Instellingen van de printersoftware / Voor Mac OS 8.6 tot 9.x

Dialoogvenster voor de pagina-instelling

Papierformaat

Selecteer het papierformaat dat u wilt gebruiken. U kunt ook een afwijkend papierformaat toevoegen. Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte voor informatie over het toevoegen van eigen papierformaten.

Aangepast papierformaat definiëren

Papierbron

Selecteer Automatische papiertoevoer om af te drukken op normaal papier.

Selecteer Gleuf voor handinvoer om af te drukken op een cd of dvd.

Randloos

Schakel dit selectievakje in wanneer u wilt afdrukken zonder marges.

Deze functie maakt het mogelijk om af te drukken tot aan de uiterste vier randen van het papier.

Uitbreiding (knop):
Wanneer u het selectievakje Randloos inschakelt, kan ook de knop Uitbreiding worden gebruikt. Met een klik op de knop Uitbreiding opent u het dialoogvenster Randloos - Uitbreiding. Daarin kunt u bepalen hoeveel van de afbeelding buiten de randen van het papier moet vallen bij het randloos afdrukken.

Randloos - Uitbreiding (schuifbalk):
Met de schuifbalk in het dialoogvenster Randloos - Uitbreiding regelt u hoeveel van de afbeelding buiten de randen van het papier moet vallen bij het randloos afdrukken.

Voor de meeste afdruktaken wordt Max aangeraden, zodat de marges aan alle randen van het papier volledig wegvallen. Wanneer u de schuifbalk naar Min beweegt, valt een minder groot deel van de afbeelding buiten de randen van het papier. Dit betekent echter ook dat er marges zichtbaar kunnen worden aan één of meer zijden van het papier.
Zie Afdrukken zonder marges (randloos)

Afdrukstand

Selecteer Staand (verticaal) of Liggend (horizontaal) om de afdrukstand van het document op het papier op te geven.

180° draaien: Hiermee worden de pagina's 180 graden gedraaid afgedrukt.

Dubbelzijdig afdrukken

Schakel het selectievakje Dubbelzijdig afdrukken in als u beide zijden van het papier wilt bedrukken. Schakel het selectievakje Gevouwen boekje in als u een boekje met één vouw wilt maken.
Zie Dubbelzijdig afdrukken

Verklein/vergroot

Hiermee verkleint of vergroot u de afmetingen van een document. U kunt een waarde instellen tussen 25% en 400%.