Gescande documenten omzetten in tekstgegevens

U kunt een document scannen en de tekst van dat document omzetten in gegevens die met een tekstverwerkingsprogramma verder kunnen worden bewerkt. Dit proces wordt OCR genoemd. OCR staat voor Optical Character Recognition oftewel optische tekstherkenning. Hiervoor hebt u een OCR-programma nodig, zoals ABBYY FineReader (met uw scanner meegeleverd).
Opmerking:
ABBYY FineReader wordt in sommige landen mogelijk niet meegeleverd.
OCR-software kan de volgende document- of teksttypen niet of slechts moeilijk herkennen:
met de hand geschreven letters
kopieën van kopieën
faxberichten
zeer dicht op elkaar staande tekst
tekst in tabellen of onderstreepte tekst
cursieve lettertypen en tekengrootten van minder dan 8 punten
Plaats het document op de glasplaat. Zie Documenten of foto’s op de scanner plaatsen voor instructies.
U start ABBYY FineReader op een van de volgende manieren:
Windows: Klik op Start > Programs (Programma’s) of All Programs (Alle programma’s) > ABBYY FineReader X.X Sprint > ABBYY FineReader X.X Sprint.
Mac OS X: Selecteer Applications (Programma's) en dubbelklik op ABBYY FineReader X.X Sprint.
Het venster ABBYY FineReader wordt weergegeven.
Volg de instructies in ABBYY FineReader Help.