Afdrukken / Enkele afdrukopties

Volledige pagina afdrukken

Instellingen van de printerdriver voor Windows

U kunt afdrukken met de functie Volledige pagina wanneer u bijvoorbeeld een op A4-formaat gemaakt document wilt afdrukken op een ander formaat papier.

Met de functie Volledige pagina wordt de grootte van de afbeeldingen of tekst die u wilt afdrukken, automatisch aangepast aan het papierformaat dat u in de printerdriver hebt geselecteerd. Het is echter ook mogelijk om het formaat handmatig aan te passen.

Opmerking:
  • Deze functie is niet beschikbaar onder Mac OS X.
  • Deze functie kan niet worden gebruikt wanneer u het selectievakje Randloos inschakelt op het tabblad Hoofdgroep (Windows).

Instellingen van de printerdriver voor Windows

Open de printerdriver.
Voor Windows in "De printerdriver openen"

Klik op het tabblad Hoofdgroep en selecteer een van de hieronder aanbevolen instellingen bij Kwaliteitoptie. Zie de online-Help voor meer informatie over de andere instellingen onder Kwaliteitoptie.

Selecteer bij Bron de lade waarin u het papier hebt geplaatst.

Selecteer bij Type het afdrukmateriaal dat u in de lade hebt geplaatst.
Het juiste afdrukmateriaal selecteren

Selecteer bij Formaat het papierformaat van uw bestand. U kunt ook een aangepast papierformaat definiëren. Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte voor meer informatie.
Eigen papierformaten definiëren

Selecteer Staand (verticaal) of Liggend (horizontaal) om de afdrukrichting te wijzigen

Opmerking:
Klik op Geavanceerd voor extra afdrukinstellingen. Klik op Help voor meer informatie.

Klik op het tabblad Paginalay-out en schakel het selectievakje Verklein/vergroot document in. U kunt de grootte van uw document aanpassen met de volgende instellingen.

Op papiergrootte (uitvoer)

Hiermee wordt het document proportioneel vergroot of verkleind zodat het past op het papierformaat dat is geselecteerd in de lijst Op papiergrootte (uitvoer).

Op percentage

Hiermee kunt u een afbeelding handmatig vergroten of verkleinen. Klik op de pijlen en selecteer een percentage tussen 10 en 400.

Selecteer het papierformaat dat u in de lade hebt gelegd in de keuzelijst (wanneer u Op papiergrootte (uitvoer) hebt ingeschakeld) of selecteer het percentage met behulp van de pijlen (wanneer u Op percentage hebt ingeschakeld).

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, maakt u eerst één proefafdruk en controleert u het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.