Enkele afdrukopties

Pagina's per vel (Windows), x-op-één (Macintosh)

Papier plaatsen
Instellingen van de printerdriver
Afdrukken

Met de opties Pagina's per vel (Windows) en x-op-één (Macintosh) kunt u op een vel papier twee of vier pagina's van uw document afdrukken.

Papier plaatsen

Laad papier in de printer.

Losse vellen laden

[Boven]

Instellingen van de printerdriver

Open de printerdriver.
De printersoftware voor Windows openen
De printersoftware voor Macintosh openen

Selecteer het gewenste Type bij Papieropties op het tabblad Hoofdgroep (Windows).

Selecteer in het afdrukvenster het gewenste Afdrukmateriaal (Macintosh).
Afdrukmateriaal

Selecteer het Formaat van de originele afdrukgegevens bij Papieropties op het tabblad Hoofdgroep (Windows).

Selecteer het Papierformaat van de originele afdrukgegevens in het dialoogvenster voor de pagina-instelling (Macintosh).

Voor Windows: selecteer op het tabblad Paginalay-out bij Meerdere pagina's de optie Pagina's per vel en klik op de pijl omhoog of omlaag om te kiezen uit 2 of 4.

Voor Macintosh: schakel in het dialoogvenster voor de lay-out het selectievakje Meerdere pagina's in en selecteer x-op-één.

Bij het afdrukken van meerdere pagina's op één vel papier hebt u de volgende mogelijkheden.

2, 4
(Windows)
2 pag., 4 pag. (Macintosh)

Hiermee worden twee of vier pagina's van uw document afgedrukt op één vel papier.

Pag.volgorde
(Windows)

Hiermee opent u het dialoogvenster Afdrukindeling, waarin u kunt opgeven in welke volgorde de pagina's moeten worden afgedrukt. Welke opties beschikbaar zijn, hangt af van de instelling die u op het tabblad Papier hebt gekozen bij Afdrukstand.

Pag.volgorde
(Macintosh)

Geeft u de mogelijkheid de volgorde te bepalen waarin de pagina's op het vel papier worden afgedrukt. Welke opties beschikbaar zijn, hangt af van de instelling die u in het dialoogvenster voor de pagina-instelling hebt gekozen bij Afdrukstand.

Print paginaranden (Windows)
Paginakaders afdrukken (Macintosh)

Hiermee wordt een kader afgedrukt rond pagina's die op elk vel worden afgedrukt.

Voor gebruikers van Mac OS X

Selecteer Lay-out in het venstermenu als instelling voor Meerdere pagina's als u meerdere pagina's van het document op één vel wilt afdrukken.

Wanneer Lay-out is geselecteerd, kunt u de volgende opties kiezen:

Pagina's per vel

Hiermee worden meerdere pagina's van uw document afgedrukt op één vel papier. U kunt kiezen uit 1, 2, 4, 6, 9 en 16.

Lay-outrichting

Geeft u de mogelijkheid de volgorde te bepalen waarin de pagina's op het vel papier worden afgedrukt.

Rand

Hiermee wordt een kader afgedrukt rond pagina's die op elk vel worden afgedrukt. U kunt kiezen uit Geen, Enkele haarlijn, Enkele dunne lijn, Dubbele haarlijn en Dubbele dunne lijn.

Klik op OK om het venster te sluiten.

Opmerking:
De instellingen voor Lay-out zijn de standaardinstellingen van Mac OS X.

[Boven]

Afdrukken

Wanneer u alle bovenstaande stappen hebt voltooid, kunt u beginnen met afdrukken.