Korrigera bakgrundsbelysta foton

Med funktionen Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering) i Epson Scan kan du ta bort skuggor på foton med för mycket bakgrundsbelysning. Du kan korrigera framkallade foton, film eller diabilder automatiskt medan de skannas.
Anmärkning:
Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering) är inte tillgängligt i Full Auto Mode (Helautomatiskt läge).
Originalbild
Med Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering)
Gör på följande sätt när du vill korrigera bakgrundsbelysta foton med Epson Scan.
Placera originalen. Läs ett av dessa avsnitt för anvisningar.
Dokument eller foton: Placering av dokument eller foton.
Film eller diabilder: Placering av film eller diabilder
Starta Epson Scan. Läs ett av dessa avsnitt för anvisningar.
Dokument eller foton:
Film eller diabilder:
Välj grundinställningarna för den typ av original du skannar och välj sedan destinationsinställning för vad du vill göra med bilden/bilderna när Epson Scan-fönstret öppnas. Läs ett av dessa avsnitt för anvisningar.
Dokument eller foton: Göra grundläggande inställningar
Film eller diabilder: Göra grundläggande inställningar
Klicka på knappen Preview (Förhandsgranskning) och förhandsgranska bilden/bilderna. Välj sedan skanningsområde. Läs ett av dessa avsnitt för anvisningar.
Gör något av följande för att välja alternativet Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering).
Home Mode (Hemläge): Markera kryssrutan Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering).
Professional Mode (Professionellt läge): Bläddra ned till området Adjustments (Justeringar) och markera kryssrutan Backlight Correction (Bakgrundsljuskorrigering). Om du vill öka eller minska bakgrundskorrigeringen klickar du på knappen + (Windows) eller   (Mac OS X) bredvid alternativet och väljer en inställning i listan Level (Nivå).
Gör alla andra nödvändiga justeringar. Läs ett av dessa avsnitt för anvisningar.
Ändra bildstorleken efter behov. Läs ett av dessa avsnitt för anvisningar.
Dokument eller foton: Välja skanningsstorlek
Film eller diabilder: Välja skanningsstorlek
Klicka på knappen Scan (Skanna) om du vill skanna och korrigera bakgrundsbelysningen på bilden/bilderna.
Vad som sedan händer beror på hur du startade Epson Scan. Mer information finns i följande avsnitt.
Dokument eller foton: Slutföra skanningen
Film eller diabilder: Slutföra skanningen