Skannaaminen Professional-tilassa

Kaikki mallit
Kun valitse Professional Mode (Professional-tilan), Epson Scanin Professional Mode (Professional-tilan) ikkuna tulee näkyviin.
Jos haluat skannata kuvia tai asiakirjoja Professional Mode (Professional-tilassa) skannerin lasitasolta, katso ohjeet kohdasta Skannaaminen Professonal-tilassa skannerin lasitasoa käyttäen.
Jos haluat skannata asiakirjoja Professional Mode (Professional-tilassa) automaattisen arkinsyöttölaitteen avulla, katso ohjeet kohdasta Skannaaminen Professional-tilassa automaattista arkinsyöttölaitetta käyttäen.

Skannaaminen Professonal-tilassa skannerin lasitasoa käyttäen

Kaikki mallit
Aseta alkuperäinen kuva tai asiakirja skannerin lasitasolle. Katso lisäohjeita lehtisestä.
Käynnistä Epson Scan. Katso ohjeet kohdasta Epson Scan -ohjelman käynnistäminen.
Valitse Mode (Tila) -luettelosta Professional Mode (Professional-tila). Katso ohjeet kohdasta Skannaustilan muuttaminen.
Avaa Document Type (Asiakirjan tyyppi) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse Reflective (Valoa heijastava).
Avaa Document Source (Asiakirjalähde) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse Document Table (Lasitaso).
Avaa Auto Exposure Type (Automaattisen valotuksen tyyppi) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse Document (Asiakirja) tai Photo (Valokuva).
Avaa Image Type (Kuvatyyppi) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse skannattavan kuvan tarkka tyyppi.
Image Type (Kuvatyypin) asetukset
Skannattavan kuvan tyyppi
24-bit Color (24-bittinen värikuva)
Värivalokuvat
Color Smoothing (Värin tasoitus)
Värigrafiikkaa, esimerkiksi kaavio tai piirros
8-bit Grayscale (8-bittinen harmaasävy)
Mustavalkoiset valokuvat, joissa on vain muutamia harmaan sävyjä.
Black & White (Mustavalkoinen)
Mustavalkoista tekstiä ja/tai viivapiirroksia sisältävät asiakirjat
Huomautus:
Jos valitset 8-bit Grayscale (8-bittinen harmaasävy) tai Black & White (Mustavalkoinen), voit valita myös Image Option (Kuvavaihtoehto) -asetuksen. Lisätietoja asetuksesta on seuraavassa kappaleessa.
Image Option (Kuvavaihtoehto) -asetus
Kuvaus
Ei mitään
Image Option (Kuvavaihtoehto) -asetus ei ole käytössä.
Color Enhance: Red (Värinparannus: Punainen)
Tehostaa punaista väriä.
Color Enhance: Green (Värinparannus: Vihreä)
Tehostaa vihreää väriä.
Color Enhance: Blue (Värinparannus: Sininen)
Tehostaa sinistä väriä.
Avaa Resolution (Tarkkuus) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse alkuperäistä kuvaa vastaava tarkkuus. Katso ohjeet kohdasta Skannauksen Resolution (Tarkkuus) -asetuksen valinta.
Esikatsele kuvia valitsemalla Preview (Esikatselu). Preview (Esikatselu) -ikkuna tulee näkyviin, ja kuva näkyy ikkunassa. Katso ohjeet kohdasta Skannausalueen esikatselu ja säätö.
Avaa Target Size (Kohteen koko) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse koko, jonka haluat määrittää skannattaville kuville, mikäli tarpeen. Target Size (Kohteen koko) -asetuksen avulla voit skannata kuvat alkuperäisessä koossaan tai pienentää tai suurentaa niitä. Katso ohjeet kohdasta Skannauskoon valinta.
Säädä kuvan laatua tarvittaessa. Katso ohjeet kohdasta Värin ja muiden kuvan asetusten säätö.
Napsauta Scan (Skannaa).
Skannauksen käyttötila vaikuttaa seuraaviin toimenpiteisiin. Katso ohjeet kohdasta Skannauksen viimeistely.

Skannaaminen Professional-tilassa automaattista arkinsyöttölaitetta käyttäen

Mallit Office BX300F/Office TX300F, Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW ja Photo PX800FW/Photo TX800FW
Aseta asiakirjan ensimmäinen sivu arkinsyöttölaitteeseen. Katso lisäohjeita lehtisestä.
Käynnistä Epson Scan. Katso ohjeet kohdasta Epson Scan -ohjelman käynnistäminen.
Valitse Mode (Tila) -luettelosta Professional Mode (Professional-tila). Katso ohjeet kohdasta Skannaustilan muuttaminen.
Avaa Document Type (Asiakirjan tyyppi) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse Reflective (Valoa heijastava).
Avaa Document Source (Asiakirjalähde) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse ADF (Arkinsyöttölaite).
Avaa Auto Exposure Type (Automaattivalotuksen tyyppi) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse Document (Asiakirja).
Avaa Image Type (Kuvatyyppi) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse skannattavan kuvan tarkka tyyppi.
Image Type (Kuvatyypin) asetukset
Skannattavan kuvan tyyppi
24-bit Color (24-bittinen värikuva)
Värivalokuvat
Color Smoothing (Värin tasoitus)
Värigrafiikkaa, esimerkiksi kaavio tai piirros
8-bit Grayscale (8-bittinen harmaasävy)
Mustavalkoiset valokuvat, joissa on vain muutamia harmaan sävyjä.
Black & White (Mustavalkoinen)
Mustavalkoista tekstiä ja/tai viivapiirroksia sisältävät asiakirjat
Huomautus:
Jos valitset 8-bit Grayscale (8-bittinen harmaasävy) tai Black & White (Mustavalkoinen), voit valita myös Image Option (Kuvavaihtoehto) -asetuksen. Lisätietoja asetuksesta on seuraavassa kappaleessa.
Image Option (Kuvavaihtoehto) -asetus
Kuvaus
Ei mitään
Image Option (Kuvavaihtoehto) -asetus ei ole käytössä.
Color Enhance: Red (Värinparannus: Punainen)
Tehostaa punaista väriä.
Color Enhance: Green (Värinparannus: Vihreä)
Tehostaa vihreää väriä.
Color Enhance: Blue (Värinparannus: Sininen)
Tehostaa sinistä väriä.
Avaa Resolution (Tarkkuus) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse alkuperäistä kuvaa vastaava tarkkuus. Katso ohjeet kohdasta Skannauksen Resolution (Tarkkuus) -asetuksen valinta.
Esikatsele kuvia valitsemalla Preview (Esikatselu). Preview (Esikatselu) -ikkuna tulee näkyviin, ja kuva näkyy ikkunassa. Katso ohjeet kohdasta Skannausalueen esikatselu ja säätö.
Avaa Target Size (Kohteen koko) -luettelo napsauttamalla nuolta ja valitse koko, jonka haluat määrittää skannattaville kuville, mikäli tarpeen. Target Size (Kohteen koko) -asetuksen avulla voit skannata kuvat alkuperäisessä koossaan tai pienentää tai suurentaa niitä. Katso ohjeet kohdasta Skannauskoon valinta.
Säädä kuvan laatua tarvittaessa. Katso ohjeet kohdasta Värin ja muiden kuvan asetusten säätö.
Aseta ensimmäiseksi skannattava sivu päällimmäiseksi ja aseta koko asiakirjanippu arkinsyöttölaitteeseen (enintään 30 sivua tai 3 mm).
Napsauta Scan (Skannaa).
Skannauksen käyttötila vaikuttaa seuraaviin toimenpiteisiin. Katso ohjeet kohdasta Skannauksen viimeistely.