Erstatte en blekkpatron før den er oppbrukt

Det kan hende du må skifte ut en blekkpatron før den er oppbrukt hvis den har vært installert i skriveren i over seks måneder og utskriftskvaliteten blir dårligere.
Følg instruksjonene i denne delen, for å skifte en blekkpatron før  blekklyset blinker eller EPSON Status Monitor gir beskjed om at patronen er oppbrukt.
Merknad:
Ikke åpne blekkpatronpakken før du er klar til å sette den på plass i skriveren. Blekkpatronen er vakuumpakket for å sikre pålitelighet.

Bruke knappene på skriveren

Forsiktig:
Ikke fjern patronen fra skriveren før du er klar til å erstatte den med en annen.
Merknad:
Illustrasjonene viser hvordan man skifter ut Light Light Black (Lys, lys svart) patronen, men instruksjonene gjelder for alle blekkpatronene.
Pass på at CD/DVD-skuffen ikke er satt inn i skriveren og at  på-lampen lyser, men ikke blinker.
For best resultat, rist den nye blekkpatronen fire eller fem ganger før pakken åpnes.
Merknad:
Hos noen patroner høres litt rasling når du rister på dem. Dette er normalt.
Ikke rist blekkpatroner etter at du har åpnet pakkene, for dette kan føre til lekkasje.
Ta den nye blekkpatronen ut fra pakken.
Forsiktig:
Vær forsiktig slik at du ikke brekker krokene på siden av blekkpatronen når du tar den ut av emballasjen.
Ikke berør den grønne IC-brikken på siden av patronen. Dette kan skade blekkpatronen.
Du må alltid sette inn en ny blekkpatron etter at du har tatt ut den gamle. Hvis en blekkpatron ikke er satt inn med en gang kan skriverhodet tørke ut og ikke være i stand til å skrive ut.
Fjern den gule tapen fra bunnen av blekkpatronen.
Forsiktig:
Du må fjerne den gule tapen fra blekkpatronen før du installerer den. Hvis ikke kan det hende at utskriftskvaliteten blir dårligere, eller at du ikke kan skrive ut i det hele tatt.
Hvis du har installert en blekkpatron uten å ta av den gule tapen, må du ta patronen ut av skriveren, fjerne tapen og sette patronen tilbake.
Du må ikke ta av det gjennomsiktige seglet i bunnen av patronen, da dette kan gjøre at patronen blir ustabil.
Ikke fjern eller riv av etiketten på patronen, for dette kan føre til lekkasje.
Åpne skriverdekselet.
Trykk på  blekknappen. Skriverhodet flytter seg til blekkpatronenes utskiftningsposisjon og  på-lampen begynner å blinke.
Merknad:
Ikke hold  blekknappen nede i mer enn tre sekunder, ellers kan skriveren begynne å rengjøre skriverhodet.
Forsiktig:
Ikke flytt skriverhodet for hånd. Det kan skade skriveren. Trykk alltid på  blekknappen for å flytte den.
Lukk opp patrondekselet.
Forsiktig:
Vær forsiktig så du ikke berører delene som er uthevet nedenfor.
Klem på tappen på baksiden av patronen du vil skifte ut. Løft patronen rett opp og ut av skriveren. Kast den i henhold til lokale regler.
Forsiktig:
Blekkpatronen skal ikke fylles opp på nytt. Andre produkter som ikke er produsert av Epson, kan føre til skader. Disse skadene vil ikke dekkes av Epsons garantier, og kan under visse omstendigheter føre til feil på skriveren.
Merknad:
Hvis patronen er vanskelig å fjerne, bør du løfte den med mer styrke helt til den kommer ut.
Plasser den nye blekkpatronen i blekkpatronholderen med bunnen ned. Trykk så blekkpatronen ned, til den klikker på plass.
Etter at du har skiftet ut patronene må du lukke patrondekselet og skriverdekselet.
Trykk på  blekknappen.
Skriverhodet flytter seg, og blekkleveringssystemet begynner å lade. Det tar omtrent to minutter å fullføre denne prosessen. Når fylling av blekk er ferdig, vil skriverhodet gå tilbake til hjemmeposisjonen.  På-lampen slutter å blinke og holder seg på, og  blekklyset slukker.
Forsiktig:
 På-lampen fortsetter å blinke mens skriveren lader blekk. Skru aldri av skriveren mens dette lyset blinker. Å gjøre det kan resultere i at blekkfyllingen ikke fullføres.
Ikke legg i tykt papir eller sett i CD/DVD-skuffen, før blekkfyllingen er fullført.
Merknad:
Hvis   blekklyset lyser etter at skriverhodet flytter seg til hjemmeposisjonen, kan det være at blekkpatronen ikke ble satt i på riktig måte. Trykk på  blekknappen igjen og trykk blekkpatronen ned til den klikker på plass.