Scannen naar een PDF-bestand

De gemakkelijkste manier om meerdere pagina’s naar een PDF-bestand te scannen, is op het lcd-scherm de functie Zwart-wit PDF-enkelzijdig, Kleur PDF-enkelzijdig, of Zwart-wit PDF-dubbelzijdig te selecteren en vervolgens op de Startknop op de scanner te drukken.
U beschikt voor het maken van PDF-bestanden in Epson Scan over de volgende opties:
Meerdere documentpagina’s naar één PDF-bestand scannen: Hiermee scant u verschillende documentpagina’s en slaat u deze op in één PDF-bestand.
Beveiligingsinstellingen opgeven voor een document: Hiermee kunt u aan een PDF-bestand wachtwoordbeveiliging toevoegen.
Een doorzoekbaar PDF-bestand maken (Alleen Windows): hiermee maakt u een PDF-bestand waarin u bepaalde woorden kunt opzoeken. (Deze functie is in sommige landen mogelijk niet beschikbaar.)
Het aantal pagina’s opgeven voor een PDF-bestand: Hiermee kunt u bepalen hoeveel pagina’s één PDF-bestand mag bevatten. Als u bijvoorbeeld een document van 20 pagina’s scant en het aantal pagina’s per PDF instelt op 4, worden automatisch 5 PDF-bestanden aangemaakt.
Opmerking:
Voor sommige van deze opties hebt u de bij de scanner meegeleverde software ABBYY FineReader Sprint Plus nodig. Dit programma is reeds geïnstalleerd als u de software van de scanner hebt geïnstalleerd zoals beschreven in de Installatiehandleiding. (ABBYY FineReader Sprint Plus is in sommige landen mogelijk niet beschikbaar.)
Zie Scannen met Epson Scan om met het scannen naar een PDF-bestand te beginnen.

Scannen met Epson Scan

Plaats alleen de eerste pagina van het document in de invoerlade. Zie Documenten plaatsen voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Scannen starten vanuit Epson Scan voor instructies.
Maak de nodige instellingen voor Source Settings (Bestemming). Zie Documenten scannen voor meer informatie hierover.
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om de scan(s) vooraf te bekijken. De scanner laadt de eerste pagina. Hiervan wordt een voorbeeld weergegeven in het venster Preview (Voorbeeldscan). Daarna wordt de eerste pagina weer uitgevoerd.
Trek indien nodig in het venster Preview (Voorbeeldscan) een selectiekader rond het gedeelte dat u wilt scannen. Zie Een selectiekader maken in een voorbeeldafbeelding voor instructies.
Wijzig indien nodig nog andere instellingen voor Image Adjustment (Afbeeldingsaanpassing). Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie hierover.
Leg de eerste pagina opnieuw op de stapel en plaats nu alle pagina's van het document (max. 75 pagina’s) in de scanner met de bedrukte zijde naar beneden en de bovenrand naar de invoerlade gericht.
Klik op Scan (Scannen). Het dialoogvenster File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) verschijnt.
Selecteer PDF als de instelling voor Type. De huidige instellingen voor Paper Size (Papierformaat), Orientation (Oriëntatie), Margin (Marge), en nog enkele instellingen, worden verderop weergegeven.
Klik op Options (Opties). Het venster EPSON PDF Plug-in Settings (EPSON PDF Plug-in Instellingen) verschijnt.
Als u een doorzoekbaar PDF-bestand wilt maken, klikt u op het tabblad Text (Tekst), schakelt u het selectievakje Create searchable PDF (Doorzoekbaar PDF-bestand maken) in en selecteert u uw taal in de lijst Text Language (Taal).
Opmerking:
De functie Doorzoekbaar PDF-bestand is alleen beschikbaar voor Windows.
Het tabblad Text (Tekst) is alleen beschikbaar als ABBYY FineReader Sprint Plus is geïnstalleerd. Als ABBYY FineReader Sprint Plus niet beschikbaar is in uw land verschijnt het tabblad Text (Tekst) niet.
Om wachtwoordinstellingen aan het PDF-bestand toe te voegen, klikt u op het tabblad Security (Beveiliging) en selecteert u de wachtwoordinstellingen.
Om op te geven hoeveel pagina’s één PDF-bestand maximaal mag bevatten, klikt u op het tabblad General (Algemeen) en past u de instelling Select number to make file (Aantal pagina's per bestand) aan.
Zie de Help van Epson Scan voor meer informatie over de andere instellingen in het venster EPSON PDF Plug-in Settings (EPSON PDF Plug-in Instellingen).
Selecteer de gewenste instellingen voor uw document en klik op OK. U keert terug naar het dialoogvenster File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand).
Maak de gewenste instellingen voor Bewaar bestand en klik op OK. Het document wordt gescand en het volgende venster verschijnt:
Opmerking:
Als u in het venster File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) het selectievakje Show Add Page dialog after scanning (Toon venster Pagina toevoegen na scannen) uitschakelt, wordt dit venster niet geopend en slaat Epson Scan het document automatisch op.
Selecteer een van de onderstaande opties.
Add page (Pag. Toevoegen): Klik op deze knop om de volgende pagina van het document te scannen. Vervang de eerste pagina door de tweede en klik op Scan (Scannen). Herhaal deze stap voor elke pagina van uw document. Wanneer u klaar bent, klikt u op Edit page (Pagina bewerken) en gaat u naar stap 14.
Edit page (Pagina bewerken): Klik, nadat u alle pagina’s hebt gescand, op deze knop om de gescande pagina’s te bewerken voordat u ze in een PDF-bestand opslaat. Ga vervolgens naar stap 14.
Save File (Bestand opslaan): Klik op deze knop wanneer u de gescande pagina’s in een PDF-bestand wilt opslaan zonder ze eerst nog te bewerken. Ga vervolgens naar stap 16.
Het venster Editing Page (Pagina bewerken) bevat miniaturen van alle gescande pagina's.
Gebruik de knoppen onderaan in het venster Editing Page (Pagina bewerken) om pagina’s te selecteren, te draaien, te herschikken of te verwijderen.
Ga naar stap 15 als u alle pagina’s van het document aan het PDF-bestand wilt toevoegen zoals ze er nu uitzien.
Als u pagina’s wilt draaien, klikt u op de desbetreffende pagina’s of op het pictogram (Oneven pagina’s), (Even pagina’s) of (Alle pagina’s) om de pagina’s te selecteren, en vervolgens op het pictogram (Linksom draaien) of (Rechtsom draaien) om ze te draaien.
Als u pagina’s wilt verwijderen, klikt u op de desbetreffende pagina’s, of op het pictogram (Oneven pagina’s) of (Even pagina’s) om de pagina’s te selecteren, en vervolgens op het pictogram (Verwijderen).
Opmerking:
Het pictogramvoor verwijderen kan niet worden gebruikt wanneer alle pagina’s zijn geselecteerd.
Zie de Help van Epson Scan voor meer informatie over de knoppen in het venster Editing Page (Pagina bewerken).
Klik op OK wanneer u de gewenste wijzigingen hebt aangebracht. De pagina’s worden in een PDF-bestand opgeslagen in de map Pictures (Afbeeldingen), My Pictures (Mijn afbeeldingen), of in de locatie die u hebt geselecteerd in het venster File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand). Daarna verschijnt opnieuw het venster Epson Scan.
Klik op Close (Sluiten) om Epson Scan af te sluiten.