Probleemoplossing

Afdrukproblemen die geen verband houden met de afdrukkwaliteit

Onjuiste of verminkte tekens
Onjuiste marges
Omgekeerd beeld
Er worden blanco pagina's afgedrukt
Vegen op de afdruk
Het afdrukken verloopt te langzaam

Onjuiste of verminkte tekens

Zet de printer en de computer uit. Controleer of de interfacekabel van de printer goed is aangesloten.

[Boven]

Onjuiste marges

[Boven]

Omgekeerd beeld

Schakel in de printersoftware het selectievakje Spiegel afbeelding of de instelling voor Spiegelen in uw toepassing uit. Zie de online-Help bij de printersoftware of bij uw toepassing voor instructies.
Zie Opties instellen op het tabblad Paginalay-out (Windows)
Zie Geavanceerde instellingen (Mac OS 8.6 tot 9.x)
Zie De modus Geavanceerd (Mac OS X)

[Boven]

Er worden blanco pagina's afgedrukt

Voer het hulpprogramma Printkop reinigen uit om eventueel verstopte spuitkanaaltjes schoon te maken.
Zie De printkop reinigen

Voer na het uitproberen van een of meer van deze oplossingen een printercontrole uit om het resultaat te controleren.
Zie Een printercontrole uitvoeren

[Boven]

Vegen op de afdruk

[Boven]

Het afdrukken verloopt te langzaam

Afdrukmateriaal

Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte als u alle hiervoor beschreven oplossingen hebt geprobeerd zonder enig succes:
De afdruksnelheid verhogen