Afdrukken / Enkele afdrukopties

Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken

Instellingen van de printerdriver voor Windows
Instellingen van de printerdriver voor Mac OS X

Het is mogelijk om op elk vel papier twee of vier pagina's van uw document af te drukken.

Opmerking:
Deze functie kan niet worden gebruikt wanneer u het selectievakje Randloos inschakelt op het tabblad Hoofdgroep (Windows).

Instellingen van de printerdriver voor Windows

Open de printerdriver.
Voor Windows in "De printerdriver openen"

Klik op het tabblad Hoofdgroep en selecteer een van de hieronder aanbevolen instellingen bij Kwaliteitoptie. Zie de online-Help voor meer informatie over de andere instellingen onder Kwaliteitoptie.

Selecteer bij Bron de lade waarin u het papier hebt geplaatst.

Selecteer bij Type het afdrukmateriaal dat u in de lade hebt geplaatst.
Het juiste afdrukmateriaal selecteren

Selecteer bij Formaat het papierformaat van uw bestand. U kunt ook een aangepast papierformaat definiëren. Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte voor meer informatie.
Eigen papierformaten definiëren

Selecteer Staand (verticaal) of Liggend (horizontaal) om de afdrukrichting te wijzigen

Opmerking:
Klik op Geavanceerd voor extra afdrukinstellingen. Klik op Help voor meer informatie.

Klik op het tabblad Paginalay-out en schakel het selectievakje Meerdere pagina's in. Selecteer vervolgens Pagina's per vel.

Bij het afdrukken van meerdere pagina's op één vel papier hebt u de volgende mogelijkheden.

2, 4

Hiermee worden twee of vier pagina's van uw document afgedrukt op één vel papier.

Print paginaranden

Hiermee wordt een kader afgedrukt rond pagina's die op elk vel worden afgedrukt.

Pag. volgorde

Geeft u de mogelijkheid de volgorde te bepalen waarin de pagina's op het vel papier worden afgedrukt. Welke opties beschikbaar zijn, hangt af van de instelling die u op het tabblad Hoofdgroep hebt gekozen bij Afdrukstand.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, maakt u eerst één proefafdruk en controleert u het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

[Boven]

Instellingen van de printerdriver voor Mac OS X

Open het dialoogvenster voor de pagina-instelling.
Voor Mac OS X in "De printerdriver openen"

Selecteer Stylus Photo RX700 bij Stel in voor.

Geef de gewenste instellingen op bij Papierformaat en Richting.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Open het afdrukvenster.
Voor Mac OS X in "De printerdriver openen"

Selecteer Stylus Photo RX700 bij Printer en geef de gewenste instellingen op bij Aantal en pagina's.

Opmerking:
De instellingen voor Aantal en pagina's zijn de standaardinstellingen van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Selecteer Lay-out in het venstermenu.

Geef de volgende instellingen op.

Pagina's per vel

Hiermee worden meerdere pagina's van uw document afgedrukt op één vel papier. U kunt kiezen uit 1, 2, 4, 6, 9 en 16.

Lay-outrichting

Geeft u de mogelijkheid de volgorde te bepalen waarin de pagina's op het vel papier worden afgedrukt.

Rand

Hiermee wordt een kader afgedrukt rond pagina's die op elk vel worden afgedrukt. U kunt kiezen uit Geen, Enkele haarlijn, Enkele dunne lijn, Dubbele haarlijn en Dubbele dunne lijn.

Opmerking:
De instellingen voor Lay-out zijn de standaardinstellingen van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Selecteer Printerinstellingen in het venstermenu.

Geef de gewenste instelling op bij Afdrukmateriaal, Kleur en Modus. Zie de online-Help voor meer informatie over de Printerinstellingen.
Het juiste afdrukmateriaal selecteren

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, maakt u eerst één proefafdruk en controleert u het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.