Teskt verbeteren

Wanneer u documenten scant, kunt u de tekst scherper maken en de scan nauwkeuriger maken met de functie Text Enhancement (Tekst verbeteren) van Epson Scan.
Origineel
Tekst verbeteren: uit
Tekst verbeteren: aan
Opmerking:
Tekst kan alleen worden verbeterd als u scant met een resolutie van ten hoogste 600 dpi.
Meer informatie over het verbeteren van tekst vindt u hier:
Office Mode (Kantoormodus): Tekst verbeteren in de Kantoormodus
Home Mode (Thuismodus): Tekst verbeteren in de Thuismodus
Opmerking:
De informatie die in deze gedeelten wordt gegeven betreft het scannen naar PDF, maar u kunt tekst ook verbeteren als u gescande documenten omzet in tekst die kan worden bewerkt. Zie Gescande documenten omzetten in tekstgegevens voor meer informatie hierover.

Tekst verbeteren in de Kantoormodus

Plaats het document op de glasplaat. Zie Documenten of foto’s op de scanner plaatsen voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
In het venster Office Mode (Kantoormodus) geeft u de gewenste instellingen op voor Image Type (Beeldtype) en Destination (Bestemming). Zie Scannen in de Office Mode (Kantoormodus) voor meer informatie.
Schakel het selectievakje Image Option (Beeldoptie) in en selecteer vervolgens Text Enhancement (Tekst verbeteren).
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw document te maken, en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie.
Breng eventueel nog meer aanpassingen aan in de beeldinstellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie hierover.
Klik op Scan (Scannen). Het dialoogvenster File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) verschijnt.
Maak de gewenste instellingen voor het opslaan en het PDF-bestand. Zie Scannen naar PDF in de Office Mode (Kantoormodus) voor meer informatie hierover.
Klik op OK.

Tekst verbeteren in de Thuismodus

Plaats het document op de glasplaat. Zie Documenten of foto’s op de scanner plaatsen voor instructies.
Start Epson Scan. Zie Epson Scan starten voor instructies.
In het venster Home Mode (Thuismodus) selecteert u Document Type (Documenttype), Image Type (Beeldtype) en Destination (Bestemming). Zie Scannen in Home Mode (Thuismodus) voor meer informatie.
Schakel het selectievakje Image Option (Beeldoptie) in en selecteer vervolgens Text Enhancement (Tekst verbeteren).
Klik op Preview (Voorbeeldscan) om een voorbeeldscan van uw document te maken, en selecteer vervolgens het gewenste scangebied. Zie Het scangebied weergeven en aanpassen voor meer informatie.
Breng eventueel nog meer aanpassingen aan in de beeldinstellingen. Zie Kleur- en andere beeldinstellingen aanpassen voor meer informatie hierover.
Klik op Scan (Scannen). Het dialoogvenster File Save Settings (Instellingen voor Bewaar bestand) verschijnt.
Maak de gewenste instellingen voor het opslaan en het PDF-bestand. Zie Scannen naar PDF in de Home Mode (Thuismodus) voor meer informatie hierover.
Klik op OK.