Börja skanna med ett annat skanningsprogram

Du kan använda valfritt TWAIN-kompatibelt skanningsprogram, som t.ex. Adobe Photoshop Elements eller ArcSoft PhotoImpression, för att skanna med skannern. Du öppnar programmet, väljer Epson Scan som skanningsprogram och skannar. När du är klar öppnas den inskannade bilden i skanningsprogrammet så att du kan göra ändringar i den, skriva ut den och spara den.
Placera originaldokumentet eller fotot på skannern. Se Placering av dokument eller foton.
Starta skanningsprogrammet.
Dubbelklicka på programikonen från skrivbordet, om den är tillgänglig, eller gör något av följande.
I Windows:
Välj Start > All Programs (Alla program)eller Programs (Program) > programmapp > programikon.
I Mac OS X:
Öppna mappen Applications (Program), välj programmappen och klicka på programikonen.
Gör något av följande.
Photoshop Elements:
Windows: Klicka på Edit and Enhance Photos (Redigera och förbättra). Öppna sedan menyn File (Fil) och välj Import (Importera).
Mac OS X: Klicka på Close (Stäng) i fönstret Welcome (Välkommen) (om det visas) och öppna sedan menyn File (Fil) och välj Import (Importera).
Anmärkning:
Du kan också skanna med alternativen Start from Scratch (Börja från grunden) eller Quickly fix Photos (Snabbkorrigera) i Photoshop Elements. Se hjälpverktyget till Photoshop Elements för anvisningar.
PhotoImpression:
Windows: Klicka på Get Photos (Hämta foton) och klicka sedan på Acquire from Scanner (Hämta från skanner). Välj EPSON Perfection V500, justera andra inställningar om det behövs och klicka sedan på Acquire (Hämta) och gå till steg 5.
Mac OS X: Öppna menyn File (Fil) och välj Get Photo (Hämta foto). Välj sedan Camera/Scanner (Kamera/skanner).
Välj EPSON Perfection V500.
I vissa program måste du välja skannern som “källa” först. Om du ser alternativet Select Source (Välj källa), väljer du det och väljer sedan skannern där först.
Anmärkning för användare av Windows Vista och XP:
Välj inte ett WIA-alternativ för skannern i listan Import (Importera) eller Acquire (Hämta), då kan du inte använda skannerns alla funktioner.
Epson Scan startar automatiskt. Information om hur det används finns i Välja inställningar för Epson Scan.