Problemer med utskriftskvaliteten

Hvis du har problemer med utskriftskvaliteten, kan du sammenligne den med illustrasjonene nedenfor. Klikk bildeteksten under illustrasjonen som ligner mest på utskriften din.

Horisontale striper

Pass på at utskriftssiden av papiret vender opp i arkmateren.
Kjør Head Cleaning (Hoderengjøring)sverktøyet for å rense tilstoppede blekkdyser.
Se Rengjør skrivehodet
Bruk opp blekkpatroner innen seks måneder etter at pakken er åpnet.
Bruk ekte blekkpatroner fra Epson.
Kontroller  blekklampen. Hvis lampen blinker, må du bytte egnet blekkpatron.
Se Erstatte en oppbrukt blekkpatron
Kontroller at papirtypen som er valgt i skriverdriveren, er riktig i forhold til papirtypen som er lagt i skriveren.
Se Velge korrekt mediatype

Vertikal feiljustering eller striper

Pass på at utskriftssiden av papiret vender opp i arkmateren.
Kjør Head Cleaning (Hoderengjøring)sverktøyet for å rense tilstoppede blekkdyser.
Se Rengjør skrivehodet
Kjør Print Head Alignment (Justering av skriverhode) sverktøyet.
Se Justering av skrivehodet
Fjern haken i High Speed (Høy hastighet)-avhakingsboksen fra Quality Options (Kvalitetsalternativer)-vinduet som vises når du velger Quality Options (Kvalitetsalternativer) som Print Quality (Utskriftskvalitet)innstilling i Hoved-knappen til skriverdriveren (Windows).
Kontroller at papirtypen som er valgt i skriverdriveren, er riktig i forhold til papirtypen som er lagt i skriveren.
Se Velge korrekt mediatype

Feil eller manglende farger

For Windows, kontroller Color (Farge)-innstillingen i Main (Hoved)-vinduet i skriverdriveren.
For Mac OS X endrer du Color (Farge)innstillingen til Color (Farge) i Print Settings (Utskriftsinnstillinger) i dialogboksen Print (Skriv ut) i skriverdriveren.
Se i den elektroniske hjelpen for skriverdriveren for å få mer informasjon.
Kjør Head Cleaning (Hoderengjøring)sverktøyet.
Se Rengjør skrivehodet
Kontroller  blekklampen. Hvis lampen blinker, må du bytte egnet blekkpatron.
Se Erstatte en oppbrukt blekkpatron
Hvis du akkurat har skiftet ut en blekkpatron, må du kontrollere at datoen på esken ikke er utløpt. Hvis du ikke har brukt skriveren på lang tid, bør du skifte ut blekkpatronene med nye.
Se Erstatte en blekkpatron før den er oppbrukt

Uskarpe eller flekkede utskrifter

Bruk bare papir som anbefales av Epson.
Se Papir
Bruk ekte blekkpatroner fra Epson.
Kontroller at skriveren står på en flat, stabil overflate som er større enn sokkelen i alle retninger. Skriveren vil ikke virke ordentlig hvis den står på skrå.
Kontroller at papiret ikke er skadet, skittent eller for gammelt.
Kontroller at papiret er tørt, og at den siden det kan skrives ut på, vender opp.
Hvis papiret er bøyd mot utskriftssiden, bør du glatte det eller bøye det lett den andre veien.
Kontroller at papirtypen som er valgt i skriverdriveren, er riktig i forhold til papirtypen som er lagt i skriveren.
Se Velge korrekt mediatype
Fjern arkene fra mottakerbrettet hvert som de blir skrevet ut.
Hvis du skriver ut på blanke medier, bør du legge inn et støtteark (eller et ark med vanlig papir) under bunken eller legge i bare ett ark om gangen.
Ikke berør eller la noe komme i kontakt med den trykte siden av glanset papir. For å håndtere utskriftene dine, må du følge instruksjonene på papiret.
Kjør Head Cleaning (Hoderengjøring)sverktøyet.
Se Rengjør skrivehodet