Skanna till en PDF-fil

Samtliga modeller
Med Epson Scan kan du skapa en PDF-fil med följande funktioner.
Skanna flera dokumentsidor till en enda PDF-fil: Du kan spara flera dokumentsidor och spara dem i en enda PDF-fil.
Skapa en sökbar PDF-fil: Du kan skapa en PDF-fil med sökfunktioner så att du kan söka efter ord i filen. (Den här funktionen finns inte tillgänglig i vissa länder.)
Ange antal sidor i en enda PDF-fil: Du kan ange det högsta tillåtna antalet sidor som får ingår i en enda PDF-fil. Exempel: Om du skannar ett dokument på 20 sidor och ställer in maxantalet sidor per PDF på 4, skapas 5 PDF-filer automatiskt.
Anmärkning:
För att kunna använda vissa av de här funktionerna krävs ABBYY FineReader Sprint Plus som medföljer skannern. Om du har installerat skannerprogrammen enligt beskrivningen på bladet Börja här finns programmet redan installerat. (ABBYY FineReader Sprint Plus finns inte tillgängligt i vissa länder.)
Läs ett av dessa avsnitt för att börja skanna till en PDF-fil.
Full Auto Mode (Helautomatiskt läge): Välj inställningen PDF som Image Type (Bildtyp) i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil). Se Skanna i Helautomatiskt läge för mer information. Om du vill skanna flera dokumentsidor i följd till en PDF-fil ändrar du skannerläget till Home Mode (Hemläge) eller Professional Mode (Professionellt läge). Se Ändra skanningsläge för mer information.
Professional Mode (Professionellt läge): Skanna till PDF-fil i Professional Mode (Professionellt läge)

Skanna till en PDF-fil med hjälp av Kontrollpanelen

För Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW, Photo PX700W/Photo TX700W och Photo PX800FW/Photo TX800FW
Placera originaldokumentet på dokumentbordet eller i ADF:en. Se vidare anvisningar i broschyren.
Välj funktionen Skanna till PDF på Kontrollpanelen. Fönstret Customize (Anpassa) öppnas.
Klicka på Settings (Inställningar). Fönstret Scan to PDF Settings (Skanna t PDF, inst.) öppnas.
Välj Color (Färg), Grayscale (Gråskala) eller Black&White (Svartvitt) som inställning för Image Type (Bildtyp) för att välja färgerna i originalet.
Anmärkning:
Om du väljer Grayscale (Gråskala) eller Black&White (Svartvitt) kan du även välja en inställning för Image Option (Bildalternativ) enligt anvisningarna nedan.
Inställning för Image Option (Bildalternativ)
Beskrivning
None (Ingen)
Ingen inställning för Image Option (Bildalternativ) tillämpas.
Color Enhance (Färgförbättring): Red (röd)
Förbättrar rödtonen i det skannade dokumentet.
Color Enhance (Färgförbättring): Green (grön)
Förbättrar gröntonen i det skannade dokumentet.
Color Enhance (Färgförbättring): Blue (blå)
Förbättrar blåtonen i det skannade dokumentet.
Välj en av dessa inställningar som inställning för Document Source (Dokumentkälla).
Auto Detect (Automatisk avkänning): Den här inställningen avgör automatiskt om dokumentet ska laddas från ADF:en eller skannas in från dokumentbordet.
Document Table (Dokumentbord): Välj den här inställningen när du vill skanna med hjälp av dokumentbordet.
ADF: Välj den här inställningen när du vill skanna in ett enkelsidigt dokument eller enbart första sidan av ett dubbelsidigt dokument i ADF:en.
Klicka på pilen för att öppna listan Size (Storlek) och välj storlek på originalet/originalen.
Om du behöver välja en storlek som inte finns i listan Size (Storlek) kan du skapa en anpassad storlek. Klicka på pilen i listan Size (Storlek) och välj Customize (Anpassa). Du ser fönstret Source Size (Källstorlek).
Ange ett namn för den anpassade storleken, ange storleken och klicka på knappen Save (Spara). Klicka därefter på OK. Den nya storleken visas i listan Size (Storlek).
Klicka på pilen bredvid listan Resolution (Upplösning) och ange antalet bildpunkter per tum som du vill använda vid skanningen. Se tabellen nedan för riktlinjer.
Det här vill du göra med den inskannade bilden
Rekommenderad skanningsupplösning
Skicka via e-post, överföra till webben, endast visa på skärmen
96 till 150 dpi
Fax
200 dpi
Skriva ut
300 dpi
Använd inställningarna i området Image Adjustments (Bildjustering) i fönstret för att modifiera bildkvaliteten vid behov. Se tabellen nedan för riktlinjer.
Inställning
Beskrivning
Brightness (Ljusstyrka)
Justerar bildens generella ljusstyrka (ljus/mörk). Denna inställning är endast tillgänglig när Image Type (Bildtyp) är inställd på Color (Färg) eller Grayscale (Gråskala).
Contrast (Kontrast)
Justerar skillnaden mellan de ljusa och mörka områdena på bilden. Denna inställning är endast tillgänglig när Image Type (Bildtyp) är inställd på Color (Färg) eller Grayscale (Gråskala).
Unsharp Mask (Oskarp mask)
Aktivera för att göra bildområdenas kanter tydligare för en skarpare bild. Stäng av för att låta kanterna vara mjuka. Denna inställning är endast tillgänglig när Image Type (Bildtyp) är inställd på Color (Färg) eller Grayscale (Gråskala).
Descreening
Tar bort ränder som kan framträda i bildområden med mjuka skuggor, t.ex. hudtoner. Förbättrar även resultaten vid skanning av bilder från tidskrifter eller tidningar som inkluderar rastrering i den ursprungliga utskriftsprocessen. Denna inställning är endast tillgänglig när Image Type (Bildtyp) är inställd på Color (Färg) eller Grayscale (Gråskala).
Text Enhancement (Förstärkning av text)
Förstärker igenkänning av text vid skanning av dokument.
Threshold (Tröskel)
Justerar nivån för hur de svarta områdena i text och streckat tecknas och förbättrar teckenigenkänning i OCR-program. Denna inställning är endast tillgänglig när Image Type (Bildtyp) är inställd på Black&White (Svartvitt).
Klicka på File Save Settings (Inställningar för att spara fil) Fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) öppnas. De aktuella inställningarna för Paper Size (Pappersstorlek), Orientation (Orientering) och Margin (Marginal) och övriga inställningar visas under det.
Om du behöver ändra någon av de aktuella PDF-inställningarna klickar du på knappen Options (Alternativ). Fönstret Epson PDF Plug-in Settings (Inställningar för Epson PDF Plug-in) visas.
Välj de inställningar som passar dokumentet och klicka på OK. Du kommer tillbaka till fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil).
Anmärkning:
Fliken Text är endast tillgänglig när ABBYY FineReader Sprint Plus är installerat. Om ABBYY FineReader Sprint Plus inte finns tillgängligt i landet där du befinner dig så ser du inte fliken Text.
Gör eventuella övriga inställningar för att spara fil och klicka på OK.
Klicka på Close för att stänga fönstret Scan to PDF (Skanna till PDF) och klicka därefter på Scan (Skanna). Epson Scan skannar sidan.
Om du skannar flera sidor med hjälp av dokumentbordet byter du ut första sidan på dokumentbordet mot den andra sidan och klickar på Scan (Skanna) en gång till. Upprepa det här för varje sida i dokumentet.
Om du skannar fler än 30 sidor (en bunttjocklek på 3 mm [0,1 tum] eller mindre) kan du ladda resten av sidorna i ADF:en och klicka på Scan (Skanna) igen för att fortsätta.
Klicka på Finish (Avsluta) när du är klar. Ditt dokument sparas som en PDF-fil i någon av mapparna Pictures (Bilder) eller My Pictures (Mina bilder) eller där du valde i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil).

Skanna till PDF-fil i Office Mode (Kontorsläge)

För Office BX300F/Office TX300F, Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW och Photo PX800FW/Photo TX800FW
Placera originaldokumentet på dokumentbordet eller i ADF:en. Se vidare anvisningar i broschyren.
Starta Epson Scan. Se Starta Epson Scan för mer information.
I fönstret Office Mode (Kontorsläge) väljer du inställningar för Image Type (Bildtyp), Document Source (Dokumentkälla), Size (Storlek) och Resolution (Upplösning). Mer information finns i Skanna i Kontorsläge.
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) och förhandsgranska bilden/bilderna. Välj sedan skanningsområde. Mer information finns i Förhandsgranska och justera skanningsområdet.
Gör alla andra nödvändiga justeringar. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Klicka på Scan (Skanna). Fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) öppnas.
Välj PDF som inställning för Type (Typ). De aktuella inställningarna för Paper Size (Pappersstorlek), Orientation (Orientering) och Margin (Marginal) och övriga inställningar visas under det.
Klicka på Options (Alternativ). Fönstret Epson PDF Plug-in Settings (Inställningar för Epson PDF Plug-in) visas.
Om du vill skapa en sökbar PDF-fil klickar du i kryssrutan Text väljer Create searchable PDF (Skapa sökbar PDF) och väljer språk från listan Text Language (Textspråk).
Anmärkning:
Fliken Text är endast tillgänglig när ABBYY FineReader Sprint Plus är installerat. Om ABBYY FineReader Sprint Plus inte finns tillgängligt i landet där du befinner dig så ser du inte fliken Text.
Om du vill ange max antal sidor som får ingå i en enskild PDF-fil klickar du på fliken General (Allmänt) och justerar inställningen Select number to make file (Välj sidnr. för skapa fil).
Se hjälpen till Epson Scan för mer information om andra inställningar i fönstret EPSON PDF Plug-in Settings (Inställningar för EPSON PDF Plug-in).
Välj de inställningar som passar dokumentet och klicka på OK. Du kommer tillbaka till fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil).
Gör eventuella övriga inställningar för att spara fil och klicka på OK. Epson Scan skannar dokumentet och visar följande fönster.
Anmärkning:
Om du avmarkerar kryssrutan Show Add Page dialog after scanning (Visa dialogrutan Lägg till sida efter skanning) i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) visas inte det här fönstret och Epson Scan sparar automatiskt dokumentet.
Välj något av följande alternativ.
Add page (Lägg till sida): Klicka på den här knappen för att skanna nästa sida av dokumentet. Om du skannar flera sidor med hjälp av dokumentbordet byter du ut första sidan på dokumentbordet mot nästa sida och klickar på Scan (Skanna) en gång till. Placera första dokumentsidan ovanpå resten av sidorna och ladda sedan hela dokumentet (max 30 sidor eller en bunttjocklek på 3 mm [0,1 tum] eller mindre) i ADF:en och klicka på Scan (Skanna). Upprepa det här för varje sida i dokumentet. När du är klar klickar du på Edit Page (Redigera sida) och går till steg 12.
Edit page (Redigera sida): Klicka på den här knappen om du har skannat alla nödvändiga sidor så att du kan redigera de inskannade sidorna innan du sparar dem i en PDF-fil. Gå sedan till steg 12.
Save File (Spara fil): Klicka på den här knappen när du är redo för att avsluta skanningen och spara de inskannade sidorna i en enda PDF utan att redigera dem. Gå sedan till steg 14.
Fönstret Editing Page (Sidredigering) visas med miniatyrbilder av de inskannade sidorna.
Använd verktygen under fönstret Editing Page (Sidredigering) för att markera, rotera, omarrangera och ta bort sidor.
Om du vill inkludera alla dokumentsidorna med sitt nuvarande utseende i PDF-filen/filterna går du till steg 13.
Om du vill rotera sidor klickar du på sidorna eller använder någon av ikonerna  odd pages (udda sidor),  even pages (jämna sidor) eller  all pages (alla sidor) för att välja sidorna och klicka sedan på ikonen  rotera vänster eller  rotera höger för att rotera dem.
Om du vill ta bort sidor, klicka på sidorna eller använd någon av ikonerna  odd pages (udda sidor),  even pages (jämna sidor) eller  all pages (alla sidor) för att markera sidorna och klicka sedan på ikonen  delete (ta bort) för att ta bort dem.
Anmärkning:
Ikonen  delete (ta bort) är inte tillgänglig när alla sidorna är markerade.
Se hjälpen till Epson Scan för mer information om verktygen i fönstret Editing Page (Redigera sida).
När du har redigerat klart sidorna klickar du på OK. Sidorna sparas i en PDF-fil i Pictures (Bilder), My Pictures (Mina bilder) eller på platsen du valde i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) och du tas tillbaka till fönstret Office Mode (Kontorsläge).
Klicka på Close (Stäng) för att stänga Epson Scan.

Skanna till PDF-fil i Home Mode (Hemläge)

Samtliga modeller
Placera dokumentet på dokumentbordet. Se vidare anvisningar i broschyren.
Anmärkning:
I Home Mode (Hemläge) går det bara att skanna från dokumentbordet. Byt till Office Mode (Kontorsläge) eller Professional Mode (Professionellt läge) om du vill skanna med hjälp av ADF:en. Se Ändra skanningsläge för mer information.
Starta Epson Scan. Se Starta Epson Scan för mer information.
I fönstret Home Mode (Hemläge) väljer du inställningar för Document Type (Dokumenttyp), Image Type (Bildtyp) och Destination. Mer information finns i Skanna i Hemläge.
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) och förhandsgranska bilden/bilderna. Välj sedan skanningsområde. Mer information finns i Förhandsgranska och justera skanningsområdet.
Gör alla andra nödvändiga justeringar. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Ändra bildstorleken efter behov. Se Välja skanningsstorlek för mer information.
Klicka på Scan (Skanna). Fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) öppnas.
Välj PDF som inställning för Type (Typ). De aktuella inställningarna för Paper Size (Pappersstorlek), Orientation (Orientering) och Margin (Marginal) och övriga inställningar visas under det.
Klicka på Options (Alternativ). Fönstret Epson PDF Plug-in Settings (Inställningar för Epson PDF Plug-in) visas.
Om du vill skapa en sökbar PDF-fil klickar du i kryssrutan Text väljer Create searchable PDF (Skapa sökbar PDF) och väljer språk från listan Text Language (Textspråk).
Anmärkning:
Fliken Text är endast tillgänglig när ABBYY FineReader Sprint Plus är installerat. Om ABBYY FineReader Sprint Plus inte finns tillgängligt i landet där du befinner dig så ser du inte fliken Text.
Om du vill ange max antal sidor som får ingå i en enskild PDF-fil klickar du på fliken General (Allmänt) och justerar inställningen Select number to make file (Välj sidnr. för skapa fil).
Se hjälpen till Epson Scan för mer information om andra inställningar i fönstret EPSON PDF Plug-in Settings (Inställningar för EPSON PDF Plug-in).
Välj de inställningar som passar dokumentet och klicka på OK. Du kommer tillbaka till fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil).
Gör eventuella övriga inställningar för att spara fil och klicka på OK. Epson Scan skannar dokumentet och visar följande fönster.
Anmärkning:
Om du avmarkerar kryssrutan Show Add Page dialog after scanning (Visa dialogrutan Lägg till sida efter skanning) i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) visas inte det här fönstret och Epson Scan sparar automatiskt dokumentet.
Välj något av följande alternativ.
Add page (Lägg till sida): Klicka på den här knappen för att skanna nästa sida av dokumentet. Byt ut den första sidan på dokumentbordet mot nästa sida och klicka på Scan (Skanna). Upprepa det här för varje sida i dokumentet. När du är klar klickar du på Edit Page (Redigera sida) och går till steg 13.
Edit page (Redigera sida): Klicka på den här knappen om du har skannat alla nödvändiga sidor så att du kan redigera de inskannade sidorna innan du sparar dem i en PDF-fil. Gå sedan till steg 13.
Save File (Spara fil): Klicka på den här knappen när du är redo för att avsluta skanningen och spara de inskannade sidorna i en enda PDF utan att redigera dem. Gå sedan till steg 15.
Fönstret Editing Page (Sidredigering) visas med miniatyrbilder av de inskannade sidorna.
Använd verktygen under fönstret Editing Page (Sidredigering) för att markera, rotera, omarrangera och ta bort sidor.
Om du vill inkludera alla dokumentsidorna med sitt nuvarande utseende i PDF-filen/filterna går du till steg 14.
Om du vill rotera sidor klickar du på sidorna eller använder någon av ikonerna  odd pages (udda sidor),  even pages (jämna sidor) eller  all pages (alla sidor) för att välja sidorna och klicka sedan på ikonen  rotera vänster eller  rotera höger för att rotera dem.
Om du vill ta bort sidor klickar du på sidorna eller använder någon av ikonerna  odd pages (udda sidor) eller  even pages (jämna sidor) för att markera sidorna och klicka sedan på ikonen  delete (ta bort) för att ta bort dem.
Anmärkning:
Ikonen  delete (ta bort) är inte tillgänglig när alla sidorna är markerade.
Se hjälpen till Epson Scan för mer information om verktygen i fönstret Editing Page (Redigera sida).
När du har redigerat klart sidorna klickar du på OK. Sidorna sparas i en PDF-fil i Pictures (Bilder), My Pictures (Mina bilder) eller på platsen du valde i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) och du tas tillbaka till fönstret Home Mode (Hemläge).
Klicka på Close (Stäng) för att stänga Epson Scan.

Skanna till PDF-fil i Professional Mode (Professionellt läge)

Samtliga modeller
Placera originaldokumentet på dokumentbordet eller i ADF:en. Se vidare anvisningar i broschyren.
Starta Epson Scan. Se Starta Epson Scan för mer information.
I fönstret Professional Mode (Professionellt läge) väljer du inställningar för Document Type (Dokumenttyp), Document Source (Dokumentkälla), Auto Exposure Type (Autoexponeringstyp), Image Type (Bildtyp) och Resolution (Upplösning). Mer information finns i Skanna i Professionellt läge.
Klicka på Preview (Förhandsgranskning) och förhandsgranska bilden/bilderna. Välj sedan skanningsområde. Mer information finns i Förhandsgranska och justera skanningsområdet.
Gör alla andra nödvändiga justeringar. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Ändra bildstorleken efter behov. Se Välja skanningsstorlek för mer information.
Klicka på Scan (Skanna). Fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) öppnas.
Välj PDF som inställning för Type (Typ). De aktuella inställningarna för Paper Size (Pappersstorlek), Orientation (Orientering) och Margin (Marginal) och övriga inställningar visas under det.
Klicka på Options (Alternativ). Fönstret Epson PDF Plug-in Settings (Inställningar för Epson PDF Plug-in) visas.
Om du vill skapa en sökbar PDF-fil klickar du i kryssrutan Text väljer Create searchable PDF (Skapa sökbar PDF) och väljer språk från listan Text Language (Textspråk).
Anmärkning:
Fliken Text är endast tillgänglig när ABBYY FineReader Sprint Plus är installerat. Om ABBYY FineReader Sprint Plus inte finns tillgängligt i landet där du befinner dig så ser du inte fliken Text.
Om du vill ange max antal sidor som får ingå i en enskild PDF-fil klickar du på fliken General (Allmänt) och justerar inställningen Select number to make file (Välj sidnr. för skapa fil).
Se hjälpen till Epson Scan för mer information om andra inställningar i fönstret EPSON PDF Plug-in Settings (Inställningar för EPSON PDF Plug-in).
Välj de inställningar som passar dokumentet och klicka på OK. Du kommer tillbaka till fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil).
Gör eventuella övriga inställningar för att spara fil och klicka på OK. Epson Scan skannar dokumentet och visar följande fönster.
Anmärkning:
Om du avmarkerar kryssrutan Show Add Page dialog after scanning (Visa dialogrutan Lägg till sida efter skanning) i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) visas inte det här fönstret och Epson Scan sparar automatiskt dokumentet.
Välj något av följande alternativ.
Add page (Lägg till sida): Klicka på den här knappen för att skanna nästa sida av dokumentet. Om du skannar flera sidor med hjälp av dokumentbordet byter du ut första sidan på dokumentbordet mot nästa sida och klickar på Scan (Skanna) en gång till. Placera första dokumentsidan ovanpå resten av sidorna och ladda sedan hela dokumentet (max 30 sidor eller en bunttjocklek på 3 mm [0,1 tum] eller mindre) i ADF:en och klicka på Scan (Skanna). Upprepa det här för varje sida i dokumentet. När du är klar klickar du på Edit Page (Redigera sida) och går till steg 13.
Edit page (Redigera sida): Klicka på den här knappen om du har skannat alla nödvändiga sidor så att du kan redigera de inskannade sidorna innan du sparar dem i en PDF-fil. Gå sedan till steg 13.
Save File (Spara fil): Klicka på den här knappen när du är redo för att avsluta skanningen och spara de inskannade sidorna i en enda PDF utan att redigera dem. Gå sedan till steg 15.
Fönstret Editing Page (Sidredigering) visas med miniatyrbilder av de inskannade sidorna.
Använd verktygen under fönstret Editing Page (Sidredigering) för att markera, rotera, omarrangera och ta bort sidor.
Om du vill inkludera alla dokumentsidorna med sitt nuvarande utseende i PDF-filen/filterna går du till steg 14.
Om du vill rotera sidor klickar du på sidorna eller använder någon av ikonerna  odd pages (udda sidor),  even pages (jämna sidor) eller  all pages (alla sidor) för att välja sidorna och klicka sedan på ikonen  rotera vänster eller  rotera höger för att rotera dem.
Om du vill ta bort sidor klickar du på sidorna eller använder någon av ikonerna  odd pages (udda sidor) eller  even pages (jämna sidor) för att markera sidorna och klicka sedan på ikonen  delete (ta bort) för att ta bort dem.
Anmärkning:
Ikonen  delete (ta bort) är inte tillgänglig när alla sidorna är markerade.
Se hjälpen till Epson Scan för mer information om verktygen i fönstret Editing Page (Redigera sida).
När du har redigerat klart sidorna klickar du på OK. Sidorna sparas i en PDF-fil i Pictures (Bilder), My Pictures (Mina bilder) eller på platsen du valde i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) och du tas tillbaka till fönstret Professional Mode (Professionellt läge).
Klicka på Close (Stäng) för att stänga Epson Scan.

Dubbelsidig skanning

För Office BX300F/Office TX300F, Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW och Photo PX800FW/Photo TX800FW
Du kan skanna dubbelsidiga dokument med hjälp av ADF:en. Först skannar du sidorna med udda nummer och sedan vänder du på dokumentet och skannar sidorna med jämna nummer. När det är klart kan du välja automatisk sidsortering i fönstret Editing Page (Sidredigering).
Anmärkning:
Följande steg gäller dubbelsidig skanning i Office Mode (Kontorsläge).
Placera första sidan av dina dokument i ADF:en. Se vidare anvisningar i broschyren.
Starta Epson Scan. Se Starta Epson Scan för mer information.
Välj Office Mode (Kontorsläge) från listan Mode (Läge). Se Ändra skanningsläge för mer information.
I fönstret Office Mode (Kontorsläge) väljer du inställningar för Image Type (Bildtyp) och Resolution (Upplösning). Mer information finns i Skanna i Kontorsläge.
Välj Auto Detect (Automatisk avkänning) eller ADF som inställning för Document Source (Dokumentkälla).
Klicka på Preview (Förhandsgranskning). ADF:en laddar din första dokumentsida, sedan förskannar Epson Scan den och visar den i fönstret Preview (Förhandsgranskning. Sedan "spottar" ADF:en ut din första sida.
Gör alla andra nödvändiga bildjusteringar. Se Justera färgen och andra bildinställningar för mer information.
Placera första dokumentsidan ovanpå resten av sidorna och ladda sedan hela dokumentet (max 30 sidor eller en bunttjocklek på 3 mm [0,1 inch] eller mindre) i ADF:en.
Klicka på Scan (Skanna). Fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) öppnas.
Välj PDF som inställning för Type (Typ). De aktuella inställningarna för Paper Size (Pappersstorlek), Orientation (Orientering) och Margin (Marginal) och övriga inställningar visas under det.
Klicka på Options (Alternativ). Fönstret Epson PDF Plug-in Settings (Inställningar för Epson PDF Plug-in) visas.
Om du vill skapa en sökbar PDF-fil klickar du i kryssrutan Text väljer Create searchable PDF (Skapa sökbar PDF) och väljer språk från listan Text Language (Textspråk).
Anmärkning:
Fliken Text är endast tillgänglig när ABBYY FineReader Sprint Plus är installerat. Om ABBYY FineReader Sprint Plus inte finns tillgängligt i landet där du befinner dig så ser du inte fliken Text.
Om du vill ange max antal sidor som får ingå i en enskild PDF-fil klickar du på fliken General (Allmänt) och justerar inställningen Select number to make file (Välj sidnr. för skapa fil).
Se hjälpen till Epson Scan för mer information om andra inställningar i fönstret EPSON PDF Plug-in Settings (Inställningar för EPSON PDF Plug-in).
Välj de inställningar som passar dokumentet och klicka på OK. Du kommer tillbaka till fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil).
Gör eventuella övriga inställningar för att spara fil och klicka på OK. Epson Scan skannar dokumentet och visar följande fönster.
Anmärkning:
Om du avmarkerar kryssrutan Show Add Page dialog after scanning (Visa dialogrutan Lägg till sida efter skanning) i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) visas inte det här fönstret.
Klicka på Add page (Lägg till sida).
Ta bort dokumentet från ADF:en. Vänd på det och lägg det i inmatningsfacket med den sista sidan överst.
Klicka på Scan (Skanna). Sidor med jämna nummer skannas och fönstret Add Page Confirmation (Bekräftelse av Lägg till sida) visas igen.
Klicka på Edit page (Redigera sida).
Fönstret Editing Page (Sidredigering) visas med miniatyrbilder av de inskannade sidorna.
Klicka på knappen  Sort by Page Number (Sortera efter sidnummer). Sidorna sorteras automatiskt i korrekt ordning.
Klicka på OK. Sidorna sparas i en PDF-fil i Pictures (Bilder), My Pictures (Mina bilder) eller på platsen du valde i fönstret File Save Settings (Inställningar för Spara fil) och du tas tillbaka till fönstret Office Mode (Kontorsläge).
Klicka på Close (Stäng) för att stänga Epson Scan.