Skanna i Professionellt läge

Samtliga modeller
När du väljer Professional Mode (Professionellt läge) ser du fönstret Epson Scan Professional Mode (Professionellt läge).
Om du vill skanna in original i Professional Mode (Professionellt läge) genom att lägga dem på dokumentbordet, se Skanna i Professional Mode (Professionellt läge) med hjälp av dokumentbordet för vidare anvisningar.
Om du vill skanna dokument i Professional Mode (Professionellt läge) genom att ladda dem i ADF:en, se Skanna i Professional Mode (Professionellt läge) med hjälp av ADF:en för vidare anvisningar.

Skanna i Professional Mode (Professionellt läge) med hjälp av dokumentbordet

Samtliga modeller
Placera ett eller flera originaldokument på dokumentbordet. Se vidare anvisningar i broschyren.
Starta Epson Scan. Se Starta Epson Scan för mer information.
Välj Professional Mode (Professionellt läge) från listan Mode (Läge). Se Ändra skanningsläge för mer information.
Klicka på pilen för att öppna listan Document Type (Dokumenttyp) och välj Reflective (Reflekterande).
Klicka på pilen för att öppna listan Document Source (Dokumentkälla) och välj Document Table (Dokumentbord).
Klicka sedan på pilen för att öppna listan Auto Exposure Type (Autoexponeringstyp) och välj Document (Dokument) eller Photo (Foto).
Klicka på pilen för att öppna listan Image Type (Bildtyp) och välja den specifika bildtyp du skannar.
Image Type setting (Bildtypsinställning)
Typ av bild du skannar
24-bit Color (24-bitars färg)
Färgfotografier
Color Smoothing (Färgutjämning)
Färggrafik, som t.ex. ett diagram eller en tabell
8-bit Grayscale (8-bitars gråskala)
Svartvita fotografier med några få gråa nyanser
Black & White (Svartvitt)
Dokument med svart text och/eller streckade bilder
Anmärkning:
Om du väljer 8-bit Grayscale (8-bitars gråskala) eller Black&White (Svartvitt) kan du även välja en inställning för Image Option (Bildalternativ) enligt anvisningarna nedan.
Inställning för Image Option (Bildalternativ)
Beskrivning
None (Ingen)
Ingen inställning för Image Option (Bildalternativ) tillämpas.
Color Enhance (Färgförbättring): Red (röd)
Förbättrar rödtonen i det skannade dokumentet.
Color Enhance (Färgförbättring): Green (grön)
Förbättrar gröntonen i det skannade dokumentet.
Color Enhance (Färgförbättring): Blue (blå)
Förbättrar blåtonen i det skannade dokumentet.
Klicka på pilen för att öppna listan Resolution (Upplösning) och välj en upplösning som passar ditt/dina original. Se Välja Scan Resolution (Skanningsupplösning) för mer information.
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) för att förhandsgranska bilden/bilderna. Bilden/bilderna visas i fönstret Preview (Förhandsgranskning). Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet för mer information.
Klicka på pilen för att öppna listan Target Size (Målstorlek) för att vid behov välja storlek på den skannade bilden eller bilderna. Du kan skanna in bilder i originalstorlek, men du kan även förminska eller förstora bilder genom att välja Target Size (Målstorlek). Se Välja skanningsstorlek för mer information.
Ändra bildkvaliteten vid behov. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Klicka på Scan (Skanna).
Vad som sedan händer beror på hur du startade skanningen. Se Slutföra skanningen för mer information.

Skanna i Professional Mode (Professionellt läge) med hjälp av ADF:en

För Office BX300F/Office TX300F, Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW och Photo PX800FW/Photo TX800FW
Placera första sidan av dina dokument i ADF:en. Se vidare anvisningar i broschyren.
Starta Epson Scan. Se Starta Epson Scan för mer information.
Välj Professional Mode (Professionellt läge) från listan Mode (Läge). Se Ändra skanningsläge för mer information.
Klicka på pilen för att öppna listan Document Type (Dokumenttyp) och välj Reflective (Reflekterande).
Klicka på pilen för att öppna listan Document Source (Dokumentkälla) och välj ADF.
Klicka på pilen för att öppna listan Auto Exposure Type (Autoexponeringstyp) och välj Document (Dokument).
Klicka på pilen för att öppna listan Image Type (Bildtyp) och välja den specifika bildtyp du skannar.
Image Type setting (Bildtypsinställning)
Typ av bild du skannar
24-bit Color (24-bitars färg)
Färgfotografier
Color Smoothing (Färgutjämning)
Färggrafik, som t.ex. ett diagram eller en tabell
8-bit Grayscale (8-bitars gråskala)
Svartvita fotografier med några få gråa nyanser
Black & White (Svartvitt)
Dokument med svart text och/eller streckade bilder
Anmärkning:
Om du väljer 8-bit Grayscale (8-bitars gråskala) eller Black&White (Svartvitt) kan du även välja en inställning för Image Option (Bildalternativ) enligt anvisningarna nedan.
Inställning för Image Option (Bildalternativ)
Beskrivning
None (Ingen)
Ingen inställning för Image Option (Bildalternativ) tillämpas.
Color Enhance (Färgförbättring): Red (röd)
Förbättrar rödtonen i det skannade dokumentet.
Color Enhance (Färgförbättring): Green (grön)
Förbättrar gröntonen i det skannade dokumentet.
Color Enhance (Färgförbättring): Blue (blå)
Förbättrar blåtonen i det skannade dokumentet.
Klicka på pilen för att öppna listan Resolution (Upplösning) och välj en upplösning som passar ditt/dina original. Se Välja Scan Resolution (Skanningsupplösning) för mer information.
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) för att förhandsgranska bilden/bilderna. Bilden/bilderna visas i fönstret Preview (Förhandsgranskning). Se Förhandsgranska och justera skanningsområdet för mer information.
Klicka på pilen för att öppna listan Target Size (Målstorlek) för att vid behov välja storlek på den skannade bilden eller bilderna. Du kan skanna in bilder i originalstorlek, men du kan även förminska eller förstora bilder genom att välja Target Size (Målstorlek). Se Välja skanningsstorlek för mer information.
Ändra bildkvaliteten vid behov. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Placera första dokumentsidan ovanpå resten av sidorna och ladda sedan hela dokumentet (max 30 sidor eller en bunttjocklek på 3 mm [0,1 inch] eller mindre) i ADF:en.
Klicka på Scan (Skanna).
Vad som sedan händer beror på hur du startade skanningen. Se Slutföra skanningen för mer information.