Problemen oplossen / Problemen met afdrukken en kopiëren

Het papier wordt niet goed ingevoerd

Het papier wordt niet ingevoerd
Er worden meerdere pagina's tegelijk ingevoerd
Vastgelopen papier
Papier niet goed geladen
Het papier wordt niet volledig uitgevoerd of komt gekreukeld uit de printer

Het papier wordt niet ingevoerd

Verwijder de stapel papier en controleer het volgende:

Laad het papier opnieuw nadat u de genoemde oplossingen hebt geprobeerd. Volg eventuele speciale laadinstructies die bij het papier werden gegeven. Zie ook Papierspecificaties.

[Boven]

Er worden meerdere pagina's tegelijk ingevoerd

[Boven]

Vastgelopen papier

Als het papier vastloopt in het apparaat, verschijnt een foutbericht in het display. Mogelijk kunt u het vastgelopen papier verwijderen via het bedieningspaneel. Ga als volgt te werk.

Druk op de knop  Kleur om het vastgelopen papier uit te voeren. Als het vastgelopen papier niet wordt uitgevoerd, gaat u door met de volgende stap.

Controleer waar het papier is vastgelopen.

Als het papier is vastgelopen in de papiertoevoer, verwijdert u al het papier met de hand.

Als het papier is vastgelopen in de uitvoer, verwijdert u de uitvoerlade. Verwijder al het papier met de hand en breng de uitvoerlade weer aan.

Als het papier is vastgelopen in het apparaat, drukt u op de Aan-knop om het apparaat uit te zetten. Open de scannereenheid en de cd-/dvd-geleider. Verwijder al het papier met de hand, inclusief eventuele afgescheurde stukjes, uit het apparaat.

Nadat u het vastgelopen papier hebt verwijderd, sluit u de scannereenheid en de cd-/dvd-geleider, en drukt u op de Aan-knop .

Plaats een stapel papier op de juiste wijze in de lade.

Opmerking:
Als u een los voorwerp niet zelf kunt verwijderen, mag u geen kracht zetten of het apparaat uit elkaar halen. Neem in dat geval contact op met uw leverancier.

Als het papier regelmatig vastloopt, controleert u het volgende:

[Boven]

Papier niet goed geladen

[Boven]

Het papier wordt niet volledig uitgevoerd of komt gekreukeld uit de printer

Probeer een of meer van de volgende oplossingen:

Opmerking:
Bewaar ongebruikt papier in de originele verpakking en op een droge plaats. Zie Papier.