Scannen / Hoe

Meerdere afbeeldingen tegelijk scannen

U kunt meerdere foto's en documenten samen op de glasplaat leggen en in één keer scannen als aparte afbeeldingen.

Opmerking:
Het is niet altijd mogelijk om meerdere afbeeldingen te scannen. Dit hangt af van de toepassing die u gebruikt.

Ga als volgt te werk om meerdere materialen te scannen in de professionele modus.

Plaats documenten op de glasplaat. Zie Foto's en documenten op de scanner plaatsen voor meer informatie.

Opmerking:
Als u meerdere foto's wilt scannen en de afbeeldingen wilt bekijken aan de hand van een miniatuurvoorbeeld, moet u ten minste 20 mm tussen de foto's aanhouden.

Start EPSON Scan en selecteer de professionele modus. Zie De scanmodus wijzigen voor meer informatie over het selecteren van een scanmodus.

Het volgende venster verschijnt.

Geef bij Origineel en Bestemming de geschikte instellingen voor uw afbeeldingen op.

Klik op Voorbeeldscan om de afbeeldingen te bekijken.

Opmerking:
U kunt zelf de gewenste methode voor de voorbeeldscan selecteren: een miniatuurvoorbeeld of een normaal voorbeeld. Klik op het kleine pijltje rechts naast de knop Voorbeeldscan en selecteer Miniatuur of Normaal.

In het venster met miniatuurvoorbeelden:
EPSON Scan lokaliseert automatisch de verschillende foto's en geeft er vervolgens een miniatuurvoorbeeld van weer. Schakel het selectievakje van het gewenste nummer in.

Opmerking:
  • Afhankelijk van de materialen die u wilt scannen, kan EPSON Scan de doelafbeeldingen mogelijk niet lokaliseren of hiervan een miniatuurafbeelding weergeven. Geef in dit geval een voorbeeld weer met de normale voorbeeldscan.
  • In één miniatuur kunt u maar één selectiekader maken.

In het venster met normale voorbeelden:
Geef op het voorbeeld met een selectiekader aan welk gebied u wilt scannen. U kunt maximaal 50 selectiekaders maken. Zie Een selectiekader gebruiken voor meer informatie.

Opmerking:
Als al is bepaald welk formaat de gescande afbeelding moet krijgen, selecteert u de betreffende instelling in de lijst Doelgrootte. In het Voorbeeldscan-venster wordt een selectiekader weergegeven met de afmetingen van het opgegeven doelformaat. U kunt dit selectiekader verplaatsen naar het deel van de afbeelding dat u wilt scannen. Zie de online-Help voor meer informatie.

Geef eventueel de gewenste instellingen op bij Aanpassingen. (Schuif door naar het onderste deel van het scherm, indien nodig.)

Opmerking:
Bij sommige instellingen kunt u dezelfde wijzigingen toepassen op alle miniaturen tegelijk door op Alle te klikken. (In een normale voorbeeldscan moet u een selectiekader maken.) Zie Een selectiekader gebruiken voor meer informatie.

Klik op Scannen. EPSON Scan begint met scannen.

Opmerking:
Wanneer het dialoogvenster Instellingen voor Bewaar bestand verschijnt, geeft u uw instellingen op en klikt u op OK. Zie de online-Help voor meer informatie.

De gescande afbeeldingen worden opgeslagen in de opgegeven map.