Kleuren van foto's, films en dia's herstellen

Met de functie Kleuren herstellen van EPSON Scan geeft u uw oude, verkleurde foto's hun oorspronkelijke kleuren en scherpte terug. U kunt dit doen tijdens het scannen van uw afdrukken, negatieven en dia's.

Origineel

Kleuren hersteld

Ga als volgt te werk om de kleuren te herstellen met EPSON Scan:

Plaats uw originele foto, film of dia op de scanner. Voor instructies:

Start EPSON Scan. Voor instructies:

Wanneer EPSON Scan verschijnt, gaat u als volgt te werk (afhankelijk van de geselecteerde scanmodus):

• Thuismodus of professionele modus: ga naar stap 4.

• Volautomatische modus: klik op de knop Aanpassen gevolgd door het selectievakje Documenttype opgeven voor volautomatische modus en selecteer het type origineel dat u wilt scannen, indien nodig. Schakel vervolgens het selectievakje Kleuren herstellen in en klik op OK. Ga naar stap 9.

Opmerking:

Selecteer de basisinstellingen voor het type originelen dat u scant en geef vervolgens bij Bestemming aan wat u met de afbeelding(en) wilt doen. Voor instructies:

Klik op de knop Voorbeeldscan om een voorbeeldscan van uw afbeelding(en) te maken en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Voor instructies:

U schakelt de optie Kleuren herstellen in op een van de volgende manieren:

• Thuismodus: Schakel het selectievakje Kleuren herstellen in.

• Professionele modus: Ga naar het deel met aanpassingen en schakel daar het selectievakje Kleuren herstellen in.

Breng eventueel nog meer aanpassingen aan in de beeldinstellingen. Voor instructies:

Geef uw afbeelding het gewenste formaat. Voor instructies:

Klik op de knop Scannen om de afbeelding te scannen en tegelijk de kleuren van die afbeelding op te frissen.

Wat er na het scannen gebeurt, hangt af van de manier waarop u EPSON Scan hebt gestart. Voor instructies: