Scannen vanuit manuele modus / Het Voorbeeldscan-venster gebruiken

Miniatuurvoorbeeld

De knop Ingezoomde voorbeeldscan gebruiken
De knop Terugkeren gebruiken
De knop 90° draaien gebruiken
De knop Spiegelen gebruiken

Wanneer u transparante materialen scant, kunt u een voorbeeldscan maken met de afbeeldingen sterk verkleind weergegeven (miniaturen). Elke miniatuurafbeelding krijgt een volgnummer, dat onder de afbeelding staat.

In dit Voorbeeldscan-venster zijn de hiervoor getoonde functies beschikbaar. Bij de miniaturen kunt u geen selectiekader maken en wijzigen. Zie Voorbeeldscan voor het gebruik van een selectiekader.

U kunt elke afbeelding afzonderlijk wijzigen en tal van overige aanpassingen doorvoeren. U kunt een afbeelding wijzigen door op de afbeelding of op het paneel ervan te klikken. Vervolgens kiest u de gewenste instellingen. De afbeelding met het blauwe kader is de geselecteerde afbeelding.

Als u een afbeelding wilt scannen, selecteert u het selectievakje van het gewenste nummer en klikt u op Scannen. Er moet altijd ten minste één miniatuurafbeelding geselecteerd zijn. Het is dus niet mogelijk om alle selectievakjes onder de miniaturen te wissen.

Opmerking:
  • Zorg ervoor dat het selectievakje Automatisch miniatuurvoorbeeld voor film in het dialoogvenster Configuratie is ingeschakeld.
  • In miniatuurvoorbeeld worden de knop Beeldtype en de knop Bestemming niet weergegeven. Het bronformaat, de knop Vergrendelen en de knop Instellingen worden grijs weergegeven en kunnen dus niet worden gebruikt.
  • De opties Beeldtype, Bestemming, Resolutie, Beeld verscherpen en Maateenheden zijn van toepassing op alle afbeeldingen.
  • Wanneer een voorbeeld wordt weergegeven in een hoge resolutie, kan het wel even duren voordat u resultaat ziet na een druk op de knop 90° draaien of Spiegelen.

De knop Ingezoomde voorbeeldscan gebruiken

Om een geselecteerde afbeelding te vergroten, klikt u op de afbeelding of op het paneel ervan en klikt u op de knop Ingezoomde voorbeeldscan . De geselecteerde afbeelding wordt vergroot weergegeven (zie afbeelding).

U kunt een afbeelding ook aanpassen als deze vergroot is weergegeven. Als u een afbeelding wilt scannen, moet u terugkeren naar het miniatuurvoorbeeld. Daartoe klikt u op de knop Terugkeren . Zie De knop Terugkeren gebruiken.

Opmerking:
Wanneer u op de miniatuur dubbelklikt, wordt ingezoomd op de afbeelding. Als u wilt terugkeren naar het miniatuurvoorbeeld, dubbelklikt u nogmaals op de ingezoomde afbeelding.

[Boven]

De knop Terugkeren gebruiken

Wanneer u klikt op de knop Terugkeren , wordt de afbeelding opnieuw weergegeven als miniatuur. Deze knop kan alleen worden gebruikt wanneer de afbeelding is ingezoomd, zoals beschreven bij De knop Ingezoomde voorbeeldscan gebruiken.

Opmerking:
Wanneer u dubbelklikt op de ingezoomde afbeelding, wordt opnieuw het miniatuurvoorbeeld weergegeven.

[Boven]

De knop 90° draaien gebruiken

Met de knop 90° draaien kunt u de geselecteerde afbeelding 90 graden rechtsom draaien. Met elke klik op de knop wordt de afbeelding opnieuw 90 graden gedraaid.

[Boven]

De knop Spiegelen gebruiken

Met de knop Spiegelen kunt u de geselecteerde afbeelding in spiegelbeeld weergeven. Wanneer dit het geval is, wordt dit onder de gespiegelde afbeelding aangegeven met een klein pictogram in het Voorbeeldscan-venster.