Korrigera bakgrundsbelysta foton

Samtliga modeller
Med funktionen Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering) i Epson Scan kan du ta bort skuggor på foton med för mycket bakgrundsbelysning. Du kan korrigera utskrivna foton automatiskt medan de skannas.
Originalbild
Med Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering)
Läs ett av dessa avsnitt för anvisningar om hur du korrigerar bakgrundsbelysta foton.
Full Auto Mode (Helautomatiskt läge): Den här funktionen finns inte tillgänglig i helautomatiskt läge. Ändra skanningläge till Home Mode (Hemläge) eller Professional Mode (Professionellt läge). Se Ändra skanningsläge för mer information.
Office Mode (Kontorsläge): Den här funktionen finns inte tillgänglig i Office Mode (Kontorsläge). Ändra skanningläge till Home Mode (Hemläge) eller Professional Mode (Professionellt läge). Se Ändra skanningsläge för mer information.

Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering) i Home Mode (Hemläge)

Samtliga modeller
Placera ett eller flera originaldokument på dokumentbordet. Se vidare anvisningar i broschyren.
Starta Epson Scan. Se Starta Epson Scan för mer information.
I fönstret Home Mode (Hemläge) väljer du inställningar för Document Type (Dokumenttyp), Image Type (Bildtyp) och Destination. Mer information finns i Skanna i Hemläge.
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) och förhandsgranska bilden/bilderna. Välj sedan skanningsområde. Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet för mer information.
Klicka i kryssrutan Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering).
Anmärkning:
När du skannar in flera bilder på samma gång och vill tillämpa funktionen Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering) på alla bilder eller skanningsområden, klickar du på All (Alla) i fönstret Preview (Förhandsgranskning) innan du klickar i kryssrutan.
Gör alla andra nödvändiga justeringar. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Ändra bildstorleken efter behov. Se Välja skanningsstorlek för mer information.
Klicka på Scan (Skanna).
Vad som sedan händer beror på hur du startade Epson Scan. Se Slutföra skanningen för mer information.

Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering) i Professional Mode (Professionellt läge)

Samtliga modeller
Placera ett eller flera originaldokument på dokumentbordet. Se vidare anvisningar i broschyren.
Starta Epson Scan. Se Starta Epson Scan för mer information.
I fönstret Professional Mode (Professionellt läge) väljer du inställningar för Document Type (Dokumenttyp), Document Source (Dokumentkälla), Auto Exposure Type (Autoexponeringstyp), Image Type (Bildtyp) och Resolution (Upplösning). Mer information finns i Skanna i Professionellt läge.
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) och förhandsgranska bilden/bilderna. Välj sedan skanningsområde. Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet för mer information.
Bläddra ner till området Adjustments (Justeringar) och klicka i kryssrutan Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering). Om du vill öka eller minska bakljuskorrigeringen klickar du antingen på knappen + (Windows) eller   (Mac OS X) bredvid alternativet och väljer en inställning i listan Level (Nivå).
Anmärkning:
När du skannar in flera bilder på samma gång och vill tillämpa funktionen Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering) på alla bilder eller skanningsområden, klickar du på All (Alla) i fönstret Preview (Förhandsgranskning) innan du klickar i kryssrutan.
Gör alla andra nödvändiga justeringar. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Ändra bildstorleken efter behov. Se Välja skanningsstorlek för mer information.
Klicka på Scan (Skanna).
Vad som sedan händer beror på hur du startade Epson Scan. Se Slutföra skanningen för mer information.