Scannen vanuit manuele modus / Het Voorbeeldscan-venster gebruiken

Overzicht van het Voorbeeldscan-venster

Voordat u een afbeelding daadwerkelijk scant, kunt u in het venster voor de voorbeeldscan eerst zien wat het resultaat is van de instellingen die u vastlegt in EPSON TWAIN. Eventueel past u de instellingen dan aan. Wanneer u klikt op de knop Volledige voorbeeldscan wordt de voorbeeldscan gemaakt en weergegeven in het daarvoor bestemde venster. Zie Werken met de knop Volledige voorbeeldscan.

EPSON TWAIN kan op twee manieren een voorbeeldscan maken: Volledige voorbeeldscan en een miniatuurvoorbeeld.

Opmerking:
  • Wanneer het selectievakje Automatisch miniatuurvoorbeeld voor film op het tabblad Voorbeeldscan van het dialoogvenster Configuratie is ingeschakeld, wordt in het Voorbeeldscan-venster het miniatuurvoorbeeld weergegeven wanneer u de documentbron op film instelt en vervolgens klikt op de knop Volledige voorbeeldscan .

Voorbeeldscan

Wanneer u reflecterende documenten scant of een afbeelding wilt wijzigen met het selectiekader, gebruikt u deze methode. In het Voorbeeldscan-venster kunt u enkele complexe instellingen aanpassen, zoals het Beeldtype. Zie Voorbeeldscan.

Voorbeeldscan

Miniatuurvoorbeeld

Gebruik deze methode voor het scannen van transparante materialen. EPSON TWAIN zoekt automatisch de precieze lokatie van de verschillende opnamen van de film en optimaliseert de belichting voor elke afzonderlijke opname. Vervolgens worden alle opnamen weergegeven als miniatuurafbeelding. Sommige instellingen worden echter grijs weergegeven en kunnen dus niet worden gebruikt. Zie Miniatuurvoorbeeld.

Miniatuurvoorbeeld

De voorbeeldscan wijzigen

In de voorbeeldscan kunt u het resultaat zien van de volgende instellingen.

Opmerking:
Hoewel de voorbeeldscan verandert wanneer u de instellingen aanpast, worden de aangepaste instellingen pas toegepast op het moment dat u de afbeelding scant of opnieuw scant.