Cartridges vervangen

Het bedieningspaneel gebruiken
De EPSON Status Monitor gebruiken

U kunt cartridges vervangen via het bedieningspaneel of het hulpprogramma Status Monitor. Raadpleeg het betreffende gedeelte voor instructies.

Opmerking:
Lees vóór het vervangen eerst de veiligheidsvoorschriften (klik op Veiligheid) en Voorzorgsmaatregelen voor het vervangen van cartridges.

Het bedieningspaneel gebruiken

Volg de onderstaande instructies om een cartridge te vervangen.

Zorg ervoor dat het apparaat aanstaat.

Wanneer de inkt op is, raadpleegt u het display om te zien welke cartridge leeg is.

Wanneer de inkt bijna op is, gaat u door met de volgende stap.

Open de cartridgeklep.

Haal een cartridge uit de verpakking.

Let op:
Raak de groene chip boven op de cartridge niet aan. Dit kan de normale werking schaden.

Druk voorzichtig op de cartridge die u wilt vervangen. Trek de cartridge uit het apparaat en gooi de cartridge weg. Houd hierbij rekening met de plaatselijke milieuvoorschriften. Bewaar de gebruikte cartridge niet en probeer deze niet bij te vullen.

Waarschuwing:
Als u inkt op uw handen krijgt, was ze dan grondig met water en zeep. Als u inkt in uw ogen krijgt, moet u uw ogen onmiddellijk uitspoelen met water. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ondanks grondig spoelen problemen krijgt met uw ogen of nog steeds ongemak ondervindt.

Let op:
Laat de gebruikte cartridge in het apparaat zitten tot het moment waarop u de cartridge echt gaat vervangen; anders kan de inkt in de spuitkanaaltjes van de printkop opdrogen.

Steek de nieuwe cartridge in het apparaat. De cartridge moet vastklikken. Sluit vervolgens de cartridgeklep.

Let op:
Zet het apparaat nooit uit terwijl inkt wordt geladen. Het inkttoevoersysteem wordt dan niet volledig geladen.

Opmerking:
Als u een gebruikte cartridge installeert die al bijna leeg is, raakt deze mogelijk direct hierna volledig leeg. Plaats in dit geval een nieuwe cartridge in het apparaat.

[Boven]

De EPSON Status Monitor gebruiken

Met behulp van EPSON Status Monitor 3 (Windows) of EPSON StatusMonitor (Macintosh) kunt u vanaf uw computer controleren hoeveel inkt er nog rest en op het scherm instructies weergeven voor het vervangen van een lege of bijna lege cartridge.

Wanneer een cartridge bijna of volledig leeg is, klikt u in het venster EPSON Status Monitor op Hoe. Volg de instructies op het scherm om de cartridge te vervangen.

Zie EPSON StatusMonitor gebruiken voor meer informatie over het gebruik van EPSON Status Monitor.