Udskrivning af fotos

Bemærk:
Den letteste og hurtigste måde at oprette forskellige fotos på, f.eks. fotos uden kant eller fotos med kanter eller rammer, er med EPSON Easy Photo Print, der ligger på cd-rom'en. Du kan også bruge EPSON Easy Photo Print til at forbedre dine fotos.
Se Starte EPSON Easy Photo Print
Når du udskriver et foto uden kant, beskæres dele af billedet, fordi denne indstilling forstørrer billedet en smule ud over papirets størrelse. Du skal justere billedfilen til papirets størrelse. Hvis programmet har margenindstillinger, skal du sørge for, at de er indstillet til nul, inden du udskriver.
Du finder en vejledning til udskrivning på papirrulle i følgende afsnit.
Se Udskrivning på papirrulle

Papir, der er kompatibelt med udskrivning uden kant

Se nedenstående tabel, hvis du vil udskrive fotos uden kant, da udskrivning uden kant ikke er muligt på alle typer papir.
Epson Glossy Photo Paper (Blankt Epson-fotopapir)
A4, 13×18 cm, 10 × 15 cm
Epson Matte Paper-Heavyweight (Mat, tykt Epson-papir)
A3+, A3, A4
Epson Enhanced Matte Paper (Forbedret mat Epson-papir)
A3+, A3, A4
Epson Premium Glossy Photo Paper (Blankt Epson Premium-fotopapir)
A3+, A3, A4, 13 × 18 cm (5 × 7 in.), størrelse 16:9 (102 × 181 mm), 10 × 15 cm (4 × 6 in.), 32.9 cm × 10 m (papirrulle)
Epson Premium Semigloss Photo Paper (Halvblankt Epson Premium-fotopapir)
A3+, A3, A4, 10 × 15 cm (4 × 6 in.), 32.9 cm × 10 m (papirrulle)
Epson Watercolor Paper - Radiant White (Strålende hvidt Epson-vandfarvepapir)
A3+
Epson Velvet Fine Art Paper (Epson fløjlskunstpapir)
A3+
Bemærk:
Udskrivning uden kant tager længere tid end normal udskrivning.
Udskriftskvaliteten kan blive forringet øverst og nederst på udskriften, eller området kan blive udtværet, hvis der udskrives på papirtyper, som ikke er anført på listen ovenfor. Udskriv et enkelt ark for at kontrollere udskriftskvaliteten, inden du udskriver store job.

Ilægning af papir

Oplysninger om, hvordan du lægger papir i, finder du i afsnittet nedenfor.
Se afsnittet nedenfor, hvis du bruger Epson-specialpapir.

Sådan bruges Gloss Optimizer (Blankoptimering)

Denne printer bruger Gloss Optimizer (Blankoptimering) sammen med fotopapiret for af forbedre fotografiers blankhed. Optimeringens effektivitet afhænger dog af dataene eller det anvendte papir. Hvis Gloss Optimizer (Blankoptimering) ikke er effektiv, anbefaler Epson, at du deaktiverer denne indstilling i printerdriveren på en af følgende måder;
Windows
Klik på fanen Main (Hovedmenu) i printerdriveren, og afmarker afkrydsningsfeltet Gloss (Blank).
Mac OS X
Klik på Print (Udskriv) i programmets menu File (Filer), vælg Print Settings (Udskriftsindstillinger) i det viste vindue Print (Udskriv), og vælg derefter Off (Fra) for Gloss Optimizer (Blankoptimering), som bliver tilgængelig, når du vælger tilstanden Advanced (Avanceret) under Print Settings (Udskriftsindstillinger).
Bemærk:
Udskrivning er ikke muligt, hvis blankoptimeringspatronen er brugt op, ej heller selvom Gloss Optimizer (Blankoptimering) er deaktiveret. Udskift den tomme patron, inden du udskriver.
Se Udskiftning af en tom blækpatron

Printerindstillinger for Windows

Følge disse trin for at justere dine printerindstillinger.
Åbn printerindstillingerne.
Klik på fanen Main (Hovedmenu), og vælg derefter en af følgende indstillinger for Quality Option (Kvalitetsindstillinger):
Photo (Foto) giver god kvalitet og hastighed
Best Photo (Bedste foto) giver den bedste udskriftskvalitet
Vælg Sheet (Ark) som indstilling for Source (Kilde) ved indføring af papir fra arkføderen. Vælg Manual - Roll (Manuel - papirrulle) som indstilling for Source (Kilde) ved indføring af papir i den bageste manuelle indføringsåbning.
Vælg den ønskede indstilling for Type.
Marker Borderless (Uden kant), hvis du vil udskrive fotos uden kant.
Du kan justere den del af billedet, der går ud over papirets kant, vha. skyderen Borderless Expansion (Udvidelse uden kant) i vinduet Page Layout (Sidelayout).
Vælg den ønskede indstilling for Size (Størrelse).
Vælg Portrait (Stående) (høj) eller Landscape (Liggende) (bred) for at ændre udskriftens retning.
Klik på OK for at lukke vinduet med printerindstillinger.
Når du har udført trinnene ovenfor, skal du udskrive en testkopi og undersøge resultatet, inden du udskriver et helt job.

Printerindstillinger for Mac OS X

Følge disse trin for at justere dine printerindstillinger.
Åbn dialogboksen Page Setup (Sidelayout).
Vælg den printer, du bruger, som indstilling for Format for (Format).
Vælg den ønskede indstilling for Paper Size (Papirstørrelse).
Bemærk:
Vælg XXX (Sheet Feeder - Borderless) (XXX (Arkføder – Uden kant)), hvis du vil udskrive fotos uden kant.
Vælg de ønskede indstillinger for Orientation (Retning).
Klik på OK for at lukke dialogboksen Page Setup (Sidelayout).
Åbn dialogboksen Print (Udskriv).
Vælg den printer, du bruger, som indstilling for Printer. Vælg derefter indstillinger for Copies & Pages (Kopier og sider).
Vælg Print Settings (Udskriftsindstillinger) i pop-up-menuen.
Vælg de ønskede indstillinger for Media Type (Medietype), Color (Farve) og Mode (Tilstand). Yderligere oplysninger om Print Settings (Udskriftsindstillinger) finder du i online Hjælp.
Når du har udført trinnene ovenfor, skal du udskrive en testkopi og undersøge resultatet, inden du udskriver et helt job.
Bemærk:
Du kan vælge, hvor stor en del af billedet der går ud over papirets kanter ved udskrivning uden kant. Yderligere oplysninger finder du i online Hjælp.