Problemen oplossen / Scanproblemen

Problemen bij het scannen van films

Films scannen is niet mogelijk
U kunt de film niet scannen in de automatische modus of het miniatuurvoorbeeld.
De kleuren van kleurnegatieven zien er vreemd uit in de voorbeeldscan
Er verschijnt een newton-ring in de gescande afbeelding

Films scannen is niet mogelijk

Probeer een of meer van de volgende oplossingen.

[Boven]

U kunt de film niet scannen in de automatische modus of het miniatuurvoorbeeld.

Bij het scannen van films kan EPSON Scan de afbeeldingen mogelijk niet lokaliseren of worden de afbeeldingen niet zoals gewenst bijgesneden of gegroepeerd. Bijvoorbeeld:

Probeer een of meer van de volgende oplossingen:

Film op het apparaat plaatsen

[Boven]

De kleuren van kleurnegatieven zien er vreemd uit in de voorbeeldscan

Probeer een of meer van de volgende oplossingen met de instellingen van EPSON Scan:

[Boven]

Er verschijnt een newton-ring in de gescande afbeelding

Een newton-ring is een ringvormig streeppatroon dat op de gescande afbeelding verschijnt bij het scannen van transparante materialen. Dit kan optreden wanneer de film gekruld is.

Plaats de film met de basiszijde naar boven en geef een voorbeeldscan weer in de miniatuurweergave. Keer de afbeelding vervolgens om met de knop Spiegelen.