Scanproblemen

Scannen vanuit het Thumbnail-voorbeeld lukt niet

Voor alle modellen
Als u de Full Auto Mode (Volautomatische modus) of de Office Mode (Kantoormodus) gebruikt of scant via de ADF, kunt u de voorbeeldweergave Thumbnail niet kiezen. Gebruik de scanmodus Home Mode (Thuismodus) of Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Als u afbeeldingen scant met een erg donkere of lichte achtergrond, gebruik dan het normale voorbeeld en trek een selectiekader rond het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Als u een groot document scant, gebruik dan het normale voorbeeld en trek een selectiekader rond het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Controleer of de optie Document Type (Documenttype) juist is ingesteld setting in de Home Mode (Thuismodus) en de Professional Mode (Professionele modus). Zie Scannen in de Thuismodus of Scannen in de Professionele modus voor instructies.
Klik op Configuration (Configuratie), selecteer het tabblad Preview (Voorbeeldscan) en pas het formaat aan met de schuifknop Thumbnail Cropping Area (Gebied voor formaataanpassing miniatuurafbeelding) in het menu Preview (Voorbeeldscan). Zie de Epson Scan Help voor meer informatie.

In het thumbnail-voorbeeld kan het scangebied moeilijk worden aangepast

Voor alle modellen
Maak een nieuw selectiekader of pas het bestaande kader aan, en geef hiermee precies aan welk gebied moet worden gescand. Zie Een selectiekader maken in een voorbeeldscan voor instructies.
Klik op Configuration (Configuratie), selecteer het tabblad Preview (Voorbeeldscan) en pas het formaat aan met de schuifknop Thumbnail Cropping Area (Gebied voor formaataanpassing miniatuurafbeelding) in het menu Preview (Voorbeeldscan). Zie de Epson Scan Help voor meer informatie.
Gebruik het normale voorbeeld en maak selectiekaders voor het gebied dat u wilt scannen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.

Scannen in de Full Auto Mode (Volautomatische modus) lukt niet

Voor Photo PX700W/Photo TX700W
Als u afbeeldingen scant die een erg donkere of lichte achtergrond hebben, gebruik dan de Home Mode (Thuismodus) of de Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen als u een andere scanmodus wilt activeren. Gebruik vervolgens het normale voorbeeld en maak selectiekaders voor het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Als u een document met een groot formaat scant, zoals A4, gebruik dan de Home Mode (Thuismodus) of de Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen als u een andere scanmodus wilt activeren. Gebruik vervolgens het normale voorbeeld en maak selectiekaders voor het gebied dat u wilt scannen. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.

Het is niet mogelijk om meerdere afbeeldingen tegelijk te scannen

Voor alle modellen
Laat steeds minimaal 20 mm ruimte tussen de verschillende foto’s op de glasplaat.

Het scannen duurt lang

Voor alle modellen
Gebruik voor het scannen een lagere resolutie. Het scannen gaat dan sneller. Zie De scanResolution (Resolutie) selecteren voor instructies.
Computers met een USB 2.0-poort (Hi-Speed) kunnen sneller scannen dan computers met USB 1.1. Als uw scanner is aangesloten op een USB 2.0-poort, controleer dan of aan alle systeemvereisten wordt voldaan. Klik voor meer informatie op het tabblad Bijlage in de rechterbovenhoek van het venster van de gebruikershandleiding en klik vervolgens op Productinformatie, Systeemvereisten.