Diverse udskriftsproblemer

Forkerte eller forvanskede tegn

Fjern alle udskriftsjob, der er gået i stå, fra Windows Spooler (Windows Vista, XP and 2000).
Sluk printeren og computeren. Kontroller, at printerens interfacekabel er sat korrekt i.
Afinstaller printerdriveren, og installer den derefter igen.
Se Afinstallation af printersoftwaren

Forkerte margener

Kontroller margenindstillingerne i programmet. Kontroller, at margenerne er inden for udskriftsområdet på siden.
Se Udskriftsområde
Kontroller, at printerdriverindstillingerne passer til den papirstørrelse, du bruger.
Windows: Kontroller vinduet Main (Hovedmenu).
Mac OS X: Kontroller dialogboksen Page Setup (Sidelayout).
Yderligere oplysninger finder du i printerdriverens online Hjælp.
Afinstaller printerdriveren, og installer den derefter igen.
Se Afinstallation af printersoftwaren

Udskriften er en smule skrå

Hvis der er valgt Fast Economy (Hurtig Economy) i Paper & Quality Options (Indstillinger for papir og kvalitet) i vinduet Advanced (Avanceret) i printerdriveren (for Windows) eller i Print Quality (Udskriftskval.), der er tilgængelig, når du vælger tilstanden Advanced (Avanceret) i Print Settings (Udskriftsindstillinger) (for Mac OS X), skal du ændre det til Economy.
(Fast Economy (Hurtig Economy) er kun tilgængelig, når papirtypen er plain papers (almindeligt papir).)
Kontroller, at papirer er lagt korrekt i arkføderen.
Se Ilægning af papir

Omvendt billede

I Windows skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Mirror Image (Spejlbillede) i vinduet Page Layout (Sidelayout) i printerdriveren eller deaktivere indstillingen "Mirror Image (Spejlbillede)" i programmet.
I Mac OS X skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Mirror Image (Spejlbillede) i Print Settings (Udskriftsindstillinger) i dialogboksen Print (Udskriv) i printerdriveren eller deaktivere indstillingen "Mirror Image (Spejlbillede)" i programmet.
Du kan finde vejledning til printerdriveren eller til programmet i online Hjælp.
Afinstaller printerdriveren, og installer den derefter igen.
Se Afinstallation af printersoftwaren

Udskrivning af blanke sider

Kontroller, at printerdriverindstillingerne passer til den papirstørrelse, du bruger.
Windows: Kontroller vinduet Main (Hovedmenu).
Mac OS X: Kontroller dialogboksen Page Setup (Sidelayout).
Yderligere oplysninger finder du i printerdriverens online Hjælp.
I Windows skal du markere indstillingen Skip Blank Page (Spring over tom side) ved at klikke på knappen Speed & Progress (Hastighed og status) i skærmbilledet Maintenance (Vedligeholdelse) i printerdriveren.
Afinstaller printerdriveren, og installer den derefter igen.
Se Afinstallation af printersoftwaren
Kontroller evt. printerens funktioner, efter at du har forsøgt at rette fejlen med en eller flere af disse løsninger.
Se Sådan udføres en kontrol af printerfunktionerne

Den udskrevne side er sløret eller udtværet

Hvis papiret er bøjet mod den side, der udskrives på, skal du glatte papiret ud eller bøje det lidt i den modsatte retning.
Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet High Speed (Høj hastighed) i indstillingerne fra printerdriveren.
I Windows skal du markere vinduet Advanced (Avanceret).
I Mac OS X skal du markere dialogboksen Print Settings (Udskriftsindstillinger) fra dialogboksen Print (Udskriv).
Yderligere oplysninger finder du i printerdriverens online Hjælp.
Ilæg og skub almindeligt papir ud flere gange.
Se Rensning af printeren
Vælg den relevante indstilling for papirstørrelse i printerdriveren. Ellers kan printerens indre blive plettet af blæk, hvilket efterfølgende kan påvirke udskriftskvaliteten. Prøv følgende for at undgå dette:
I Windows skal du vælge Check paper width before printing (Kontroller papirbredden inden udskrivning) under Printer and Option Information (Oplysninger om printer og indstillinger) i printerdrivervinduet Maintenance (Vedligeholdelse).
I Mac OS X skal du vælge Check paper width before printing (Kontroller papirbredden inden udskrivning) under Extension Settings (Udvidelsesindstillinger) i printerdriverens dialogboks Print (Udskriv).
Yderligere oplysninger finder du i printerdriverens online Hjælp.
I Windows skal du vælge Thick paper (Kraftigt papir) under Printer and Option Information (Oplysninger om printer og indstillinger) i printerdrivervinduet Maintenance (Vedligeholdelse).
I Mac OS X skal du vælge Thick paper (Kraftigt papir) under Extension Settings (Udvidelsesindstillinger) i printerdriverens dialogboks Print (Udskriv).
Yderligere oplysninger finder du i printerdriverens online Hjælp.
Afinstaller printerdriveren, og installer den derefter igen.
Se Afinstallation af printersoftwaren

Udskrivningen går for langsomt

Kontroller, at den papirtype, der er valgt i printerdriveren, er egnet til den type papir, der er lagt i printeren.
Se Valg af den korrekte papirtype
I Windows skal du fjerne alle tilpassede indstillinger og vælge Text (Tekst) som indstilling for Quality Option (Kvalitetsindstillinger) i printerdriverens vindue Main (Hovedmenu).
I Mac OS X skal du fjerne alle tilpassede indstillinger og vælge Automatic (Automatisk) som indstilling for Mode (Tilstand) og flytte skyderen mod Speed (Hast.) i dialogboksen Print Settings (Udskriftsindstillinger) i printerdriverens dialogboks Print (Udskriv). Yderligere oplysninger finder du i printerdriverens online Hjælp.
Se Adgang til printerdriveren i Windows.
Se Adgang til printerdriveren i Mac OS X
Luk alle overflødige programmer.
Hvis du udskriver uafbrudt i en længere periode, kan papirindføringen standse midlertidigt, eller blækpatronholderen kan standse midlertidigt. Dette gøres for at reducere udskrivningshastigheden og for at forhindre, at printermekanismen overophedes og beskadiges. Hvis det sker, kan du fortsætte med at udskrive, men vi anbefaler, at du stopper og lader printeren stå i ca. 30 minutter med strømmen tændt. (Printeren genopretter ikke, når der er slukket for strømmen.) Efter genstart udskriver printeren med normal hastighed.
Afinstaller printerdriveren, og installer den derefter igen.
Se Afinstallation af printersoftwaren
Hvis du prøver alle de metoder, der er nævnt ovenfor, og alligevel ikke kan løse problemet, skal du læse følgende:
Forøgelse af udskrivningshastigheden (kun i Windows)