Productinformatie / Geheugenkaarten gebruiken

Geheugenkaarten laden

Geschikte geheugenkaarten
Geschikte afbeeldingsbestanden
Een geheugenkaart in de sleuf plaatsen
Geheugenkaarten verwijderen

Geschikte geheugenkaarten

Dit apparaat bevat drie geheugenkaartsleuven.

In onderstaande tabel ziet u welke geheugenkaarten u in de verschillende sleuven kunt plaatsen.

Sleuf

Kaart

a

SmartMedia/xD-Picture-kaart

b

Memory Stick/MagicGate Memory Stick/Memory Stick Duo*/Memory Stick PRO/Memory Stick PRO Duo*/MagicGate Memory Stick Duo*/SD Card/miniSD Card*/MultiMediaCard

c

CompactFlash/ Microdrive

*  Hiervoor is een adapter vereist.

Opmerking:
De methode voor het gebruik van een geheugenkaart is afhankelijk van het type kaart. Raadpleeg de documentatie bij uw geheugenkaart voor meer informatie.

[Boven]

Geschikte afbeeldingsbestanden

U kunt afbeeldingsbestanden gebruiken die aan de volgende vereisten voldoen.

Media

In overeenstemming met DCF*

Bestandstype

Afbeeldingsbestanden** in JPEG- of TIFF-indeling, gemaakt met een digitale camera die compatibel is met DCF.

Afbeeldingsgrootte

Verticaal 80 tot 4600 pixels, horizontaal 80 tot 4600 pixels

Aantal bestanden

Maximaal 999

*  DCF is een afkorting van "Design rule for Camera File system", een norm voor camerabestandssystemen die is opgesteld door de JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).
**  Ondersteunt Exif versie 2.21.

Opmerking:
U kunt afbeeldingen met dubbel-bytetekens in de bestandsnaam niet opslaan.

[Boven]

Een geheugenkaart in de sleuf plaatsen

Druk op de Aan-knop om het apparaat aan te zetten.

Open de klep van de geheugenkaartsleuf.

Controleer of het lampje naast de kaartsleuf niet brandt en steek een geheugenkaart zo ver mogelijk in de betreffende sleuf.

SmartMedia/
xD-Picture Card

Memory Stick/
MagicGate Memory Stick/
Memory Stick Duo*/
Memory Stick PRO/
Memory Stick PRO Duo*/
MagicGate Memory Stick Duo*/
SD Card/
miniSD Card*/
MultiMediaCard

CompactFlash/
Microdrive

*  Hiervoor is een adapter vereist.

Opmerking:
U kunt maar één geheugenkaart tegelijk plaatsen.

Sluit de klep van de geheugenkaartsleuf.

Let op:
  • Probeer de geheugenkaart niet volledig in de sleuf te steken. Geheugenkaarten passen niet volledig in de sleuven.
  • Het onjuist plaatsen van een geheugenkaart kan het apparaat, de geheugenkaart of beide beschadigen.
  • Houd de klep van de geheugenkaartsleuf gesloten als zich een kaart in de sleuf bevindt. Zo beschermt u de geheugenkaart tegen stof en statische lading en voorkomt u dat gegevens op de geheugenkaart verloren gaan of het apparaat beschadigd raakt.
  • Afhankelijk van de geheugenkaart die in dit apparaat is geplaatst, kan een statisch geladen kaart tot storing van het apparaat leiden.

Opmerking:
Als de geheugenkaart niet juist in de sleuf is geplaatst, gaat het lampje niet branden.

[Boven]

Geheugenkaarten verwijderen

Controleer of alle afdrukopdrachten voltooid zijn en het lampje van de geheugenkaart niet knippert.

Open de klep van de geheugenkaartsleuf.

Controleer of de geheugenkaart niet wordt geraadpleegd (lampje van kaartsleuf mag niet knipperen) en verwijder de geheugenkaart (nadat het afdrukken is voltooid) door de kaart recht uit de sleuf te trekken.

Let op:
  • Verwijder de geheugenkaart niet en zet het apparaat niet uit tijdens het afdrukken of terwijl de lampje van de geheugenkaart knippert. De gegevens op de geheugenkaart kunnen anders verloren gaan.
  • Als u dit apparaat gebruikt met een computer met Windows 2000 of XP, mag u het apparaat nooit uitzetten of de USB-kabel loskoppelen terwijl zich een geheugenkaart in het apparaat bevindt. Hierdoor kunnen de gegevens op de kaart verloren gaan. Zie Het apparaat loskoppelen of uitzetten voor meer informatie.

Sluit de klep van de geheugenkaartsleuf.