i skrivaren.
Se Välja rätt papperstyp.

Felaktiga eller saknade färger

I Windows ska du avmarkera inställningen Grayscale (Gråskala) i fönstret Main (Huvudinställningar) och Advanced (Avancerad) i skrivardrivrutinen.
I Mac OS X, ska du avmarkera inställningen Grayscale (Gråskala) i Print Settings (Utskriftsinställningar) i dialogrutan Print (Skriv ut) i skrivardrivrutinen.
Mer information finns i skrivardrivrutinens direkthjälp.
Justera färginställningarna i programmet eller i skrivardrivrutinernas inställningar.
I Windows ska du kontrollera fönstret Advanced (Avancerad).
I Mac OS X ska du kontrollera dialogrutan Color Options (Färgalternativ) i dialogrutan Print (Skriv ut).
Mer information finns i skrivardrivrutinens direkthjälp.
Kör verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring).
Se Rengöring av skrivarhuvudet.
Om du just bytt bläckpatron kan du kontrollera att datumet på förpackningen inte har gått ut. Om du inte har använt skrivaren på länge rekommenderar Epson att du byter ut bläckpatronerna.
Se Byta en bläckpatron innan den är tom.

Suddig eller kladdig utskrift

Vi rekommenderar att du använder papper från Epson. Klicka på fliken Bilaga högst upp till höger i fönstret Användarhandbok och klicka sedan på Product Information (Produktinformation), Ink and Paper (Bläck och papper) om du vill ha mer information om Epson specialmedier.
Försök att använda originalbläckpatroner från Epson.
Kontrollera att skrivaren står på en plan, stabil yta som sträcker sig utanför bottenplattan i alla riktningar. Skrivaren fungerar inte korrekt om den lutar.
Kontrollera att papperet inte är sönderrivet, smutsigt eller för gammalt.
Kontrollera att papperet är torrt och att utskriftssidan är vänd uppåt.
Om papperet är böjt mot utskriftssidan plattar du till det eller böjer det en aning åt andra hållet.
Kontrollera att den papperstyp som har valts i skrivardrivrutinen är lämplig för det papper som fyllts på i skrivaren.
Se Välja rätt papperstyp.
Ta bort arken från utmatningsfacket i takt med att de matas ut.
Vidrör inte och låt inte något komma i kontakt med den tryckta sidan på papper med blank yta. Följ instruktionerna för papperet när du hanterar utskrifterna.
Kör verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring).
Se Rengöring av skrivarhuvudet.
Kontrollera inuti skrivaren om papperet är kladdigt av bläck efter utskrift. Klicka på fliken Bilaga överst till höger i fönstret Användarhandbok och sedan på Maintenance (Underhåll), Cleaning the Product (Rengöra produkten) om du vill ha mer information om att rengöra skrivaren.