Gescande documenten converteren naar bewerkbare tekst

Voor alle modellen
U kunt een document scannen en de tekst van dat document omzetten in gegevens die met een tekstverwerkingsprogramma verder kunnen worden bewerkt. Dit proces wordt OCR genoemd. OCR staat voor Optical Character Recognition, oftewel optische tekstherkenning. Hiervoor hebt u een OCR-programma nodig, zoals ABBYY FineReader (met uw scanner meegeleverd).
Opmerking:
ABBYY FineReader Sprint Plus wordt in sommige landen mogelijk niet meegeleverd.
OCR-software kan de volgende document- of teksttypen niet of slechts moeilijk herkennen:
met de hand geschreven tekens
kopieën van kopieën
faxberichten
zeer dicht op elkaar staande tekst
tekst in tabellen of onderstreepte tekst
cursieve lettertypen en tekengrootten van minder dan 8 punten
Meer informatie over het scannen en converteren van tekst met ABBYY FineReader vindt u hier:

Converteren naar bewerkbare tekst in de Full Auto Mode (Volautomatische modus)

Voor Photo PX700W/Photo TX700W
Leg het document op de glasplaat of in de ADF. Zie het boekje voor instructies.
Start ABBYY FineReader op een van de volgende manieren:
Windows: Klik op Start > Programs (Programma’s) of All Programs (Alle programma’s) > ABBYY FineReader 6.0 Sprint > ABBYY FineReader 6.0 Sprint.
Mac OS X: Selecteer Applications (Programma’s) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus en dubbelklik op het pictogram Launch FineReader 5 Sprint.
Het venster van ABBYY FineReader verschijnt.
Klik op het pictogram Scan&Read boven in het venster. Epson Scan wordt gestart in de laatst gebruikte modus.
Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Als u het pictogram Scan&Read niet ziet, kiest u Select Scanner in het menu Scan&Read, selecteert u uw scanner en klikt u op OK. Vervolgens selecteert u Scan&Read in het menu Scan&Read om Epson Scan te starten.
Stel de scanmodus zo nodig in op Full Auto Mode (Volautomatische modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Klik op Scan (Scannen). Het document wordt gescand, omgezet in tekst die kan worden bewerkt en geopend in het venster van ABBYY FineReader.
Volg de instructies in de Help van ABBYY FineReader als u wilt weten hoe u het document kunt bewerken en opslaan.

Converteren naar bewerkbare tekst in de Office Mode (Kantoormodus)

Voor Office BX300F/Office TX300F, Office BX600FW/Office TX600F/SX600FW en Photo PX800FW/Photo TX800FW
Leg het document op de glasplaat of in de ADF. Zie het boekje voor instructies.
Start ABBYY FineReader op een van de volgende manieren:
Windows: Klik op Start > Programs (Programma’s) of All Programs (Alle programma’s) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Selecteer Applications (Programma’s) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus en dubbelklik op het pictogram Launch FineReader 5 Sprint.
Klik op het pictogram Scan&Read boven in het venster. Epson Scan wordt gestart in de laatst gebruikte modus.
Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Als u het pictogram Scan&Read niet ziet, kiest u Select Scanner in het menu Scan&Read, selecteert u uw scanner en klikt u op OK. Vervolgens selecteert u Scan&Read in het menu Scan&Read om Epson Scan te starten.
Stel de scanmodus zo nodig in op Office Mode (Kantoormodus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Selecteer Color (Kleuren), Grayscale (Grijs) of Black&White (Grijs/kleur) bij Image Type (Beeldtype).
Selecteer een van de onderstaande instellingen bij Document Source (Documentbron):
Auto Detect (Automatisch detecteren): Deze instelling bepaalt automatisch of uw document via de automatische documententoevoerder moet worden geladen of vanaf de glasplaat moet worden gescand.
Document Table (Documenttabel): Selecteer deze instelling om vanaf de glasplaat te scannen.
ADF: Selecteer deze instelling als u een enkelzijdig document wilt scannen of alleen de ene kant van een dubbelzijdig document in de ADF.
Selecteer het formaat van uw origineel bij Size (Grootte).
Selecteer 300 bij Resolution (Resolutie).
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om het document vooraf te bekijken. Het venster Preview (Voorbeeldscan) wordt geopend, met het document. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Pas indien nodig de beeldkwaliteit aan. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Klik op Scan (Scannen). Het document wordt gescand, omgezet in tekst die kan worden bewerkt en geopend in het venster van ABBYY FineReader.
Opmerking:
Als de herkenning van de tekens in uw tekst moeizaam verloopt, kunt u de herkenning ervan verbeteren door het selectievakje Text Enhancement (Tekst verbeteren) in te schakelen of de instelling voor Threshold (Drempelwaarde) aan te passen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Volg de instructies in de Help van ABBYY FineReader als u wilt weten hoe u het document kunt bewerken en opslaan.

Converteren naar bewerkbare tekst in de Home Mode (Thuismodus)

Voor alle modellen
Leg het document op de glasplaat. Zie het boekje voor instructies.
Start ABBYY FineReader op een van de volgende manieren.
Windows: Klik op Start > Programs (Programma’s) of All Programs (Alle programma’s) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Selecteer Applications (Programma’s) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus en dubbelklik op het pictogram Launch FineReader 5 Sprint.
Klik op het pictogram Scan&Read boven in het venster. Epson Scan wordt gestart in de laatst gebruikte modus.
Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Als u het pictogram Scan&Read niet ziet, kiest u Select Scanner in het menu Scan&Read, selecteert u uw scanner en klikt u op OK. Vervolgens selecteert u Scan&Read in het menu Scan&Read om Epson Scan te starten.
Stel de scanmodus zo nodig in op Home Mode (Thuismodus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Selecteer Magazine (Magazine), Newspaper (Krant), of Text/Line Art (Tekst/lijntekeningen) bij Document Type (Documenttype).
Selecteer Black&White (Grijs/kleur) of Color (Kleuren) bij Image Type (Beeldtype).
Selecteer Printer of Other (Aangepast) bij Destination (Bestemming).
Opmerking:
Als u Other (Aangepast) selecteert, kies dan 300 bij Resolution (Resolutie).
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om het document vooraf te bekijken. Het venster Preview (Voorbeeldscan) wordt geopend, met het document. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Pas indien nodig de beeldkwaliteit aan. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Klik op Scan (Scannen). Het document wordt gescand, omgezet in tekst die kan worden bewerkt en geopend in het venster van ABBYY FineReader.
Opmerking:
Als de herkenning van de tekens in uw tekst moeizaam verloopt, kunt u de herkenning ervan verbeteren door het selectievakje Text Enhancement (Tekst verbeteren) in te schakelen of de instelling voor Threshold (Drempelwaarde) aan te passen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Volg de instructies in de Help van ABBYY FineReader als u wilt weten hoe u het document kunt bewerken en opslaan.

Converteren naar bewerkbare tekst in de Professional Mode (Professionele modus)

Voor alle modellen
Leg het document op de glasplaat of in de ADF. Zie het boekje voor instructies.
Start ABBYY FineReader op een van de volgende manieren.
Windows: Klik op Start > Programs (Programma’s) of All Programs (Alle programma’s) > ABBYY FineReader 6 Sprint > ABBYY FineReader 6 Sprint.
Mac OS X: Selecteer Applications (Programma’s) > ABBYY FineReader 5 Sprint Plus en dubbelklik op het pictogram Launch FineReader 5 Sprint.
Klik op het pictogram Scan&Read boven in het venster. Epson Scan wordt gestart in de laatst gebruikte modus.
Opmerking voor gebruikers van Mac OS X:
Als u het pictogram Scan&Read niet ziet, kiest u Select Scanner in het menu Scan&Read, selecteert u uw scanner en klikt u op OK. Vervolgens selecteert u Scan&Read in het menu Scan&Read om Epson Scan te starten.
Stel de scanmodus zo nodig in op Professional Mode (Professionele modus). Zie De scanmodus wijzigen voor instructies.
Selecteer Reflective (Reflecterend) als instelling voor Document Type (Documenttype).
Selecteer een van de onderstaande instellingen bij Document Source (Documentbron):
Document Table (Documenttabel): Selecteer deze instelling om vanaf de glasplaat te scannen.
ADF: Gebruik deze instelling om via de ADF te scannen.
Selecteer Document als instelling voor Auto Exposure Type (Automatische belichting).
Selecteer Black & White (Grijs/kleur) of 24-bit Color (24-bit kleuren) bij Image Type (Beeldtype).
Selecteer 300 bij Resolution (Resolutie).
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om het document vooraf te bekijken. Het venster Preview (Voorbeeldscan) wordt geopend, met het document. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor instructies.
Pas indien nodig de beeldkwaliteit aan. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Klik op Scan (Scannen). Het document wordt gescand, omgezet in tekst die kan worden bewerkt en geopend in het venster van ABBYY FineReader.
Opmerking:
Als de tekens in uw tekst niet goed worden herkend, kunt u de herkenning verbeteren door de Threshold (Drempelwaarde) aan te passen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor instructies.
Volg de instructies in de Help van ABBYY FineReader als u wilt weten hoe u het document kunt bewerken en opslaan.