Afdrukken / Enkele afdrukopties

Afdrukken zonder marges (randloos)

Geschikt afdrukmateriaal
De afdrukgegevens voorbereiden
Afdrukken vanuit EPSON Easy Photo Print
Afdrukken vanuit de printerdriver

Met dit apparaat is het mogelijk om af te drukken zonder enige marge tot aan alle vier de randen van het papier. Volg de onderstaande instructies om randloos af te drukken.

Opmerking:
Deze functie is niet beschikbaar voor alle soorten afdrukmateriaal en driverinstellingen.

Geschikt afdrukmateriaal

U kunt deze functie gebruiken met het volgende afdrukmateriaal:

Matte Paper-Heavyweight

A4

Premium Glossy Photo Paper

A4, 13 x 18 cm (5 x 7 inch), 10 x 15 cm (4 x 6 inch)

Photo Paper

A4

Premium Semigloss Photo Paper

A4, 13 x 18 cm (5 x 7 inch)

Opmerking:
  • Afdrukken met deze functie ingeschakeld duurt langer dan normaal.
  • De afdrukkwaliteit kan minder zijn aan de boven- en onderkant van de afdruk, of deze gedeelten kunnen vegen vertonen wanneer ander afdrukmateriaal wordt gebruikt dan hierboven aangegeven. Druk eerst één vel af om de kwaliteit te controleren voordat u een grote taak afdrukt.

[Boven]

De afdrukgegevens voorbereiden

Omdat deze functie de afbeelding iets groter maakt dan het eigenlijke papierformaat, wordt het deel van de afbeelding dat buiten de randen van het papier valt, niet afgedrukt.

U moet uw gegevens aanpassen aan het papierformaat, wanneer u de gegevens in het programma waarmee u werkt geschikt wilt maken om afgedrukt te worden. Als u in uw toepassing marges kunt instellen, zet die dan op nul voordat u gaat afdrukken.

[Boven]

Afdrukken vanuit EPSON Easy Photo Print

Met EPSON Easy Photo Print (bijgeleverd op cd-rom) kunt u snel en eenvoudig randloze foto's maken op dit apparaat. EPSON Easy Photo Print heeft bovendien diverse functies voor het afdrukken van de mooiste foto's.

Voor Windows

Open EPSON Easy Photo Print.
Voor Windows XP:
Klik op de knop Start, wijs naar Alle programma's (All Programs) gevolgd door EPSON Creativity Suite en kies Easy Photo Print.

Voor Windows Me, 98 en 2000:
Klik op de knop Start, wijs naar Programma's (Programs) gevolgd door EPSON Creativity Suite en kies Easy Photo Print.

Druk uw afbeeldingen af vanuit EPSON Easy Photo Print.

Als u meer informatie wilt over het afdrukken van foto's, klikt u op de knop Help om de gebruikershandleiding van EPSON Easy Photo Print weer te geven met daarin de nodige instructies.

Voor Mac OS X

Dubbelklik op de map Programma's (Applications) in Macintosh HD gevolgd door de map EPSON en EPSON Creativity Suite. Dubbelklik op de map EPSON Easy Photo Print gevolgd door het pictogram EPSON Easy Photo Print.

Druk uw afbeeldingen af vanuit EPSON Easy Photo Print.

Als u meer informatie wilt over het afdrukken van foto's, klikt u op de knop Help om de gebruikershandleiding van EPSON Easy Photo Print weer te geven met daarin de nodige instructies.

[Boven]

Afdrukken vanuit de printerdriver

Instellingen van de printerdriver voor Windows

Na het laden van het afdrukmateriaal stelt u de printerdriver in op randloos afdrukken.

Open de printerdriver.
Voor Windows in "De printerdriver openen"

Klik op het tabblad Hoofdgroep en selecteer een van de hieronder aanbevolen instellingen bij Kwaliteitoptie. Zie de online-Help voor meer informatie over de andere instellingen onder Kwaliteitoptie.

Selecteer bij Bron de lade waarin u het papier hebt geplaatst.

Selecteer bij Type het afdrukmateriaal dat u in de lade hebt geplaatst.
Het juiste afdrukmateriaal selecteren

Selecteer bij Formaat het papierformaat van uw bestand. U kunt ook een aangepast papierformaat definiëren. Raadpleeg het hierna genoemde gedeelte voor meer informatie.
Eigen papierformaten definiëren

Schakel het selectievakje Randloos in.

Selecteer Staand (verticaal) of Liggend (horizontaal) om de afdrukrichting te wijzigen

Opmerking:
Klik op Geavanceerd voor extra afdrukinstellingen. Klik op Help voor meer informatie.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, maakt u eerst één proefafdruk en controleert u het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

Opmerking:
U kunt het deel van de afbeelding dat buiten de randen van het papier valt tijdens randloos afdrukken aanpassen. Wanneer u het selectievakje Randloos hebt ingeschakeld op het tabblad Hoofdmenu, kunt u de schuifbalk Marges vergroten gebruiken op het tabblad Paginalay-out.

Instellingen van de printerdriver voor Mac OS X

Na het laden van het afdrukmateriaal stelt u de printerdriver in op randloos afdrukken.

Open het dialoogvenster voor de pagina-instelling.
Voor Mac OS X in "De printerdriver openen"

Selecteer Stylus Photo RX700 bij Stel in voor.

Geef voor het randloos afdrukken de gewenste instellingen op bij Papierformaat.

Geef de gewenste instelling op bij Richting.

Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Open het afdrukvenster.
Voor Mac OS X in "De printerdriver openen"

Selecteer Stylus Photo RX700 bij Printer en geef de gewenste instellingen op bij Aantal en pagina's.

Opmerking:
De instellingen voor Aantal en pagina's zijn de standaardinstellingen van Mac OS X. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie.

Selecteer Printerinstellingen in het venstermenu.

Geef de gewenste instelling op bij Afdrukmateriaal, Kleur en Modus. Zie de online-Help voor meer informatie over de Printerinstellingen.
Het juiste afdrukmateriaal selecteren

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, maakt u eerst één proefafdruk en controleert u het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

U kunt het deel van de afbeelding dat buiten de randen van het papier valt tijdens randloos afdrukken aanpassen. Zie de online-Help voor meer informatie.