Rengöring av skrivarhuvudet

Om utskriften är ovanligt ljus eller om bildpunkter saknas, kanske du kan lösa problemet genom att rengöra skrivarhuvudet, vilket ser till att munstyckena levererar bläck som de ska.
Du kan rengöra skrivarhuvudet från datorn med verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) i skrivardrivrutinen eller med knapparna på skrivaren.
Viktigt:
Stäng inte av skrivaren under rengöring av skrivarhuvuden. Om rengöringen av skrivarhuvudena inte har slutförts kanske du inte kan skriva ut.
Anmärkning:
Eftersom en del bläck från alla bläckpatroner används vid en huvudrengöring, ska du bara rengöra skrivarhuvudet om utskriftskvaliteten försämras, till exempel om utskriften blir suddig eller om färger är fel eller saknas helt.
Använd först verktyget Nozzle Check (Munstyckeskontroll) för att kontrollera om skrivarhuvudet verkligen behöver rengöras. Detta sparar bläck.
Du kanske inte kan rengöra skrivarhuvudet när bläcket börjar ta slut. Du kan inte rengöra skrivarhuvudet när bläcket är slut. Byt ut bläckpatronen det gäller först.
Om utskriftskvaliteten inte blir bättre efter att du har upprepat proceduren ca. fyra gånger, stäng av skrivaren och låt den stå i minst 6 timmar. Gör sedan om munstyckeskontrollen och gör på nytt rent skrivarhuvudet vid behov. Kontakta Epsons support om utskriftskvaliteten inte förbättras.
Vi rekommenderar att du regelbundet skriver ut ett par sidor för att bibehålla utskriftskvaliteten.

Använda verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) i Windows

Följ stegen nedan när du ska rengöra skrivarhuvudet med verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring).
Kontrollera att inga varningar eller fel indikeras på kontrollpanelen.
Högerklicka på skrivarikonen i taskbar (aktivitetsfält) och välj Head Cleaning (Huvudrengöring).
Om skrivarikonen inte visas, se följande avsnitt för att lägga till ikonen.
Följ anvisningarna på skärmen.
Ljuset  blinkar när skrivarens rengöringsprocess pågår.

Använda verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring) i Mac OS X

Följ stegen nedan när du ska rengöra skrivarhuvudet med verktyget Head Cleaning (Huvudrengöring).
Kontrollera att inga varningar eller fel indikeras på kontrollpanelen.
Öppna Epson Printer Utility 4.
Klicka på knappen Head Cleaning (Huvudrengöring).
Följ anvisningarna på skärmen.
Ljuset  blinkar när skrivarens rengöringsprocess pågår.